. Julehøytiden byr på mange muligheter for gode opplevelser på mat- og drikkefronten. Selve tilberedningen av det du skal servere gjestene på tallerken må...
. Julehøytiden byr på mange muligheter for gode opplevelser på mat- og drikkefronten. Selve tilberedningen av det du skal servere gjestene på tallerken må...
. Det ble utklassingsseier for den første, opprinnelige norske juleakevitten da VinPuls-panelet testet årets utvalg av juleakevitter. 33 år etter at Arcus lanserte den...
. Travellin’ Strawberries plukker ikke bare jordbær. Nå har de i samarbeid med By brenneri, Dolmøy Seafood og Bryggeriet Frøya vært med på å...
. Unge kokke- og servitør-emner fikk en fin smakebit på livet på et restaurantkjøkken eller blant gjestene ute i salen da «Ung restaurant»-prosjektet onsdag...
. Visste du at det finnes en vinbar i Trondheim som kun serverer viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet? Hvis ikke, så bør...
. Når restaurantbransjen i Trondheim slår ut håret, skjer det under store meksikanske sombreros og med kokker og servitører svøpt inn i farverike gevanter....
. Michelin-inspektørene har fortsatt sansen for Norge. Mandag ble det fem nye stjerner til norske restauranter. Trondheim fikk nok en stjernerestaurant da Speilsalen på...
. Mens kollegene ved de beste restaurantene i Trondheim nærmest er skråsikker på at Speilsalen blir belønnet med Michelin-stjerne mandag 17.februar, er Bocuse d’Or-sølvvinner...
. To viner med forskjellig utgangspunkt og forskjellig stil er ukens utvalgte her på VinPuls. Begge har opphav på den iberiske halvøy, og både...
. Credo rangeres som Norges nest beste restaurant, etter Maaemo, og holdes som nr. 13 i Norden av matguiden White Guide Nordic som nylig...
. Trondheim beste kokker er klare for et nytt Friends-arrangement. 8.mars stiller kokker og servitører fra syv av byens restauranter opp på Kraft Bodega...
. Vinmonopolets butikker har åpent lille julaften, så du kan fortsatt handle inn riktig drikke til julematen, det være seg ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk,...
. Inspektørene fra Michelin-guiden har denne høsten finsiktet nye restauranter i Trondheim med tanke på utdeling av nye stjerner når Michelin lanserer sin nordiske...
. Ni måneder i året jakter Carlo Marenda på trøfler i skogsområder i Piemonte. Sine beste fangster gjør han i et tettvokst dalsøkk mellom...
. Hele 13 av Trondheims restauranter går sammen om å gi byen en egen vinfestival. Over tre dager i juni 2020 inviterer de til...
. Hva gjør du når du synes hverdagene hjemme i Nederland begynner å bli for hektiske og barna i familien utvikler allergi og plages...
. Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute...
. For 12.gang skal en jury kåre årets beste norske kokebok. Fem finalister er plukket ut og vinneren offentliggjøres i Oslo 28.november. Kåringen er...
. Petter Hartweg Husby, daglig leder ved Vertshuset Røros, hadde lite kjennskap til vin før han ble introdusert for rieslingvinene til Jos. Christoffel jr...
. Trondheim og Trøndelag er kommet ett skritt nærmere målet om status som «European Region of Gastronomy» i 2022. Juryen som har vurdert søknaden...
. Michelin-inspektører, hvor var dere? Send over syv stjerner, for det er det de fortjener, kokkene og servitørene fra syv av Trondheims beste restauranter...
. Nok en gang går syv av byens beste restauranter sammen om en mat- og drikkehappening uten sidestykke. Fagn er vertskap når kokker og...
. Iskremelskere i Trondheim har fått en ny favoritt. Det argentinske paret Silvina Losz og Victor Cernadas, med over 25 års erfaring fra Argentina...
. Glem Oddvar Brå og staven fra VM i 1982. Heretter er spørsmålet: Hvor var du da byens fremste kokker og servitører slo seg...
. Trondheim er av DN kåret til Norges mathovedstad, men nå er byen også satt ettertrykkelig på det internasjonale stjernekartet, etter at Credo og...
. Norden er utvilsomt verdens mat-Mekka akkurat nå. Da medaljene i årets Bocuse d’Or ble delt ut onsdag kveld, ble det gull til Danmark,...
. Roar Hildonen drømmer om å få drikke 100-poengeren Château Haut-Brion fra sitt fødselsår 1961, men husker fortsatt den første vinen han smakte, på...
. Norges kandidat i kokkekonkurransen Bocuse d’Or, Christian A. Pettersen, har lagt lista høyt for seg selv foran årets finale i Lyon denne uken....
. Hovmester og vinkelner Mette Smistad Olsen på NordØst Food & Cocktails startet sin «vinkarriere» med en flaske søt tysk hvtivin, som hun fikk...
. Daniel Johansson, daglig leder og kokk ved Lille Skansen og Rockheim Panorama synes krydrede pepperkaker med gorgonzola picante sammen med en recioto-vin fra...
. Krumkake – klassikeren som aldri går av moten. Her får du en Jossa-variant med blåbær, hjemmelaget vaniljeis og julesirup. Perfekt til nyttårsaften, sammen...
. Jula varer vel strengt tatt ikke helt til påske, men her er tips om gode viner som kan ta deg både gjennom juleinnspurten,...
. Du får helt sikkert behov for et aldri så lite «hvileskjær» i romjula, i form av et enkelt og lett fiskemåltid mellom all...
. Hvis du trenger en aldri så liten pause fra julebordsmaten, får du et godt tips fra kjøkkenet på Jossa her – en super...
. Midt under den mest heftige julebordsfråtsingen kan det være lurt å stoppe opp og ta en dag eller to med litt lettere kost....
. Det er freddag! Og snart helg. Klart vi skal kose oss da! Kjøkkenet på Fagn Bar & Bistro i Trondheim byr opp til...
. Her er en rett du kan nyte når du er lei av eller vil servere noe godt uten å ty til kjøtt, fugl...
. Ramen er blitt utrolig populært verden over de siste årene, også på norske restauranter. Akkurat nå er ramen noe av det mest trendy...
. Suppe er aldri feil. Når nettene nå blir lange og kulda skal sette inn, gjør det seg med noe varmt i måltidet. Fagn...
. Ny mandag, ny måned og ny restaurant som skal friste deg med spennende retter her på VinPuls. Fagn Bar & Bistro starter i...
. Ceviche, laks tataki, vårruller, taco med revet svin, tilslørte bondepiker og svele med bringebærsorbet er ikke hverdagskost i kantinen på Blussuvoll skole. Men...
. To Rom og Kjøkken avslutter sin opptreden som «Månedens restaurant» på VinPuls med en sjokoladebasert dessert som bare er til å spise opp!...
. Noen av oss er vokst opp med å ha hvalbiff og hvalgryte på menyen ganske jevnlig. Andre har kanskje ikke fått med seg...
. Denne uken kunne To Rom og Kjøkken i Trondheim feire sitt 13-årsjubileum. Her på VinPuls feirer vi Roar Hildonen & Co med å...
. Verdens beste kamskjell kommer fra Frøya. Basta! Og du kan få kjøpt dem ferske og fristende i en god fiskedisk i nærheten av...
. Gravet andebryst er noe de fleste av oss kun smaker når vi er ute på restaurant. Her får du oppskriften på hvordan du...
. Får du noe bedre enn mørk kvalitetssjokolade og store saftige, smakfulle solbær? Med en god, søt dessertvin til! Det måtte være når alt...
. Vi har vel alle vokst opp med røkt torsk og gulrotstuing. Kokkene på Kalas & Canasta oppfordrer deg til å forsøke en mer...
. Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad. Finalistene...
. Sara Maalø (22) og Daniel Phengpan (22) fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble onsdag de første vinnerne av NM Community Catering, en...
. Vi opplever kanskje tidenes beste sopphøst, spesielt gjelder det steinsopp og kantarell. Da er det absolutt på sin plass å gjøre noe skikkelig...
. Det kan diskuteres hva som er den beste hvitfisken, men hos de fleste kommer nok torsk på topp. Og når du får den...
. Laksesesongen går mot slutten, men fortsatt er det villaks å få hos de beste fiskehandlerne. Ukens rett på VinPuls er en variant av...
. Denne uken kjører vi full pakke på matfronten. Høsten er kommet, mørket siger på og regnskyene er trykkende. Da trenger vi kraftig og...
. Vi er på vei inn i den aller beste krabbesesongen, så om været løyer og fiskerne på Hitra og Frøya kommer seg ut...
. Ta i bruk hagen og naturen! For akkurat nå er vi inne i den aller beste tiden for å utnytte bær, blomster og...
. Ingrid Espelid Hovig døde tidlig fredag formiddag 3.august, 94 år gammel. Det bekrefter Gyldendal forlag overfor NRK. Hovig ble født 3. juni 1924...
. Når sommervarmen bare fortsetter og fortsetter trenger du oppskrift på en rett som er enkel å tilberede, skal serveres kald, men som samtidig...
. Årets sommer har vært utfordrende også for jordbærprodusentene, men forhåpentligvis får du tak i både gode trønderjordbær og har noe rabarbra på lur,...
. Ukens VinPuls-oppskrift fra kokkene på Le Bistro i Trondheim er både sunn, passe lett og ikke minst smakfull: Ishavsrøye med sommerkål og litt...
. Gled dere matvenner! I juli vil konsernkjøkkensjef Espen Aunaas i Frati Gruppen og kjøkkensjef Rune Ehlie ved Le Bistro servere dere nye oppskrifter...
. Nå er det snart ferietid for de fleste av oss, og bare det gir oss grunn til å tenke på litt kos. Fra...
. Noen er kanskje skeptiske, men du bør absolutt gripe sjansen når fiskebutikken din tilbyr årets ferske hvalkjøtt. Her får du oppskrift på hvaltartar...
. Er du blant de mange som bare elsker pinnekjøtt? Da skal vi gi deg en god grunn til å sette pinnekjøtt på menyen...
. Har du kveitefilet liggende i fryseren, eller finner du et fint stykke kveite hos din fiskehandler så har du oppskriften på hva du...
. Ny måned betyr nytt utested som «Månedens restaurant» her på VinPuls. Og nye kokker som vil servere deg sine beste oppskrifter. Her kommer...
. Pastaen er hentet fra Italia, men ingrediensene er så lokale som det er mulig å få dem i ukens oppskrift fra Sellanraa Bok...
. Det er tid for noe godt med fisk, sier kokkene ved Sellanraa Bok & Bar som er «Månedens restaurant» her på VinPuls. Denne...
. 17.mai er dagen for de gode opplevelser. Det gjelder naturligvis også på matfronten. Og du får ikke noe bedre enn hjemmelaget iskrem laget...
. Ny måned, ny fredag og nye kokker som skal lære deg å lage gode smakfulle retter. «Månedens restaurant» i mai på VinPuls er...
. Gjennom hele april har Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro gitt oss oppskrifter fra sin ferske kokebok «Fritter shjiten» på VinPuls. Reneé...
. Visste du at Top Chef-vinner og Bula Neobistro-eier Renée Fagerhøi har vært vegetarianer i 13 år? Hun har altså solid bakgrunn til å...
. Det går mot vår, og lengst sør i Europa er man allerede i gang med å høste asparges, både hvite og grønne. Du...
. Two Grumpy Old Bastards Norge Herbal Snaps, handcrafted digestif Bestillingsutvalget Varenr. 8314102, kr. 369,90 Produsent: Det norske brenneri Synes du Gammel dansk er...
. Her får du hjelp av Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ved Bula Neobistro i Trondheim til å tilberede og servere sjøkreps på en måte...
. Synes du at det har vært nok skrei, lever og rogn i vinter, men at det fortsatt er godt med torsk? Da kan...
. Du må ikke nødvendigvis spise lammelår i påska. Her gir kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro deg oppskrift på en ekte påskekylling....
. Har du ikke hørt om «Hermann»? Han som er uunnværlig om du skal bake noe med surdeig. Vel, da skal du få leksjonen...
. Vi har alle vokst opp med, og garantert vært glad i, det ukentlige pannekakemåltidet. Her er en litt mer «voksen» variant, med tartar....
. I 2016 siden sto Renée Fagerhøi på kjøkkenet hos Kalas & Canasta. 22 måneder senere har 31-åringen vunnet Top Chef, åpnet egen restaurant...
. Røst Teaterbistro er «Månedens restaurant» her på vinpuls.no. Hver fredag i mars vil kjøkkensjef Mette Beate Evensen og hennes team ved Røst servere...
. Han er vel verken gammel, grinete eller en drittsekk, men det er navnet på den nye bitterdrammen som Calle Fegth har lansert sammen...
. Ukens rett her på vinpuls.no er en heftig, men ikke så alt for komplisert smaksbombe med kongekrabbe som den store helten. Kjøkkensjef Håkon...
. Endelig løftet Heidi Bjerkan på sløret! Torsdag kveld åpnet hun dørene for «nye » Credo på Lilleby. Gjestene gispet og jublet. Helt utrolig,...
. Det er OL, det er helg, og vi ønsker oss noe raskt, godt og praktisk. Ukens rett her på VinPuls har inspirasjon fra...
. Nettverket «Inderøymat» har hentet inn eksperthjelp fra Arne Brimi for å bli enda bedre på utvikling av lokale produkter. Søndag ble akevitten fra...
. Ukens rett her på VinPuls-sidene kan du servere både på Morsdagen eller til Valentinsdagen. Og så har jeg plukket ut en riktig så...
. Norge har verdens beste sjømat. Vi har også verdens beste laks. Noen av oss kan spise laks hver eneste dag. Du kan jo...
. Trønderske matprodusenter nærmest tapetserte seierspallen da Morten Schakenda fredag 12.januar ble tildelt Det Norske Måltids hederspris. Det var under en storslått tiårsfinale i...
. Bårdshaug Herregård på Orkanger er blant Norges aller beste spisesteder langs veien, mener Motor som har testet 115 spisesteder over hele landet. Best...
. En ny «godbit» har slått an hos norske ost- og vinelskere de siste årene: pepperkaker med blåmuggost. Med riktig vin til er dette...
. Ingen tvil hos VinPuls-juryen som har testet årets juleakevitter: Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2017 gir den suverent beste drikkeopplevelsen denne julen. Det norske...
. Inge Johnsen ved Lian Restaurant åpner i januar en «folkekafé» i de tidligere Gjest Baardsen-lokalene i Folkebiblioteket. Navnet blir Arvesølvet, og den norske...
. Tidligere Ylajali-sjef Even Ramsvik har laget årets beste kokebok i Norge. Juryen mente «Ny norsk mat» var i en klasse for seg. 32...
. Er det noe du lurer på om vin? Her kan du stille dine spørsmål, så svarer jeg så raskt som mulig. Vinulf...