Mat & Drikke


.

Mat & Vin

Meksikansk streetfood på kaia

. Når restaurantbransjen i Trondheim slår ut håret, skjer det under store meksikanske sombreros og med kokker og servitører svøpt inn i farverike gevanter....

Fem nye stjerner til Norge

. Michelin-inspektørene har fortsatt sansen for Norge. Mandag ble det fem nye stjerner til norske restauranter. Trondheim fikk nok en stjernerestaurant da Speilsalen på...

«Alle» heier på Speilsalen

. Mens kollegene ved de beste restaurantene i Trondheim nærmest er skråsikker på at Speilsalen blir belønnet med Michelin-stjerne mandag 17.februar, er Bocuse d’Or-sølvvinner...

Iberiske fristelser på flaske og bag

. To viner med forskjellig utgangspunkt og forskjellig stil er ukens utvalgte her på VinPuls. Begge har opphav på den iberiske halvøy, og både...

Maaemo og Credo på topp i Norge

. Credo rangeres som Norges nest beste restaurant, etter Maaemo, og holdes som nr. 13 i Norden av matguiden White Guide Nordic som nylig...

Kraft Bodega møter Mexico

. Trondheim beste kokker er klare for et nytt Friends-arrangement. 8.mars stiller kokker og servitører fra syv av byens restauranter opp på Kraft Bodega...

Siste liten-viner til julematen

. Vinmonopolets butikker har åpent lille julaften, så du kan fortsatt handle inn riktig drikke til julematen, det være seg ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk,...

Michelin på ny stjernejakt

. Inspektørene fra Michelin-guiden har denne høsten finsiktet nye restauranter i Trondheim med tanke på utdeling av nye stjerner når Michelin lanserer sin nordiske...

På trøffeljakt i Piemonte

. Ni måneder i året jakter Carlo Marenda på trøfler i skogsområder i Piemonte. Sine beste fangster gjør han i et tettvokst dalsøkk mellom...

Nå får Trondheim egen vinfest

. Hele 13 av Trondheims restauranter går sammen om å gi byen en egen vinfestival. Over tre dager i juni 2020 inviterer de til...

Konfektsjokolade fra Klæbu

. Hva gjør du når du synes hverdagene hjemme i Nederland begynner å bli for hektiske og barna i familien utvikler allergi og plages...

Tripadvisor om Trondheim

. Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute...

Hvilken er årets beste kokebok?

. For 12.gang skal en jury kåre årets beste norske kokebok. Fem finalister er plukket ut og vinneren offentliggjøres i Oslo 28.november. Kåringen er...

Ble vinfrelst av riesling

. Petter Hartweg Husby, daglig leder ved Vertshuset Røros, hadde lite kjennskap til vin før han ble introdusert for rieslingvinene til Jos. Christoffel jr...

Vil bli europeisk matregion

. Trondheim og Trøndelag er kommet ett skritt nærmere målet om status som «European Region of Gastronomy» i 2022. Juryen som har vurdert søknaden...

Franske fristelser på Fagn

. Michelin-inspektører, hvor var dere? Send over syv stjerner, for det er det de fortjener, kokkene og servitørene fra syv av Trondheims beste restauranter...

Nå samler de seg igjen!

. Nok en gang går syv av byens beste restauranter sammen om en mat- og drikkehappening uten sidestykke. Fagn er vertskap når kokker og...

Iskrem med internasjonalt snitt

. Iskremelskere i Trondheim har fått en ny favoritt. Det argentinske paret Silvina Losz og Victor Cernadas, med over 25 års erfaring fra Argentina...

Hvor var du da….?

. Glem Oddvar Brå og staven fra VM i 1982. Heretter er spørsmålet: Hvor var du da byens fremste kokker og servitører slo seg...

Trondheims nye matstjerner!

. Trondheim er av DN kåret til Norges mathovedstad, men nå er byen også satt ettertrykkelig på det internasjonale stjernekartet, etter at Credo og...

Nordisk storeslem i Bocuse d’Or

. Norden er utvilsomt verdens mat-Mekka akkurat nå. Da medaljene i årets Bocuse d’Or ble delt ut onsdag kveld, ble det gull til Danmark,...

Pepperkaker, gorgonzola og recioto

. Daniel Johansson, daglig leder og kokk ved Lille Skansen og Rockheim Panorama synes krydrede pepperkaker med gorgonzola picante sammen med en recioto-vin fra...

Krumkaker a la Jossa

. Krumkake – klassikeren som aldri går av moten. Her får du en Jossa-variant med blåbær, hjemmelaget vaniljeis og julesirup. Perfekt til nyttårsaften, sammen...

Gode viner i juleinnspurten

. Jula varer vel strengt tatt ikke helt til påske, men her er tips om gode viner som kan ta deg både gjennom juleinnspurten,...

Ta et «hvileskjær» med lysing

. Du får helt sikkert behov for et aldri så lite «hvileskjær» i romjula, i form av et enkelt og lett fiskemåltid mellom all...

Noe for hverdagene i julestria

. Hvis du trenger en aldri så liten pause fra julebordsmaten, får du et godt tips fra kjøkkenet på Jossa her – en super...

Jossa byr på dehydrert gulrot

. Midt under den mest heftige julebordsfråtsingen kan det være lurt å stoppe opp og ta en dag eller to med litt lettere kost....

Slik kan gulrot også serveres!

. Ny mandag, ny måned og ny restaurant som skal friste deg med spennende retter her på VinPuls. Fagn Bar & Bistro starter i...

Kantinemat de luxe på Blussuvoll

. Ceviche, laks tataki, vårruller, taco med revet svin, tilslørte bondepiker og svele med bringebærsorbet er ikke hverdagskost i kantinen på Blussuvoll skole. Men...

Hvalbiff på gourmetvis

. Noen av oss er vokst opp med å ha hvalbiff og hvalgryte på menyen ganske jevnlig. Andre har kanskje ikke fått med seg...

Kamskjell à la To Rom og Kjøkken

. Verdens beste kamskjell kommer fra Frøya. Basta! Og du kan få kjøpt dem ferske og fristende i en god fiskedisk i nærheten av...

Grav andebryst som en proff!

. Gravet andebryst er noe de fleste av oss kun smaker når vi er ute på restaurant. Her får du oppskriften på hvordan du...

Mørk sjokolade og perlende rødvin

. Får du noe bedre enn mørk kvalitetssjokolade og store saftige, smakfulle solbær? Med en god, søt dessertvin til! Det måtte være når alt...

Tradisjonsmat med moderne vri

. Vi har vel alle vokst opp med røkt torsk og gulrotstuing. Kokkene på Kalas & Canasta oppfordrer deg til å forsøke en mer...

Ølsprøtt i ny NM-finale

. Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad. Finalistene...

Norges beste kantinekokker

. Sara Maalø (22) og Daniel Phengpan (22) fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble onsdag de første vinnerne av NM Community Catering, en...

Utnytt historiens beste sopphøst!

. Vi opplever kanskje tidenes beste sopphøst, spesielt gjelder det steinsopp og kantarell. Da er det absolutt på sin plass å gjøre noe skikkelig...

Tid for heftige høst-smaker!

. Denne uken kjører vi full pakke på matfronten. Høsten er kommet, mørket siger på og regnskyene er trykkende. Da trenger vi kraftig og...

Start krabbesesongen her!

. Vi er på vei  inn i den aller beste krabbesesongen, så om været løyer og fiskerne på Hitra og Frøya kommer seg ut...

Nyt naturen med ukens dessert

. Ta i bruk hagen og naturen! For akkurat nå er vi inne i den aller beste tiden for å utnytte bær, blomster og...

Hele Norges matmor er død

. Ingrid Espelid Hovig døde tidlig fredag formiddag 3.august, 94 år gammel. Det bekrefter Gyldendal forlag overfor NRK. Hovig ble født 3. juni 1924...

Tartar er alltid en fulltreffer

. Når sommervarmen bare fortsetter og fortsetter trenger du oppskrift på en rett som er enkel å tilberede, skal serveres kald, men som samtidig...

Sommerens beste dessert

. Årets sommer har vært utfordrende også for jordbærprodusentene, men forhåpentligvis får du tak i både gode trønderjordbær og har noe rabarbra på lur,...

Sommerlett ishavsrøye fra Le Bistro

. Ukens VinPuls-oppskrift fra kokkene på Le Bistro i Trondheim er både sunn, passe lett og ikke minst smakfull: Ishavsrøye med sommerkål og litt...

Blomkål med marokkansk vri

. Gled dere matvenner! I juli vil konsernkjøkkensjef Espen Aunaas i Frati Gruppen og kjøkkensjef Rune Ehlie ved Le Bistro servere dere nye oppskrifter...

Fløterand med blåbær

. Nå er det snart ferietid for de fleste av oss, og bare det gir oss grunn til å tenke på litt kos. Fra...

Hvaltartar med tindved

. Noen er kanskje skeptiske, men du bør absolutt gripe sjansen når fiskebutikken din tilbyr årets ferske hvalkjøtt. Her får du oppskrift på hvaltartar...

Pinnekjøtt på verdensreise

. Er du blant de mange som bare elsker pinnekjøtt? Da skal vi gi deg en god grunn til å sette pinnekjøtt på menyen...

Kveite med sommerlig vri

. Har du kveitefilet liggende i fryseren, eller finner du et fint stykke kveite hos din fiskehandler så har du oppskriften på hva du...

Skate med norske asparges

. Ny måned betyr nytt utested som «Månedens restaurant» her på VinPuls. Og nye kokker som vil servere deg sine beste oppskrifter. Her kommer...

Gnocchi på trøndersk vis

. Pastaen er hentet fra Italia, men ingrediensene er så lokale som det er mulig å få dem i ukens oppskrift fra Sellanraa Bok...

Det beste du kan lage til 17.mai!

. 17.mai er dagen for de gode opplevelser. Det gjelder naturligvis også på matfronten. Og du får ikke noe bedre enn hjemmelaget iskrem laget...

Jordskokk og andehjerte, nam, nam!

. Ny måned, ny fredag og nye kokker som skal lære deg å lage gode smakfulle retter. «Månedens restaurant» i mai på VinPuls er...

Vinner-oppskriften fra Top Chef-finalen!

. Gjennom hele april har Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro gitt oss oppskrifter fra sin ferske kokebok «Fritter shjiten» på VinPuls. Reneé...

Vegetarrett med masse smak!

. Visste du at Top Chef-vinner og Bula Neobistro-eier Renée Fagerhøi har vært vegetarianer i 13 år? Hun har altså solid bakgrunn til å...

Tid for asparges igjen!

. Det går mot vår, og lengst sør i Europa er man allerede i gang med å høste asparges, både hvite og grønne. Du...

Fresk ny, norsk snaps

. Two Grumpy Old Bastards Norge Herbal Snaps, handcrafted digestif Bestillingsutvalget Varenr. 8314102, kr. 369,90 Produsent: Det norske brenneri Synes du Gammel dansk er...

Sjøkreps fra Bula-Renée

. Her får du hjelp av Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ved Bula Neobistro i Trondheim til å tilberede og servere sjøkreps på en måte...

En ekte påskekylling

. Du må ikke nødvendigvis spise lammelår i påska. Her gir kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro deg oppskrift på en ekte påskekylling....

Kom og hils på Hermann!

. Har du ikke hørt om «Hermann»? Han som er uunnværlig om du skal bake noe med surdeig. Vel, da skal du få leksjonen...

Ta pannekaka til nye høyder!

. Vi har alle vokst opp med, og garantert vært glad i, det ukentlige pannekakemåltidet. Her er en litt mer «voksen» variant, med tartar....

Smakfullt og enkelt – dermed pasta!

. Røst Teaterbistro er «Månedens restaurant» her på vinpuls.no. Hver fredag i mars vil kjøkkensjef Mette Beate Evensen og hennes team ved Røst servere...

Calle Fegth er ikke bitter

. Han er vel verken gammel, grinete eller en drittsekk, men det er navnet på den nye bitterdrammen som Calle Fegth har lansert sammen...

Mat og vin med kongesmell i

. Ukens rett her på vinpuls.no er en heftig, men ikke så alt for komplisert smaksbombe med kongekrabbe som den store helten. Kjøkkensjef Håkon...

Høy wow-faktor på Lilleby

. Endelig løftet Heidi Bjerkan på sløret! Torsdag kveld åpnet hun dørene for «nye » Credo på Lilleby. Gjestene gispet og jublet. Helt utrolig,...

Pulled pork med Østens vri

. Det er OL, det er helg, og vi ønsker oss noe raskt, godt og praktisk. Ukens rett her på VinPuls har inspirasjon fra...

Brimi-hjelp til Inderøymat

. Nettverket «Inderøymat» har hentet inn eksperthjelp fra Arne Brimi for å bli enda bedre på utvikling av lokale produkter. Søndag ble akevitten fra...

Steam opp selskapslivet!

. Ukens rett her på VinPuls-sidene kan du servere både på Morsdagen eller til Valentinsdagen. Og så har jeg plukket ut en riktig så...

Har du laks, har du flaks

. Norge har verdens beste sjømat. Vi har også verdens beste laks. Noen av oss kan spise laks hver eneste dag. Du kan jo...

Hederspris til Morten Schakenda

. Trønderske matprodusenter nærmest tapetserte seierspallen da Morten Schakenda fredag 12.januar ble tildelt Det Norske Måltids hederspris. Det var under en storslått tiårsfinale i...

Bårdshaug blant de beste

. Bårdshaug Herregård på Orkanger er blant Norges aller beste spisesteder langs veien, mener Motor som har testet 115 spisesteder over hele landet. Best...

Julens ekte kosevariant

. En ny «godbit» har slått an hos norske ost- og vinelskere de siste årene: pepperkaker med blåmuggost. Med riktig vin til er dette...

Årets beste juleakevitter

. Ingen tvil hos VinPuls-juryen som har testet årets juleakevitter: Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2017 gir den suverent beste drikkeopplevelsen denne julen. Det norske...

Tar Arvesølvet med til sentrum

. Inge Johnsen ved Lian Restaurant åpner i januar en «folkekafé» i de tidligere Gjest Baardsen-lokalene i Folkebiblioteket. Navnet blir Arvesølvet, og den norske...

Har laget årets beste kokebok

. Tidligere Ylajali-sjef Even Ramsvik har laget årets beste kokebok i Norge. Juryen mente «Ny norsk mat» var i en klasse for seg. 32...

Spør Vinulf om vin

.   Er det noe du lurer på om vin? Her kan du stille dine spørsmål, så svarer jeg så raskt som mulig. Vinulf...