Finnes Kafe omgjort til Edoramen

Credo-familien har fått et nytt medlem. Tirsdag 30.juni ble lokalene i Finnes barnehjem ikledd japansk klesdrakt, og det som i to år har vært Finnes Kafe, er nå forvandlet til Edoramen. Sammen med Credo og Jossa utgjør Edoramen nå treenigheten i Heidi Bjerkans matimperium på det tidligere industriområdet Lilleby.

Av Ulf Dalheim, publisert 30. juni 2020

Navnet Edoramen er utledet av både Edo og Credo. Edo er det gamle navnet på Tokyo, og med den japanske nasjonalretten ramen på menyen ble Edoramen et naturlig navn på Trondheims aller nyeste tilbud innen spennende internasjonal mat med lokalt tilsnitt.

Hektisk før åpning tirsdag

Glimt fra nyåpnede Edoramen på Lilleby, slik det så ut noen minutter før offisiell åpning tirsdag 20. juni 2020. Foto: UD

Da VinPuls kom på besøk en drøy halvtime før åpning tirsdag, var det siste innspurt med vindusvask, rydding av lokaler, utsetting av skilt og ikke minst finpuss på kjøkkenet, som på åpningsdagen var godt bemannet med kokker utlånt fra Credo.

Når driften er i god gjenge, skal deleier og kjøkkenansvarlig Danny Elvestad ha et team på 7-8 personer rundt seg. Sammen skal de seks dager i uka (stengt bare onsdager) fra 15.00 til 22.00 tilby gjestene fire varianter av ramen, samt dessert og godt drikke.

-Vi starter med fire forskjellige varianter av klassisk ramen, men med bruk av norske råvarer. Vi har samme filosofi som på Credo. Det skal være med en smak av norsk natur og norske råvarer. Sist uke var jeg med på å slakte en soppgris fra Jørgen på Levanger. Den skal vi bruke her den nærmeste tiden, sier Danny Elvestad som flyttet til Trondheim etter å ha jobbet på steder som Klosteret, Plah og Maaemo i Oslo.

Ville være med på Credo-prosjektet

Danny Elevstad kom til Trondheim for å være med på Heidi Bjerkans Credo-prosjekt. Nå er han blitt deleier og hennes fortrolige ved den nyåpnede nudelrestauranten Edoramen i lokalene til tidligere Finnes barnehjem. Foto: UD

Han ville rett og slett «være med på Heidi Bjerkans kule Credo-prosjekt, tuftet på gode verdier, og god mat», som Danny selv uttrykker det.

-Jeg kom til Trondheim utelukkende fordi jeg ville jobbe på Credo, forteller Danny som har vært ved Credo siden nyåpningen på Lilleby. Den siste tiden har han vært souschef.

Danny Elvestad har i mange år vært begeistret for Tokyo og maten der, og har vært på besøk der mange ganger. Når så Heidi Bjerkan anskaffet en fet Yamato Richmen ramenmaskin, var han ikke tung å be om å komme inn som deleier og kjøkkenansvarlig ved Edoramen.

Ramenkraft på geitekje

-Hva innebærer det at dere vil gi den japanske klassiske edoramen-varianten en norsk «touch»?

-At alt lages fra bunnen av og at vi for eksempel koker kraft på geitekje når det er sesong for det, og at vi bruker norsk rug og urkorn i produksjonen av nudlene. Vi skal støtte norsk landbruk og bruke restprodukter fra bønder som har slike vi kan kjøpe opp. Misoen vi lager tar mange måneder å tilberede. Også den er basert på restprodukter, sier Danny.

-Hva slags drikke serveres til?

-Mye forskjellige. Vi skal ha et godt sake-utvalg, men også en utvalgt sake som vi tilbyr hver dag. Credo-ølet står også fint til ramen. Vi har også litt forskjellig innen vin. Og naturligvis vår hjemmelagede brus, svarer Danny Elvestad.

Edoramen-lokalet får ca 27 sitteplasser inne. Ute vil det etter hvert som byggearbeidene rundt Finnes avsluttes bli plass til 20-30 personer. I tillegg til drops-in og bestilte bord vil Edoramen også levere take-away.

Surdeigsbakeriet i Finne-huset er fortsatt der.

Faktaopplysning:
Ramen er en japansk nudelsuppe som hadde sitt opphav i Kina, brakt til Japan av kinesiske immigranter rundt 1859. Nudlene lager normalt av hvetemel. Kraften til suppen er vanligvis basert på kjøtt eller fisk, med soya eller miso til. Den kan ha mye forskjellige tilbehør, men mye svin. Det sies at hver eneste region i Japan har sin egen ramenvariant.