UTSOLGT! VinPuls-kveld med Matua Winery, New Zealand


Arrangementdetaljer


På denne VinPuls-kvelden får vi storfint besøk fra New Zealand, nemlig Bill Spence, mannen som grunnla Matua Winery sammen med sin bror Ross tilbake i 1969.

Billetter kjøper du her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/matuawinery

Tre år tidligere hadde de to brødrene, ved hjelp av økonomisk støtte fra sin bestemor og sin mor, kjøpt sin første vinmark, og med ekte kiwi-besluttsomhet og oppfinnsomhet, jaktet de umiddelbart på «nye» druer som de kunne dyrke og lage vin fra.

Spence-brødrene, som begge er utdannet innen ønologi og vitikultur, fant druer som var utypiske for New Zealand på denne tiden som semillon, cabernet franc, grey riesling – og ikke minst: sauvignon blanc.

Nettopp det at Matua var først ute med å plante sauvignon blanc-druer på New Zealand – og lage 400 flasker av første årgang i 1974 – viste seg å bli revolusjonerende for New Zealands vinindustri. For som vi vet i dag: Det var nettopp viner på denne druen som gjorde at New Zealand på slutten av 70-tallet fikk et internasjonalt gjennombrudd.

Ved hjelp av hardt og dedikert arbeid, og ved bruk av moderne teknikker og klare visjoner klarte  brødrene Bill og Ross Spence å skape en suksesshistorie uten like. De startet i det små i Matua Road (derfor navnet på vinhuset) i Auckland-området, men utvidet etter hvert til å ha vinhus i Hawke’s Bay, Marlborough og Gisborne.

Tidlig på 2000-tallet begynte de to å tenke på pensjonisttilværelse, og Beringer Blass Wines Estates kom inn på eiersiden. Eldstebror Ross trakk seg tilbake i 2003, mens Bill fortsatte som daglig leder fra til 2009. Etter det harMatua-grunnleggeren brukt sin tid på å reise verden rundt som «brand ambassador» for Matua Winery. Og nå kommer han altså endelig til Norge – og Trondheim!

Denne kvelden skal vi lære New Zealand å kjenne, både gjennom historien til Matua og gjennom Bills lange liv som en av pionerene i New Zealands vinverden.

Vi smaker på syv forskjellige viner fra Matua  og avslutter med en matrett fra Royal Gardens kjøkkensjef.

Vinene som presenteres:

Matua Marlborough Pinot Noir 2017
Matua Lands & Legends Central Otago Pinot Noir 2017
Matua Single Vineyard Central Otago Pinot Noir 2014

Matua Marlborough Organic Sauvignon Blanc 2018
Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2018
Matua Single Vineyard Marlborough Sauvignon Blanc 2016

Matua Rosé 2018

Del med flere