Mesterkokk og Norges første Bocuse d`Or vinner, Bent Stiansen, har laget sin egen akevitt.
Statholderens Akevitt er laget sammen med master blender ved Det norske brenneri i Grimstad, og er spesiallaget for å passe til danske spesialiteter som serves på Statholderens mat- og vinkjeller, skriver Det norske brenneri i en pressemelding.
-Jeg ønsket meg en mild, saftig og leskende akevitt med karve- og anis- og citruspreg. Statholderens Akevitt er blitt svært så vellykket i så måte, sier Bent Stiansen.
Akevitten er å finne i Vinmonopolets bestillingsutvalg.
-Dette er akevitten til god tradisjonsmat, som gravet laks, reker, lun leverpostei og fritert rødspette – men også ypperlig som en snaps til godt øl, i følge mesterkokken som driver sin stjernerestaurant i Rådhusgata i Oslo.
Stiansen valgte en enkel etikett som reflekterer at dette er Husets akevitt, og informerer om hvilke krydder og urter som er brukt.