UTSOLGT! VinPuls-tur til Østerrike


.


Arrangementdetaljer

  • Date:

Bli med VinPuls til Østerrike i pinsen 2019. Opplev historie, kultur og ikke minst – noen av verdens beste viner!

Avreise torsdag 6.juni, hjemreise mandag 10.juni – 2.pinsedag.

Vi bor på Hotel de France i Wien under hele oppholdet, men skal ta daglige utflukter til de mest kjente vindistriktene og møte noen av landets mest spennende vinprodusenter.

Bestill turen din her:
(bruk passordet «vinpuls2019»)

19 Nobelprisvinnere – og han Arnold

Østerrike – alpefjellandet hvor 25% av befolkningen bor i hovedstaden, kulturbyen Wien. Landet som har fostret de berømte komponistene Mozart, Haydn, Schubert og Strauss, og som har historien til habsburgerne, de dansende Lipizzaner-hestene, actionhelten Arnold Schwarzenneger, den sjarmerende Neusiedlersee på grensen til Ungarn, Eisriesenwelt (verdens største ishule), Schönbrunn-palasset, 19 Nobelpris-vinnere, verdens eldste Zoo (Tiergarten Schönbrunn) og ikke minst: verdens eldste restaurant – St. Peter Stiftskeller fra 803 (!).

 

Men denne VinPuls-turen handler først og fremst om vin! På programmet står besøk til og smakinger hos flotte produsenter som Weingut Fred Loimer, Weingut Heinrich, Weingut Wieninger, Weingut Heidi Schröck, Weingut Nikolaihof, Weingut Rudolf Rabl.

Avreisedato: 06.06.2019
Hjemreise: 10.06.2019
Varighet: 5 dager
Pris: kr 16.600,-

Dagsprogram

Torsdag 6. juni: Trondheim – Wien (M)

Kl. 10.30: Avreise fra Trondheim med SAS via Oslo til Wien kl. 16.20.

Innsjekk på Hotel de France i Wien.
Adresse: Schottenring 3, 1010 Wien

Kl. 19.15: Avreise for felles uformell middag på Wieninger am Nussberg, en av de beste heuriger i Wien, med byens beste utsikt (reisetid: 20-25 minutt).

Adresse: Eichelhofweg 125, 1190 Wien

Fredag 7. juni: Burgenland og Neusiedlersee (F,L)

Utflukt til Burgenland og Neusiedlersee.

Kl. 09.00: Avreise fra hotellet (ca 1 times reisetid)
Kl. 10.00: Besøk hos Gernot og Heike Heinrich ved Weingut Heinrich i Gols.
Etter å ha gått over til biodynamisk dyrking i 2006, driver Gernot Heinrich nå gården sin i en naturlig symbiose av det tradisjonelle og det innovative – aldri redd for å utfordre etablerte sannheter. Hos Heinrich kombineres det beste av to verdener. Vinmarkene og vinstokkene er påvirket av skiftningene mellom vinden fra slettelandet Parndorfer Platte øst for Neusiedlersee og fjellene Leithaberg vest for sjøen. Heinrich lager naturlige og originale rødviner på druer som blaufränkisch, zweigelt og St.Laurent, sammen med hvite på bl.a. grauer burgunder, weissburgunder.

Adresse: Baumgarten 60, 7122 Gols

Kl. 12.30 Avreise (ca 15 minutters reisetid)

Kl. 12.45: Lunsj: Das Fritz
Adresse: Seebad 1, 7121 Gemeinde Weiden am See

Kl. 14.45: Avreise (ca 40 minutters reisetid)

Heidi Schröck, dronningen av de søte viner i Østerrike. Holder til i byen Rust ved Neusiedlersee.

Kl. 15.30: Besøk hos Heidi Schröck ved Weingut Heidi Schröck i fristaden Rust ved Neusiedlersee.
Heidi Schröck kalles, med rette, dronningen av søte viner. Hun har drevet familievingården i den lille sjarmerende landsbyen Rust i Burgenland siden 1983 og lager fantastiske lagringsvennlige dessertviner, i tillegg til «vanlige» hvite og røde viner. Hennes Ruster Ausbruch-viner er legendariske. Området der druene dyrkes er nemlig begunstiget med et ideelt klima for søtvinsproduksjon, med høy luftfuktighet og varme temperaturer. Luftfuktigheten kommer av fordampingen fra den 1,5 meter grunne innsjøen Neusiedlersee som ligger bare noen få steinkast fra vinhuset og vinmarkene. Gjør klar smaksløkene!

Adresse: Rathauspl. 8, 7071 Rust

Kl. 17.30 Avreise tilbake til hotellet (ca 1,15 times reisetid)

Kvelden i Wien fri til egenaktivitet.

Lørdag 8. juni: Niederösterreich (F,L,M)

Utflukt til Niederösterreich.

Kl. 09.00: Avreise (reisetid ca 1,15 time)
Kl. 10.15: Besøk hos Fred Loimer ved Weingut Loimer i Langenlois
Med basis i dyp respekt for bærekraft og naturen, besitter den dynamiske Fred Loimer i dag omtrent 40 hektar av de beste vinmarkene rundt landsbyen Langenlois i Kamptal. Vinmarker som år etter år imponerer med sine karakterfulle grüner veltliner- og rieslingviner. Fokus er viner med konsentrasjon og dybde, uten å være show-offs. Vinmarker som Käferberg, Spiegel, Seeberg og Steinmassl reflekterer alle hvilket høykvalitets terroir og mikroklimatiske forhold som befinner seg i Kamptal. Siden 2005 har arbeidet i vinmarkene og kjelleren vært i henhold til biodynamiske prinsipper, og fra 2016 kommer all frukt fra egne eiendommer.

Adresse: Haindorfer Vögerlweg 23, 3550 Langenlois

Kl. 12.15: Avreise (reisetid ca 15 minutt)

Kl. 12.30: Lunsj i nærheten av Langenlois (to be confirmed)

Kl. 14.15: Avreise reisetid ca 50 minutt)

Kl. 15.15 Besøk hos Fritz Wieninger ved Weingut Wieninger i hovedstaden Wien.

Fritz Wieninger, den innovative tradisjonalisten, driver vinhuset som i praksis er synonymt med begrepet «vin fra Wien». Med om lag 10 prosent av Wiens samlede vinproduksjon under Wieningers vinger, er han en ledestjerne i regionens konstant søken etter kontinuerlig kvalitsøkning og det økende satsningen på økologisk og biodynamisk drift. Etter opprinnelig å ha startet som et »vin-vertshus» for 100 år siden, er fokuset i dag utelukkende på produksjon av distinkte høykvalitetsviner – med druemateriale fra unike vinmarker som Bisamberg og Wien-områdets mest kjente vinmark, Nussberg. Fra 2008 har all produksjon vært i henhold til biodynamiske prinsipper.

Adresse: Stammersdorfer Str. 31, 1210 Wien

Smaking også av vinene fra familien Sattler ved Weingut Sattlerhof i Südsteiermark.
De kommer fra Gamlitz i Styria for å treffe oss!

  1. 20:00: Felles middag i Wien om kvelden.

Søndag 9. juni: Wachau (Niederösterreich) (F,L)

Utflukt til Wachau og Kaptal (Niederösterreich).

Kl. 10.00:
Avreise (reisetid ca 50 minutter)

Familien Saahs ved Weingut Nikolaihof Wachau, ett av verdens mest berømte vinhus, spesielt kjent for å være blant de første i verden som ble helt og holdent biodynamisk, alt for 50 år siden.

Kl. 11.00: Besøk hos verdens beste og mest berømte biodynamiske produsent
Weingut Nikolaihof Wachau.
Nikolaihof Wachau skriver sin historie 2000 år tilbake, til år 63 etter Kristus da eiendommen ble grunnlagt som det romerske fortet Favianis. I år 470 skal helgenen Severin ha tilbrakt bønnetid i vinmarkene som da var plantet. Fra 1894 har eiendommen vært i familiens Saahs eie. Det store vendepunktet kom da ekteparet Nikolaus og Christine Saahs tok over driften i 1971 og bestemte seg for å drive strikt etter Rudolf Steiners prinsipper. Christine Saahs er den ubestridte «Dronningen av biodynamiske viner». Siden 2005 har deres sønn Nikolaus jr og kona Anna hatt hovedansvaret for driften.

Adresse: Nikolaigasse 3, 3512 Mautern an der Donau

Etter dette besøket returnerer vi til Wien for å ha litt tid på egen hånd resten av dagen/kvelden.

Mandag 10. juni: Wien – Trondheim (F)

Kl. 08.00: Avreise fra hotellet (reisetid ca 30 minutter)
Kl. 10.20: Hjemreise fra Wien med SAS, via Oslo.
På Værnes kl. 15.35.

Del med flere