UTSOLGT! VinPuls-kveld med Gusbourne, England


.


Arrangementdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

VinPuls byr på denne kvelden det beste av det beste innen engelsk musserende, som mange nå sammenligner kvalitetsmessig med Champagne. Vi får smake fire forskjellige sparkling wines fra Gusbourne, og avslutter kvelden med en ekstra godbit, nemlig deres rødvin Gusbourne Pinot Noir 2018 som er laget i meget begrenset volum.

Kjøp billetter her:

Billetten inkluderer en god matrett fra hotellets kjøkkensjef, billettgebyr til Hoopla samt presentasjon og smaking av de fem Gusbourne-vinene med Laura Rhys som blir med oss digitalt fra England, assistert av Bendik Dannevig Kristiansen fra importøren Heritage Wines.

Vinene som presenteres er:

Gusbourne Blanc de Blancs 2015

Gusbourne Brut Reserve 2013

Gusbourne Rosé 2015

Gusbourne Blanc de Noirs 2016

Gusbourne Pinot Noir 2018 (rødvin)

Gusbourne Blanc de Noirs 2016 er en nyhet som ennå ikke er lansert. Dette er første årgangen som er laget av denne musserende, hvit på sorte druer, og presentasjonen på VinPuls i Trondheim blir en slags verdensnyhet!

Her er noen historiske data om vin i England: Romerne plantet vinstokker i England alt 50 år før Kristus. I en bok fra 1086 er det nevnt at det eksisterte 47 registrerte vinmarker, noe som var steget til 140 på Henry VIIIs tid (engelsk konge fra 1509 til 1547). I dag finnes det 522 registrerte vinmarker og 164 produsenter, spredt rundt, men med hovedvekt i sørøst (Kent) og sørvest (Sussex). Årlig produksjon nærmer seg 13 millioner flasker, men det er et mål å øke til 40 millioner flasker innen 2040.

Gusbourne holder til i nærheten av Appledore i Kent, og har hovedvekten av sine vinmarker der (61 hektar, 11 vinmarker), i et jordsmonn preget av leire og sand. Men de har også 32 hektar (fire vinmarker) i Sussex hvor kalk, flint og sand dominerer i grunnen. På denne måten kan de kombinere druer som gir fyldige, runde og muskuløse viner med druer som leverer delikate, parfymerte viner med mer struktur.

Vinhuset Gusbourne ble etablert så sent som i 2004 av den sør-afrikanske kirurgen Andrew Weeber etter et besøk i Kent, et område benevnt som «Englands hage». Datteren bodde i et hus hvor en mann ved navn John de Goosborne hadde hatt tilhold. Weeber hadde noen år tenkt på å involvere seg med vin, nå tok han skrittet fullt ut og kjøpte en eiendom på 143 hektar som hadde historie tilbake til 1410. Og navnet ble nettopp Gusbourne.

De første tyve hektar med vinmarker ble plantet ved Gusbourne i 2004, og valget var enkelt: Det måtte bli champagne-druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. Et annet valg som har vært retningsgivende for Gusbourne var at man bare skulle lage årgangs-musserende (vintage). Og vinene lagres minst 36 måneder før de degosjeres.

Del med flere