FLYTTET! Vinmessen Vår-VinPuls 2020


.


Arrangementdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

Med bakgrunn i myndighetenes restriksjoner i forbindelse med korona-pandemien har styret i VinPuls besluttet å flytte vinmessen Vår-VinPuls fra 31. mars til tirsdag 1. september.

Med gjeldende begrensninger fra myndighetene kan vi ikke slippe inn mer enn 200 besøkende. Det betyr at det ikke blir lagt ut flere billetter, da det var rund 200 som hadde sikret seg billett da arrangementet ble besluttet flyttet i begynnelsen av mars.

Kjøpte billetter til messe og spesialseminarer (Master class) til 31.3. vil naturligvis gjelde til messen på den nye datoen tirsdag 1. september. Vi skal avklare så raskt som mulig hvilke av produsentene som kan komme til den nye datoen.

Også denne messen vil bli avholdt på Radisson Blu Royal Garden hotel fra kl. 16.00 til 20.30.

Kjøpte billetter som ikke kan benyttes 1. september vil bli refundert (minus billettgebyret til Hoopla).

Vår-VinPuls, som nå vil bli avviklet mandag 8.juni, er vårens store vinmesse i Trondheim. 50 importører, ett titalls verdensberømte produsenter og mange utstillere av gourmetprodukter deltar.

Billetter kjøper du her:

Vår-VinPuls er vinmessen for alle, enten du er nybegynner innen vin og er åpen for å lære mer eller du er mer viderekommende og vil jakte på de store vinopplevelser.

Nærmere 1000 viner å velge mellom. Kåring av messens vin hvor tema vil være Muscadet-viner fra Loire.

VinPuls feirer 20 år i 2020, og dette blir jubileumsmesse nr. 1 (det kommer flere!)

Vår-VinPuls får besøk av nærmere 50 av Norges beste og største vinimportører som vil presentere et bredt utvalg av sine viner, både musserende, hvitt, rødt og søtt.

Mange internasjonalt kjente produsenter vil også være på plass, både på stand og som foredragsholdere på spesialseminarer (Master class). Billetter til seminarene selges separat.

NB! Du må ha messebillett for å få tilgang til spesialseminarene!

Seminarer som allerede er bekreftet: (Beregn halvannen til to timer mellom seminarene, så ikke kjøp seminarbilletter for tett på hverandre!)

Kl. 16.30: Château Coufran/Château Verdignan, Bordeaux Frankrike

  • begge disse Haut Medoc-slottene har samme eier, så vi slår sammen vinene deres til en unik smaking hvor Frédéric Vicaire presenterer flere årganger fra de to slottene som eies av hans mor og hennes bror. Frédéric har lovet å ta med en eldre vin fra 90-tallet, servert fra magnum eller dobbelmagnum, og så skal vi sammenligne viner fra 2009 og 2010 fra de to vinhusene, samt også teste nyere årganger.

Kl. 17.00: Joseph Mellot, Loire, Frankrike

  • flott Loire (Sancerre)-produsent med over 500 års historie. Allerede i 1513 startet Pierre Etienne Mellot det første kapittelet i Mellots vinhistorie. Sent på 1600-tallet ble Mellot-familien en viktig drivkraft i regionen og for selve vinproduksjonen gjennom Césare Mellot. Han var da en veldig nær rådgiver for Kong Louis XIV for valg av viner og Césare ble selve symbolet på Sancerre. I generasjoner har familien videreført driften av vingården og hatt sine unike innvirkninger på utviklingen.

Kl. 17.30: Bodegas Juves y Camps, Cava, Spania

  • blant de beste og mest kjente cava-produsenter i Spania. Lager kvalitets-musserende og vil på seminaret presentere ulike varianter, alt fra vanlig rosa og hvit musserende + naturligvis favoritten Gran Reserva de la Familie og noen av topp-cuveene.

Kl. 18.00: Casa Boquera, Jumilla, Spania

  • hør historien om Kristiansunds-ekteparet Schalde som har bygget opp et eksklusivt boutique-hotell og smak på vinene de lager på sitt flotte vinhus i vinregionen Yecla i Murcia i sørøst-Spania. Casa Boquera lager både hvitvin, rosévin og flere rødviner på druer som monastrell, syrah og garnacha.

Kl. 18.30: Weingut Heidi Schröck, Burgenland, Østerrike

  • hun kalles dronningen av søte viner, fordi hennes fantastiske Ruster Ausbruch-viner nevnes blant verdens fremste dessertviner. Men Heidi Schröck er så mye mer enn det, noe du får eksemplerer på under dette seminaret, hvor hun også presenterer sine flotte hvite og røde viner.

Kl. 19.00: Bodegas Horacio Calvente, Granada, Spania

  • en av Andalucias kommende store stjerner. Lager såkalt «Mountain wines», fra høytliggende vinmarker (over 1000 meter). Hans hvite Guidalera Blanco sto på vinlisten til El Bulli, og er med i Neil Beckett og Hugh Johnsons bok «1001 wines you must try before you die». På seminaret får du smake på musserende, hvite og røde viner fra Calvente.

Kl. 19.30: Weingut Dönnhoff, Nahe, Tyskland

  • VinPuls er hyperfornøyd med å få besøk fra en av Tyskland aller fremste rieslingprodusenter, Dönnhoff i Oberhausen an der Nahe. Familien har vinhistorie tilbake til 1761, Weingut Hermann Dönnhoff ble etablert i 1920 og vinhuset ble hedret av staten alt i 1953 for sitt arbeid med vin. Winemaker Helmut Dönnhoff ble en «superstar» i Nahe da han overtok i 1971 og lanserte sine enkeltvinmarksviner fra bl.a. Niederhauser Hermannshöhle og Oberhaüser Brücke (monopolvinmark). I dag ledes huset av sønnen Cornelius Dönnhoff.

Del med flere