Drømmer om en vin fra 1938


.

Lena Engtrø ruler for tiden i vinkjelleren og plukker flasker til badekaret på Bula Neobistro i Trondheim. Stavanger-jenta har kommet en lang vei innen vin siden hun i tenårene fikk skjenket en lunken Martini Asti på fest. Drømmen nå er å bli servert 1938-årgangen av Domaine Huet Le Haut Lieu Demi-Sec.

Hun startet sin yrkeskarriere som hovmester på Scandic Stavanger Airport, etter å ha unnagjort Time videregående skole og Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. Via NB Sørensen i hjembyen og deretter Kontrast i Oslo flyttet Lena Engtrø etter hvert til Trondheim, hvor hun har hatt ledende stillinger både på Tasting i Nordre gate og Rot Vin & Brød i Adressa-huset før hun i fjor ble hentet til Bula Neobistro som restaurantsjef der.

Har du ikke vært på Bula ennå, så vit at Renée & Co har et badekar fullt av is sentralt plassert i restauranten. Der ligger vinflaskene som krever avkjøling.

Lena er nr. 20 som svarer på vinenqueten her på VinPuls. Helt nederst i denne artikkelen finner du liste over de nitten første, og link til deres besvarelser.

Lena Engtrø har erfaring fra NB Sørensen i Stavanger og Kontrast i Oslo.
I Trondheim har hun jobbet på bl.a. Tasting og Rot Vin & Brød.
Nå er hun restaurantsjef ved Bula Neobistro. Foto: Privat

Navn/Alder:
Lena Engtrø, 28 år

Arbeidssted:
Bula Neobistro

Stilling:
Restaurantsjef

Utdannet vinkelner:
Ja

Hva var den første vinen du kan huske at du smakte, hva var anledningen,
og hvor var det?

-Det var nok i gata lunken Martini di Asti på fest, og det gav ikke videre mersmak.
Heldigvis ble jeg introdusert til vesentlig bedre viner noen år senere.

Hva er din største vinopplevelse hittil – hvilken vin/årgang – og hvor
fikk du smake den?


-Det har blitt mange strålende kvelder i godt lag med førsteklasses
viner, men jeg er veldig glad for å ha fått smake bl.a. Dom Perignon 1996
og Littorai Charles Heintz Vineyard 2012.

Din favorittvinbar – i Norge eller utlandet?

-I Trondheim nyter jeg gode glass på Spontan vinbar. Jeg er veldig fan av
Pompette i København og Freundschaft i Berlin.

Hva slags vin/fra hvilket land – drikker du mest av for tiden?

-Jeg er veldig glad i hvit Jura eller pinot noir fra California, men det finnes
alltid noe fyre-riesling i kjøleskapet.

Favorittdrue – og hvorfor?

-Chardonnay, den er så versatil.

Hvilken er din beste mat- og vinkombinasjon?

-Jeg fikk nylig servert Domaine Leflaive Puligny-Montrachet 1er Cru
Clavoillon 2010 til sjøkreps og piggvar med smørsaus. Det var helt
strålende!

Hva er etter din mening det hotteste/mest spennende som skjer innen vin
akkurat nå?


-Det er veldig interessant å følge med på hvordan vinprodusentene møter
de klimatiske endringer vi står ovenfor, og hvordan de jobber for å
kunne sikre fremtidige generasjoner mulighet for vinproduksjon.
Hvilken vin har du en drøm om å få smake før du dør?

-Domaine Huet Le Haut Lieu Demi-Sec 1938.

Dette har andre vinfolk svart på VinPuls-enqueten:

Daniel Johansson, Lille Skansen/Rockheim
Mette Smistad Olsen, NordØst
Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken
Anders Lundin, Restaurant Atelier
Kathrine Woje Ellingsen, Kalas og Canasta
Frode Hofstad, P-Hotels
Armin Begic, Britannia Brasserie
Oskar Sköld, Spontan Vinbar
Joachim Rangø Andersen, To Rom og Kjøkken
Henrik Dahl Jahnsen, Speilsalen Britannia hotel
Nazif Tunc, Bakgården/Ladejarlen
Christer Byklum, vinblogger/Magasinet Vin & Brennevin
Petter Hartweg Husby, Vertshuset Røros
Liora Levi, sjef for Sommelier Liora Levi AS og president i Norsk Vinkelnerforening + Medie- og kommunikasjonsansvarlig for ASI (den internasjonale vinkelnerforeningen)
Martin Haraldsen, vinansvarlig ved Røst Teaterbistro
Francesco Marzola, wine director ved Park Vossevangen, regjerende norgesmester for vinkelnere.
Tove Børstad Solem, restaurantsjef ved Kraft Bodega
Calle Fegth, Förvaltarvillaen Mat & Vin, Gotland
Mathies Firing, restaurantsjef Havfruen

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.