Kandidat til Espelid Hovig-pris

Inge Johnsen fra Liantunet er nominert til Ingrid Espelid Hovig Matkulturpris.

Inge Johnsen er nominert til Ingrid Espelid Hovig-prisen. Foto fra Facebook

-Dette er en ærefull  nominasjon, skriver Inge Johnsen på sin Facebook-side. Og fortsetter: “For oss som jobber med mat er dette som Kongens fortjenestemedalje. Mitt navn er nominert til denne “medaljen”, det kjenner jeg på som en stolthet, men mest alt som en takknemlighet. Takknemlighet og masse ære gir jeg til de som er rundt meg i min hverdag. På Lian jobber vi ut fra “Lokalmat på Hvermannsens fat” og “Kortreist mat i godt selskap”, og den kursen skal vi ikke endre. Vi må passe oss for at maten danner et klasseskille basert på kunnskap og økonomi. Når vi som nasjon ikke så på matkultur og matutdanningen som viktig, hadde vi ett menneske i denne nasjonen som greide å samle oss, Ingrid Espelid Hovig og hennes lag i NRK som nådde ut til Hvermannsen. Derfor er Ingrid et ikon for oss normenn”.

Dette er årets kandidater:

Inge Johnsen fra Liantunet, Olav Lie-Nilsen fra Thorbjørnrud Hotell, Helge Gudheim, forfatter av mesterverket Ysting i Valdres, Trine Sandberg fra Trines matblogg, Hele Norges Ole Martin Alfsen, akevittnestor Halvor Heuch og ølmester og innovatør Espen Lothe fra Kinn Bryggeri.

Bare én kan vinne, men alle gjør en uvurderlig innsats for norsk matkultur i Ingrids ånd, heter det fra juryen.