Restaurantomtale: Bryggekanten Brasserie

Bryggekanten Brasserie, Kristiansund
(40 av 70 poeng)

Adresse: Storkaia 1. Telefon: 71 67 61 60
Webside: http://www.fireb.no/brasserie-og-bar

Bedre beliggenhet for et restaurantlokale i Nordmøres hovedstad finner du ikke. På kaia, ikke langt fra den berømte Sundbåten; og hvis du sitter i 2.etasjen med utsikt til byens unike havn mellom de fire» landene» (Nordlandet, Gomalandet, Kirklandet og Innlandet), blir det ikke annet enn magisk når småbåter, ferjer eller Hurtigruten passerer forbi i løpet av måltidet.

Store vinduer gjør at du nesten får følelsen av selv å være med på en seilas på sundet mellom de fire hovedbydelene. Når du i tillegg blir tatt i mot som en gammel venn når du og selskapet ditt ankommer, og din servitør i løpet av kvelden er umerkelig til stede hele tiden, og også er lettbedt hvis du spør om spesialbehandling, må du bare trives.

Maten er naturlig nok – og heldigvis – preget av godt tilfang på sjømat og vilt fra lokale leverandører. Blåskjell, klippfisk og hjort er kanskje ikke spesielt originalt på et norsk menykart, men det er akkurat det du forventer å få servert på et sted på Bryggekanten. Og så lenge kjøkkenet klarer å levere det med sin egen vri og smått originalt tilbehør, blir resultatet bra.

At vi som avslutning fikk smake verdens beste ost – Kraftkar – fra nordmørsysteriet Tingvollost, gjorde besøket i Kristiansund ekstra minneverdig.

Mat/meny: 10, Vin: 10, Service: 7, Lokale/miljø: 7, Prisnivå: 6.
Totalt: 40 av 70 poeng.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.