Restaurantomtale: Restaurant Nyt

Restaurant Nyt, Bodø

Mat/meny: 14, Vin: 12, Service: 8, Lokale/miljø: 7,
Prisnivå: 7.
Totalt 48 poeng.

Restaurant Nyt
Adresse: Dronningens gate 26.
Telefon: +47 452 31 100
Webside: www.restaurant-nyt.no

Restaurant Nyt ligger i Dronningens gate i Bodø, litt unna det mest hektiske folkelivet i byen. Foto: UD

Det finnes noen OK brasseri-lignende steder i Bodø, som LystPå, Bjørk og Roast. Men når det kommer til fine dining, og det å levere det lille ekstra, er det bare Restaurant Nyt som teller. I et rolig strøk, i et enda mer avslappende lokale i Dronningens gate, har de to kokkene Håkon Eide Lindberg og Bjørnar Bakklund siden august 2015 dyrket frem en restaurant med en profil og et kvalitetsnivå som bodøværingene bør være stolte av. At de tidligere i år fikk plass blant Nordens fremste restauranter , som en av 64 norske i White Guide Nordic, var bekreftelsen på at Nyt leverer varene. «Very fine level», mente folka bak den mer og mer anerkjente nordiske restaurantguiden. Tidligere huset de samme lokalene restauranten Smak som nå er gjenoppstått i Tromsø.

Nyt-lokalet er på to plan, og oppdelt og skjermet slik at de fleste vil føle at de har sin egen lille sfære selv om restauranten er full. Foto: UD

Det hviler en lun og tiltalende ro over Nyt-lokalene. Utformingen av restaurantlokalet og plasseringen av bordene gjør at du selv med fullt hus får følelsen av å ha din egen lille private sfære. Koblet med en behagelig, tilstedeværende, men aldri påtrengende service, blir kvelden fort vellykket, enten man er i familieselskap, har med kunder ut eller bare er et par som vil nyte mat, drikke og hverandre.

Nyt tilbyr 4-5-6 eller 7-retters meny, der tiden du har disponibel og størrelsen på innholdet i lommeboka kanskje blir avgjørende for hva du velger. Vi valgte femretteren med vinpakke. Restaurantsjef og daglig leder Bjørnar Bakklund styrte servicen med stødig hånd, mens to dyktige, oppmerksomme og hyggelige lærlinger fulgte opp på en ypperlig måte. Bakklund poengterte at totalvolumet blir det samme, men at du naturligvis får mange flere forskjellige smaker og opplevelser om du går for full pakke.

Mat på nyt: Minigulerot med rømmekrem, minibrød, makrell, vaffel med ostekrem og bringebær. Foto: GBD

Ellers fremhever folkene bak Nyt sin lidenskap for lokale råvarer, spesielt urter og grønnsaker fra egen hage. Selvdyrkede minigulerøtter ble servert i en av to appetittvekkere, og den nord-norske seiersløken (ramsløk) dukket opp senere i et måltid som var godt avstemt og pent balansert. Ja, det ble nesten for mykt og behagelig, slik at vi savnet det siste lille piffet (noen saltkorn) som hadde hevet noen av rettene opp på et enda høyere nivå.

Originale, morsomme glass og gode viner på Restaurant Nyt. Foto: UD

Vinkartet er forholdsvis innholdsrikt og greit priset, og viser ikke minst vilje til å velge viner man ønsker å vise frem (fra forskjellige importører), i stedet for å knytte seg til kun én importør og dermed miste muligheten til økt mangfold. Restaunrantsjefen hadde også solid bakgrunnsinfo og kunnskap om vinene som han hadde satt til den valgte menyen. Da vi ba om å få slippe øl til en av rettene stilte han opp med solide Trimbach Cuvée Frederic Emile 2009 som erstatning! Vinpakken satt som et skudd til menyen, med produsenter som Schloss Vollrads, Trimbach, Pieropan, Odfjell, Weingut Geil og Finca Antigua representert blant det som ble skjenket i glassene.

Det er som nevnt høyt nivå over både maten og presentasjonen av denne på Nyt. Vi ble passende mette av vår femretter, men det skyldes nok delvis at både en ren potetrett og en rett med to stykker «minibrød» (smakte utrolig godt) utgjorde to av de fem rettene. Noen vil muligens føle at det ikke gir full valuta for pengene.

(Publisert september 2017)

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.