Mat & Drikke

Mat & Vin

Forkledd hummer i jordskokksuppe

Suppe er aldri feil. Når nettene nå blir lange og kulda skal sette inn, gjør det seg med noe varmt i måltidet. Fagn Bar...

Slik kan gulrot også serveres!

Ny mandag, ny måned og ny restaurant som skal friste deg med spennende retter her på VinPuls. Fagn Bar & Bistro starter i det...

Kantinemat de luxe på Blussuvoll

Ceviche, laks tataki, vårruller, taco med revet svin, tilslørte bondepiker og svele med bringebærsorbet er ikke hverdagskost i kantinen på Blussuvoll skole. Men når...

Hvalbiff på gourmetvis

Noen av oss er vokst opp med å ha hvalbiff og hvalgryte på menyen ganske jevnlig. Andre har kanskje ikke fått med seg hvor...

Kamskjell à la To Rom og Kjøkken

Verdens beste kamskjell kommer fra Frøya. Basta! Og du kan få kjøpt dem ferske og fristende i en god fiskedisk i nærheten av deg....

Grav andebryst som en proff!

Gravet andebryst er noe de fleste av oss kun smaker når vi er ute på restaurant. Her får du oppskriften på hvordan du kan...

Mørk sjokolade og perlende rødvin

Får du noe bedre enn mørk kvalitetssjokolade og store saftige, smakfulle solbær? Med en god, søt dessertvin til! Det måtte være når alt dette...

Tradisjonsmat med moderne vri

Vi har vel alle vokst opp med røkt torsk og gulrotstuing. Kokkene på Kalas & Canasta oppfordrer deg til å forsøke en mer moderne...

Ølsprøtt i ny NM-finale

Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad. Finalistene i...

Norges beste kantinekokker

Sara Maalø (22) og Daniel Phengpan (22) fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble onsdag de første vinnerne av NM Community Catering, en videreføring...

Utnytt historiens beste sopphøst!

Vi opplever kanskje tidenes beste sopphøst, spesielt gjelder det steinsopp og kantarell. Da er det absolutt på sin plass å gjøre noe skikkelig spenstig...

Tid for heftige høst-smaker!

Denne uken kjører vi full pakke på matfronten. Høsten er kommet, mørket siger på og regnskyene er trykkende. Da trenger vi kraftig og styrkegivende...

Start krabbesesongen her!

Vi er på vei  inn i den aller beste krabbesesongen, så om været løyer og fiskerne på Hitra og Frøya kommer seg ut for...

Nyt naturen med ukens dessert

Ta i bruk hagen og naturen! For akkurat nå er vi inne i den aller beste tiden for å utnytte bær, blomster og frukter...

Hele Norges matmor er død

Ingrid Espelid Hovig døde tidlig fredag formiddag 3.august, 94 år gammel. Det bekrefter Gyldendal forlag overfor NRK. Hovig ble født 3. juni 1924 på...

Tartar er alltid en fulltreffer

Når sommervarmen bare fortsetter og fortsetter trenger du oppskrift på en rett som er enkel å tilberede, skal serveres kald, men som samtidig både...

Sommerens beste dessert

Årets sommer har vært utfordrende også for jordbærprodusentene, men forhåpentligvis får du tak i både gode trønderjordbær og har noe rabarbra på lur, slik...

Sommerlett ishavsrøye fra Le Bistro

Ukens VinPuls-oppskrift fra kokkene på Le Bistro i Trondheim er både sunn, passe lett og ikke minst smakfull: Ishavsrøye med sommerkål og litt ingefær....

Blomkål med marokkansk vri

Gled dere matvenner! I juli vil konsernkjøkkensjef Espen Aunaas i Frati Gruppen og kjøkkensjef Rune Ehlie ved Le Bistro servere dere nye oppskrifter hver...

Fløterand med blåbær

Nå er det snart ferietid for de fleste av oss, og bare det gir oss grunn til å tenke på litt kos. Fra «Månedens...

Hvaltartar med tindved

Noen er kanskje skeptiske, men du bør absolutt gripe sjansen når fiskebutikken din tilbyr årets ferske hvalkjøtt. Her får du oppskrift på hvaltartar med...

Pinnekjøtt på verdensreise

Er du blant de mange som bare elsker pinnekjøtt? Da skal vi gi deg en god grunn til å sette pinnekjøtt på menyen også...

Kveite med sommerlig vri

Har du kveitefilet liggende i fryseren, eller finner du et fint stykke kveite hos din fiskehandler så har du oppskriften på hva du kan...

Skate med norske asparges

Ny måned betyr nytt utested som «Månedens restaurant» her på VinPuls. Og nye kokker som vil servere deg sine beste oppskrifter. Her kommer en...

Gnocchi på trøndersk vis

Pastaen er hentet fra Italia, men ingrediensene er så lokale som det er mulig å få dem i ukens oppskrift fra Sellanraa Bok &...

En grüner går bra til villkveita

Det er tid for noe godt med fisk, sier kokkene ved Sellanraa Bok & Bar som er «Månedens restaurant» her på VinPuls. Denne fredagen...

Det beste du kan lage til 17.mai!

17.mai er dagen for de gode opplevelser. Det gjelder naturligvis også på matfronten. Og du får ikke noe bedre enn hjemmelaget iskrem laget på...

Jordskokk og andehjerte, nam, nam!

Ny måned, ny fredag og nye kokker som skal lære deg å lage gode smakfulle retter. «Månedens restaurant» i mai på VinPuls er Sellanraa...

Vinner-oppskriften fra Top Chef-finalen!

Gjennom hele april har Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro gitt oss oppskrifter fra sin ferske kokebok «Fritter shjiten» på VinPuls. Reneé avslutter...

Vegetarrett med masse smak!

Visste du at Top Chef-vinner og Bula Neobistro-eier Renée Fagerhøi har vært vegetarianer i 13 år? Hun har altså solid bakgrunn til å komponere...

Tid for asparges igjen!

Det går mot vår, og lengst sør i Europa er man allerede i gang med å høste asparges, både hvite og grønne. Du får...

Fresk ny, norsk snaps

Two Grumpy Old Bastards Norge Herbal Snaps, handcrafted digestif Bestillingsutvalget Varenr. 8314102, kr. 369,90 Produsent: Det norske brenneri Synes du Gammel dansk er for...

Sjøkreps fra Bula-Renée

Her får du hjelp av Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ved Bula Neobistro i Trondheim til å tilberede og servere sjøkreps på en måte du...

En ekte påskekylling

Du må ikke nødvendigvis spise lammelår i påska. Her gir kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro deg oppskrift på en ekte påskekylling. Alle...

Kom og hils på Hermann!

Har du ikke hørt om «Hermann»? Han som er uunnværlig om du skal bake noe med surdeig. Vel, da skal du få leksjonen i...

Ta pannekaka til nye høyder!

Vi har alle vokst opp med, og garantert vært glad i, det ukentlige pannekakemåltidet. Her er en litt mer «voksen» variant, med tartar. Ukens...

Smakfullt og enkelt – dermed pasta!

Røst Teaterbistro er «Månedens restaurant» her på vinpuls.no. Hver fredag i mars vil kjøkkensjef Mette Beate Evensen og hennes team ved Røst servere deg...

Calle Fegth er ikke bitter

Han er vel verken gammel, grinete eller en drittsekk, men det er navnet på den nye bitterdrammen som Calle Fegth har lansert sammen med...

Mat og vin med kongesmell i

Ukens rett her på vinpuls.no er en heftig, men ikke så alt for komplisert smaksbombe med kongekrabbe som den store helten. Kjøkkensjef Håkon Solbakk...

Høy wow-faktor på Lilleby

Endelig løftet Heidi Bjerkan på sløret! Torsdag kveld åpnet hun dørene for «nye » Credo på Lilleby. Gjestene gispet og jublet. Helt utrolig, en...

Pulled pork med Østens vri

Det er OL, det er helg, og vi ønsker oss noe raskt, godt og praktisk. Ukens rett her på VinPuls har inspirasjon fra Østen,...

Brimi-hjelp til Inderøymat

Nettverket «Inderøymat» har hentet inn eksperthjelp fra Arne Brimi for å bli enda bedre på utvikling av lokale produkter. Søndag ble akevitten fra Inderøy...

Steam opp selskapslivet!

Ukens rett her på VinPuls-sidene kan du servere både på Morsdagen eller til Valentinsdagen. Og så har jeg plukket ut en riktig så god...

Har du laks, har du flaks

Norge har verdens beste sjømat. Vi har også verdens beste laks. Noen av oss kan spise laks hver eneste dag. Du kan jo variere...

Hederspris til Morten Schakenda

Trønderske matprodusenter nærmest tapetserte seierspallen da Morten Schakenda fredag 12.januar ble tildelt Det Norske Måltids hederspris. Det var under en storslått tiårsfinale i Stavanger...

Bårdshaug blant de beste

Bårdshaug Herregård på Orkanger er blant Norges aller beste spisesteder langs veien, mener Motor som har testet 115 spisesteder over hele landet. Best av...

Julens ekte kosevariant

En ny «godbit» har slått an hos norske ost- og vinelskere de siste årene: pepperkaker med blåmuggost. Med riktig vin til er dette en...

Årets beste juleakevitter

Ingen tvil hos VinPuls-juryen som har testet årets juleakevitter: Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2017 gir den suverent beste drikkeopplevelsen denne julen. Det norske markedet...

Tar Arvesølvet med til sentrum

Inge Johnsen ved Lian Restaurant åpner i januar en «folkekafé» i de tidligere Gjest Baardsen-lokalene i Folkebiblioteket. Navnet blir Arvesølvet, og den norske matarven...

Har laget årets beste kokebok

Tidligere Ylajali-sjef Even Ramsvik har laget årets beste kokebok i Norge. Juryen mente «Ny norsk mat» var i en klasse for seg. 32 norske...

Spør Vinulf om vin

  Er det noe du lurer på om vin? Her kan du stille dine spørsmål, så svarer jeg så raskt som mulig. Vinulf Trykk...