Ingen norsk suksess i Sommelier-nordisk

Hverken Henrik Dahl Jahnsen eller Aleksander Iversen klarte å kvalifisere seg til seminale eller finale i Nordisk mesterskap for vinkelnere i Stockholm søndag. Dermed fulgte ikke Norge opp fjorårets suksess, der Francesco Marzola fra Park Vossevangen gikk til topps.

Semifinalistene ble Rasmus Lunkov Marquart (Danmark), Jonathan Gouveia (Danmark), Emma Ziemann (Sverige), Ellen Franzén (Sverige), Taneli Lehtonen (Finland) og Kaspars Reitups (Latvia)-

Til slutt var det danske Rasmus Lunkov Marquart som sto igjen som vinner og er den nye nordiske mesteren for vinkelnere.

Men det ble en seier til Norge også, for vinkartet til Park Vossevangen ble sammen med PM & Vänner hotel kåret til vinner av Nordic Star Wine List 2019, med andre ord Nordens beste!

-Jeg kommer tilbake, sa Henrik

-Unfortunately I didn’t make it through, but I won’t give up! I’ ll be back. Best of luck to all the finalists, they truly deserve it after an intense, tight and just competition. May the best Sommelier win, skrev Henrik Dahl Jahnsen på sin Facebook-konto etter at han var blitt slått ut.

Aleksander Iversen (t.v.) fra Omakase i Oslo og Henrik Dahl Jahnsen fra Britannia hotel i Trondheim var de to norske deltakerne i årets nordiske mesterskap for vinkelnere i Stockholm. Men ingen av dem gikk videre til semifinalen. Foto: Norsk Vinkelnerforening

Head sommelieren på Britannia Hotel har vunnet det norske vinkelnermesterskapet fire ganger, og hadde en Nordisk mester-tittel som neste på ønskelisten sin. Men slik gikk det altså ikke denne gangen. Men Henrik kommer nok garantert sterkere tilbake!

Totalt elleve vinkelnere var kvalifisert til «The Nordic Sommelier Championship 2019», det vil si to deltakere fra hvert av de fem nordiske landene samt en gjestedeltaker fra Latvia. Island og Norge var de eneste landene som ikke fikk med minst en deltaker videre til de seks plassene i semifinalen.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.