Fra Martini Asti til Leflaive


.

Hun håper å få smake en 1938-årgang fra Domaine Huet i Loire før hun vandrer, men akkurat nå er restaurantsjef Lena Engtrø mest opptatt med vinpakken hun skal sette til ti-retteren som skal serveres når Bula Neobistro åpner dørene igjen til helgen.

Publisert 21.april 2020

Etter studier ved Norsk hotellhøgskole, fikk hun sine første erfaringer innen horeca-bransjen i hjembyen Stavanger, ved steder som NB Sørensen og Scandic Stavanger Airport.

Deretter ble det et mellomspill i Oslo før Lena Engtrø kom til Trondheim hvor hun hadde sentrale roller ved Tasting og Rot. I noen år nå har Lena vært en viktig deltaker i byens vinmiljø. Og i fjor gikk hun på som restaurantsjef ved Renée Fagerhøis spennende utested Bula Neobistro i Prinsens gate i Trondheim.

Sine første opplevelser med vin fikk Lena gjennom halvsøt italiensk perlende vin. Den var lett forglemmelig, og heldigvis kom det raskt noe bedre i glassene, slik at interessen for vin ble skikkelig vekket.

Perignon 1996 og Littorai 2012

Å få smake viner som Dom Perignon 1996 og Littorai Charles Heintz Vineyard 2012 glemmer hun ikke så lett. Men det er alltid nye viner å drømme seg bort til. For Lena er den største drømmen å få smake Domaine Huet Le Haut Lieu Demi-Sec 1938.

Lena Engtrø er nr. 19 ut i VinPuls-serien hvor bransjefolk røper sine opplevelser med vin i glasset.

Her kan du se hva de første 18 har svart:

Daniel Johansson, Lille Skansen/Rockheim
Mette Smistad Olsen, NordØst
Roar Hildonen, To Rom og Kjøkken
Anders Lundin, Restaurant Atelier
Kathrine Woje Ellingsen, Kalas og Canasta
Frode Hofstad, P-Hotels
Armin Begic, Britannia Brasserie
Oskar Sköld, Spontan Vinbar
Joachim Rangø Andersen, To Rom og Kjøkken
Henrik Dahl Jahnsen, Speilsalen Britannia hotel
Nazif Tunc, Bakgården/Ladejarlen
Christer Byklum, vinblogger/Magasinet Vin & Brennevin
Petter Hartweg Husby, Vertshuset Røros
Liora Levi, sjef for Sommelier Liora Levi AS og president i Norsk Vinkelnerforening + Medie- og kommunikasjonsansvarlig for ASI (den internasjonale vinkelnerforeningen)
Martin Haraldsen, vinansvarlig ved Røst Teaterbistro
Francesco Marzola, wine director ved Park Vossevangen, regjerende norgesmester for vinkelnere
Tove Børstad Solem, restaurantsjef ved Kraft Bodega
Calle Fegth, Förvaltargården, Gotland

Lena Engtrø, restaurantsjef ved Bula Neobistro.

Navn/Alder:
Lena Engtrø, 28 år

Arbeidssted:
Bula Neobistro

Stilling:
Restaurantsjef

Utdannet vinkelner:
Ja

Hva var den første vinen du kan huske at du smakte, hva var anledningen, og hvor var det?

-Det var nok i gata lunken Martini Asti på fest, og det gav ikke videre mersmak. Heldigvis ble jeg introdusert til vesentlig bedre viner noen år senere.

Hva er din største vinopplevelse hittil – hvilken vin/årgang – og hvor
fikk du smake den?


-Det har blitt mange strålende kvelder i godt lag med førsteklasses
viner, men jeg er veldig glad for å ha fått smake bl.a. Dom Perignon 1996
og Littorai Charles Heintz Vineyard 2012.

Din favorittvinbar – i Norge eller utlandet?

-I Trondheim nyter jeg gode glass på Spontan vinbar. Jeg er veldig fan av
Pompette i København og Freundschaft i Berlin.

Hva slags vin/fra hvilket land – drikker du mest av for tiden?

-Jeg er veldig glad i hvit Jura eller pinot noir fra California, men det finnes
alltid noe fyre-riesling i kjøleskapet.

Favorittdrue – og hvorfor?

-Chardonnay, den er så versatil.

Hvilken er din beste mat- og vinkombinasjon?

-Jeg fikk nylig servert Domaine Leflaive Puligny-Montrachet 1er Cru
Clavoillon 2010 til sjøkreps og piggvar med smørsaus. Det var helt
strålende!

Hva er etter din mening det hotteste/mest spennende som skjer innen vin akkurat nå?

-Det er veldig interessant å følge med på hvordan vinprodusentene møter
de klimatiske endringer vi står ovenfor, og hvordan de jobber for å
kunne sikre fremtidige generasjoner mulighet for vinproduksjon.

Hvilken vin har du en drøm om å få smake før du dør?

-Domaine Huet Le Haut Lieu Demi-Sec 1938.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.