Restaurantomtale: Le Benjamin

Le Benjamin, Oslo
(46 av 70 poeng)

Adresse: Søndre gate 6. Telefon: 22 35 79 44
Webadresse: www.lebenjamin.no

Da ekteparet (han kokk, hun servitør) fikk sønnen Benjamin startet de like godt opp egen restaurant og kalte den Le Benjamin. Siden har de ikke sett seg tilbake.

Den franske inspirasjonen er tydelig. Dette er en fransk bistro slik vi alle drømmer om at den skal være. Hjemmekoselig, smått rustikk, stort tempo, men likevel avslappet stil.

Og fullt fokus på topp råvarer som ikke skal besudles på noen måte med fransk arroganse. Her blir alle detaljer tatt vare på til det fulle.

Og du oppdager umiddelbart at alle som jobber der kan sitt håndverk, og at det utføres som stor glede om omsorg for gjestene. Ved ett besøk hadde vi en servitørlærling som var så flink at vi måtte fortelle innehaversken at vedkommende burde ansettes umiddelbart!

Gryterettene og langtidsbrasert kjøtt må du ikke gå glipp av ved et besøk hos Le Benjamin, men deres tartar er også minnerik, som mange av sjømatrettene også er. Og er du begeistret for franske oster, så finner dem dem her, gjerne i perfekt modningsgrad. Da er det bare å finstudere den relativt omfangsrike vinlista for passende vinfølge til.

Mat/meny: 12, Vin: 13, Service: 8, Lokale/miljø: 6, Prisnivå: 7.
Totalt 46 av 70 poeng.

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.