Årets kokk 2017 fra Sandnes

Christian André Pettersen (27), kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes, er kåret til Årets kokk 2017. Han blir Norges neste deltaker i Bocuse d’Or.

Kåringen fant sted i Mathallen i Oslo tirsdag, der Pettersen konkurrerte mot fire andre kandidater. Kokkene Øyvind Bøe Dalelv og Rasmus Johnsen Skoglund tok henholdsvis sølv og bronse i konkurransen.

Flere andre priser ble også delt ut. Beste commis: Henrik Falkensten. Beste identitet: Øyvind Bøe Dalelv. Beste ganefryd: Øyvind Bøe Dalelv

Delte på Hovig-stipendet

For første gang ble også Ingrid Espelid Hovig-stipend delt ut. Stipendet gis av Kulturdepartementet og er på kr. 100 000,- som skal brukes til trening og på å utvikle kreative kulinariske uttrykk. Stipendet ble fordelt på de tre første plasseringene.

Et mesterlag av store kokkenavn bedømte årets fem kandidater: Esben Holmboe Bang (æresdommer), Tommy Myllymaki, Serge Vieira, Jørn Lie, Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Charles Tjessem, Tom Victor Gausdal, Sven Erik Renaa, Geir Skeie, Gunnar Hvarnes og Christopher W. Davidsen.

Skal først til Torino

Vinneren av Årets Kokk 2017 skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino neste år. Hvilke europeiske land som går videre til den store verdensfinalen i Lyon i 2019 avgjøres der.

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylt kokkekonkurranse. Verdensfinalen arrangeres annethvert år i januar i Lyon.  De 24 teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser (Årets Kokk), og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurransene Bocuse d’Or Asia, America og Europa.

Stiftelsen Bocuse d’Or Norge er «norske mesterkokkers olympiatopp», og organiserer det nasjonale uttaket, Årets kokk, og det norske teamets deltakelse i Bocuse d’Or Europe og verdensfinalen i Bocuse d’Or. Stiftelsen har ikke kommersielle mål, og er sponsorfinansiert.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.