Hector Food & Fiesta: Ikke akkurat fredagstacos…

Både Sven Erik Renaa og Lars Erik Vesterdal har vært leietakere i lokalene tidligere, men først da meksikaneren Héctor flyttet inn ble det virkelig liv i restaurantlokalene på Solsiden i Trondheim. Navnet er Food & Fiesta, og det er det virkelig blitt, med heftige smaker på tallerkenen og heftige rytmer over høytalerne.

Héctor Food & Fiesta
TMV-kaia 25
Trondheim
Telefon: 482 89 482
Web: www.hectormexican.no
Booking: post@hectormexican.no

Restaurantomtale skrevet av Ulf Dalheim, publisert 18. november 2020

Midt under fase to av koronapandemien har Trondheim fått et nytt, flott tilskudd til sin stadig mer varierte restaurantflora. Héctor Food & Fiesta er nettopp det navnet antyder, meksikanskinspirert mat og drikkevarer servert i farverike, spreke lokaler som innbyr til fest.

Lokalene på Solsiden har tidligere huset Renaa Matbaren og NordØst Food & Cocktails. Nå har Heidi Gjerdrum, med erfaring fra både nattklubber og diverse restaurantkonsepter i byen (Ricks, Metz, Kontoret Bar & Spiseri, Vista, Graffi Grill & Bar, Vega og Rot Vin & Brød) flyttet inn med sitt mannskap, som både teller kjente fjes fra Trondheims uteliv og nye ansikter med bakgrunn fra bl.a. Spania, Portugal og Kroatia.

Ta turen inn fra høstmørket ute og opplev hvordan den farvesprakende nykommeren Héctor på Solsiden kan lyse opp sinn og humør i en ellers vanskelig koronatid både for oss trøndere og alle andre rundt om i verden. Foto: UD

Service til å bli glad av…

Når VinPuls besøker Hèctor kun få dager etter første åpningsdag, virker teamet allerede både godt samkjørt og på bølgelengde. Vi hadde ikke gått mange skrittene inn i restauranten før tre-fire av servitørene hadde ønsket oss velkommen med store smil. Det er slikt restaurantgjester legger merke til og setter pris på.

Héctor-eierne, utelivsveteran Heidi Gjerdrum og Salmar-arving Gustav Witzøe, har lagt mye arbeid (og penger!) i en fullstendig ombygging av lokalene. En ny trapp troner midt i restauranten, som er utvidet bakover, og oppdelt i mange avdelinger som alle har sitt særpreg. Innerst er en slags farverik og idyllisk «hage», hvor masse grønne planter og en blomstrende tapet først fanger oppmerksomheten. Så følger barområdet, med både krakker og små bord hvor det går an å sitte med både mat og drikke. På veggene er det fotografier med ulike motiver.

Til og med trappetrinnene er lyssatt i det ombygde restaurantlokalet. Foto: UD

Hovedrestauranten er bygget rundt den nye trappa, og i den nyoppussede 2. etasjen er det blitt plass til et nytt, større og mer attraktivt chambre separée. Den tidligere uteserveringen ligner nå mer på noe man kan møte i, ja, nettopp, Mexico!

Det er umulig å ikke bli glad og opplivet i de heftige Héctor-lokalene. Det er masse små detaljer overalt som det kan ta noe tid å oppdage og finne ut av. Men det er denne farvebruken og den spreke innredningen som først og fremst skaper følelsen av at man opplever noe Trondheim ikke har hatt til nå. Du finner ikke mye som ligner i Trondheim eller Norge, drar du derimot til California vil du nok se hvor Héctor-gründerne og deres samarbeidspartnere på innredning har hentet sin inspirasjon.

Rundreise i Mellom-Amerika

Men det var for å teste ut mat og drikke vi hadde tatt turen til Héctor denne kvelden. Menykartet er som en rundreise i Mellom-Amerika: Ceviche, Tacos, Quesedillas, Nachos, Chicarónnes. Vi ble fort klar over at det ikke ville bli en helt vanlig trøndersk fredagstaco-kveld på oss. Skjønt litt «trøndersk» er det også over mattilbudet, med Frøyalaks, kveite og kamskjell på ceviche-menyen, og hovedretter som byr på kullgrilla entrecôte og vårkylling, samt hvit fisk og burger av høyrygg okse, også den kullgrilla.

Det er kanskje ikke helt stuerent å servere champagne i slike glass lenger, men vi skal vel ha det gøy av og til også? Foto: UD

Vi startet rundreisen med André Clouet champagne, skjenket i «gammeldagse» store, flate glass (kr. 125,00). Kanskje ikke helt det man forventer på glassfronten i 2020, der fokus på riktige glass er blitt så ekstremt. God vin fortjener gode glass! Men det fungerte faktisk greit med disse glassene også, og det signaliserte dessuten at et besøk hos Héctor er litt uformelt, og at det er viktig å ha det gøy. Vi valgte å bestille noen østers til boblene, for å ha noe å tygge på mens vi saumfarte menyen, som det tar noe tid å navigere seg gjennom.

Ferske, kjøttfulle østers kom på bordet, med lime, koriander og syltet rødløk til, samt små plastikktuber med en saus så hot at vi ble advart mot den. Egentlig ble for mye av det gode av tilbehør. Østersene var delvis kamuflert (og druknet) av syltaløken og den tøffe sausen holdt det med en dråpe av. Men østers er alltid stas da!

Super super-duper med noggå attåt…

Det viste seg etter hvert at det var mange fristende småretter som vi gjerne kunne tenke oss å teste ut på menyen, fra ceviche via tacos til quesedillas og chicarónnes. Det begynte nesten å bli vanskelig å velge. Men så fikk vi tips fra restaurantsjefen om at vi kanskje burde ta en ekstra titt på tastingmenyene. Og da viste det seg at delemenyen som går under navnet «Super-Duper», til 349 kroner per person, inneholdt det meste av det vi ønsket å prøve oss på. Så da ble det den.

Héctor tilbyr tre forskjellige sharing-menyer. Vi valgte super-duper til 349 kroner per person, og følte vi fikk bra valuta for pengene med den. Foto: UD

Vi kunne også ha valgt en oppgradert delemeny – «Super-Duper Yeah Deluxe» (kr. 729,-) – og fått med både østers og hummer i tillegg. Héctor kan dessuten tilby en enda mer super-duper-meny til 1995 kroner per pers (pre-order for seks personer), hvor både østers, hummer, kongekrabbe, belugakaviar, trøffel og pattegris inngår. Må nok tilbake en dag for den!

Vi fullførte champagnen og østersene, og så ble bordet ryddet for å gjøre plass til «planken» med delerettene. Den kom med bl.a. to eksemplarer hver av tacos’ene og quesedillaen, samt små skåler med chili con carne, lakseceviche, maiskolbe med kaffemayo og cheddar, søtpotetchips, fritert skinn, calimex-salat, tortillachips og diverse dips av forskjellige styrke og smak. Vi hadde også lagt inn en ekstrabestilling på chicarónnes, som er små grønne paprika (pimientos), fritert og fylt med cheddar. Vi var veldig fornøyde med det valget.

Super duper share-planken inneholdt noe for enhver smak, og det ble fort klart at det ikke var vanlig fredagstacos vi skulle fråtse i. Lefsene med fritert fisk (Baja fish) og langstidsbakt og revet svinenakke (Al Pastor) var høydepunktet. Skuffelsen var Quesedilla All Cheese som skulle ha inneholdt «queso blanco, cheddar, mozarella og kremost», ifølge menyen, men hvor det knapt var mulig å smake ost i det hele tatt.

Sprekt og farverikt i denne avdelingen hos Héctor, som gir oss følelsen av å være i et langt varmere klima, kanskje er inspirasjonen til innredningen her hentet fra California – eller enda lenger sør, fra Mexico? Foto: UD

Ta en titt i vinkjelleren…

Vinen til var fra en av våre favorittprodusenter i Østerrike, Nikolaihof Grüner Veltliner Terrassen 2018, godt priset til 695 kroner (239,90 på Vinmonopolet). Den bekreftet at en god Grüner er en veldig anvendelig matvin når det er mye forskjellige smaker på tallerkenen.

Mange vil kanskje foretrekke øl til maten, og kan da velge mellom 15-16 ulike varianter, på glass eller flaske. Cider finnes også. Vi holdt oss til vinlisten til Hector, som inneholder seks musserende (prosecco, cava og champagne), ti hvite og ti røde viner, det meste veldig behagelig priset. Vinene ligger i prisklassen fra kr. 495,00 (husets) til kr. 885,00 (amerikanske Au Bon Climat) per flaske.

Og finner man ikke noe som frister der, kan du be om «Kjellerkartet», som inneholder vin som lå igjen i kjelleren etter NordØst. Adskillig høyere priser – og nivå! – men har man lyst og råd, så er det mulig å finne godbiter fra stjerneprodusenter som Lucien Le Moine, Domaine Ramonet, Domaine Zind-Humbrecht, Stephanie Tissot, samt mer av Nikolaihof og Au Bon Climat, der. Moden champagne fra Roederer, Krug, Henriot, Charles Heidsieck, Palmer og Taittinger finnes også på denne listen. Tacos og Krug, kanskje….?

Vi kunne ikke forlate de varme, sprudlende Héctor-lokalene før vi hadde mesket oss med en sharing-dessertmeny, kalt Mucho Loco Dessert Fiesta. Spania-vante som vi er, fristet det å prøve ut churros med sjokolade- og chilidip, men i tillegg fikk vi også deilig vaniljeis med saltkaramell, nøttekrokan og marshmellows, en sprelsk ananas-variant og frisk sorbet. Nam, nam!

“Pour some sugar on me” er oppfordringen på dessertmenyen. Sprø, nystekte churros som du kunne dyppe i sjokolade, chili eller saltkaramell – sammen med Black Margarita i glassene (nærmest) – ble en perfekt avslutning på en hyggelig kveld i selskap med Héctor og hans venner. Foto: UD

Kvelden var ikke fullendt før vi hadde fått de to kroatiske bartenderne vi hadde observert i godt druv gjennom hele kvelden til å servere oss «Black Margarita», med blank tequila og mørk kaffelikør. Den varmet godt før vi ruslet ut i trønderkvelden, oppstemt og glad over at byens meksikanske restaurantmiljø har fått en herlig, annerledes nykommer.

Poeng: 61 av 90
Mat/meny: 27/40. Vinliste/drikkemeny: 10/20. Service: 8/10. Lokale/miljø: 8/10. Prisnivå: 8/10.