Får en ny mulighet i Bocuse d’Or

Christian Andre Pettersen vant tirsdag 24.9 konkurransen Årets kokk 2019. Han får dermed en ny sjanse til å gå til topps i Bocuse d ‘Or, etter at han tidligere i år ble nr. 3 i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Håvard Werkland fra Britannia Hotel og stjørdalingen Marius Dragsten Kjelsrud var blant kandidatene som tirsdag 24. september konkurrerte om tittelen «Årets kokk 2019» i Mathallen i Oslo.

Håvard vant konkurransen om «Årets ganefryd».

Vinneren der blir Norges nye kandidat til Bocuse d’Or; verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Håvard Werkland og Marius Dragsten Kjelsrud konkurrerte mot følgende tre andre sterke kandidater: Filip August Bendi, Øyvind Bøe Dalelv og Christian André Pettersen. Sistnevnte gjør et nytt forsøk på å komme til Bocuse d’Or-finalen, etter at han i januar i år ble nr. 3 i verdensfinalen. Ambisjonen til Pettersen er å gå helt til topps.

I tillegg til Årets kokk, ble også nykommertittelen Årets unge kokk kåret i Mathallen denne dagen.

Dette var kokketeamene som deltok:

Kjøkken 1: Team CAP
Kandidat: Christian André Pettersen. 30 år fra Bodø. Fisketorget i Stavanger.
Commis: Even Strandbråten Sørum, 20 år fra Begna. Kokk på Fagn i Trondheim.
Coach: Rasmus Johansen Skoglund, 29 år fra Bodø. Konseptansvarlig på Jag Concepts i Bodø. 

Kjøkken 2: Team MDK
Kandidat: Marius Dragsten Kjelsrud, 26 år fra Stjørdal. Chef de partie på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Commis: Ingrid Løland, 20 år fra Sola. Kokk på Spiseriet Stavanger Konserthus.
Coach: Sigurdur Ragnarsson, 35 år fra Island. Daglig leder på Spiseriet Stavanger Konserthus.

Kjøkken 3: Team Dalelv
Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, 29 år fra Bodø. Kjøkkensjef på Michaels, Oslo.
Commis: Tobias Gabrielsen, 19 år fra Kirkenes. Kokk på Michaels.
Coach: Håkon Solbakk, 27 år fra Nærøy. Kjøkkensjef på NordØst i Trondheim.

Kjøkken 4: Team Bendi
Kandidat: Filip August Bendi, 31 år fra Sandnes. Kreativ utvikler på Thon Hotel Bristol, Oslo.
Commis: Eline Sofie Sunde, 21 år fra Stavanger. Kokk på Thon Hotel Bristol.
Coach: Sebastian Myhre, 34 år fra Oslo. Kjøkkensjef ved Stallen og Fyr Bistronomi i Oslo.

Kjøkken 5: Team Werkland
Kandidat: Håvard Werkland, 25 år fra Kyrksæterøra. Souschef Speilsalen i Trondheim.
Commis: Runa Ailin Kvendseth, 22 år fra Ekeberg. Kokk på Speilsalen i Trondheim.
Coach: Thomas Johansen Borgan, 38 år fra Rørvik. Eier av Kraft Bodega i Trondheim.

Dette er Årets dommere:

Smaksdommere: Bocuse-kokkene Bent Stiansen, Lars Erik Underthun, Eyvind Hellstrøm, Odd Ivar Solvold, Sven Erik Renaa, Gunnar Hvarnes, Ørjan Johannessen og Christopher W Davidsen sammen med gjestedommerne Esben Holmboe Bang fra Maaemo, Rasmus Kofoed fra Geranium og Matti Jämsen fra Soromnoo.

Ganefryddommere: Kamilla Seidler fra Lola i København, Renee Fagerhøi fra Bula Bistro i Trondheim, Jimmy Øien fra Rest i Oslo, Nicolai Lundsgaard fra Det kongelige slott og Håvard Østebø som var commis 2019. Kandidatene fra Årets kokk og Årets unge kokk dømmes likt under Ganefryd.

Kjøkkendommere:
Kjetil Gundersen fra Norske Kokkers Landsforening og den danske Bocuse-kokken Jens Petter Kolbeck.

Foto av vinneren: Trygve Inderlid, NTB

Del med flere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.