Credo-sjef Heidi Bjerkan er en av tre kandidater til Matprisen 2017, som deles ut 13.november. De andre nominerte er NRK-programmet “FBI redder høna” og Hovelsrud gård på Ringsaker.
Men det er også flere andre trønderske kandidater som kan hente hjem pris når DebioInfo og ØQ, økologisk mat i storhusholdninger, inviterer til prisutdeling. Til barne- og ungdomsprisen er både Bakklandet barnehage og Grønn barneby i Trondheim blant de nominerte.
Matprisen ble etablert i 2014, så dette er fjerde gang den deles ut. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk og bærekrafig mat. Og ikke minst de som serverer bærekraftige måltider.
-Dette er utrolig stas, er Heidi Bjerkans umiddelbare kommentar til nominasjonen.
-Og kanskje en fin anerkjennelse å få for ditt arbeid de siste årene med å trekke frem lokale produsenter og lokal mat?
-Ja, Det er det helt klart. Det er ikke derfor jeg har gjort dette, men det er alltid hyggelig å bli lagt merke til, å få tilbakemelding på at det man driver med blir verdsatt.
-Konseptet “Et bærkraftig måltid” står på agendaen i flere og flere kjøkken og virksomheter, og årets kandidater viser at hele verdikjeden er i bevegelse. Det er spennende tider for mat- og landbruksnæringa og gjennom Matprisen gjør vi dette enda mer synlig, sier Idun Leinaas, prosjektleder for Matprisen i en pressemelding.
Arrangørene ønsker å hedre de som spiller en viktig rolle i arbeidet med å fremheve økologisk og bærekraftig mat.
Et bærekraftig måltid innebærer bl.a. å lage mat fra grunnen, bruke mer grønnsaker, belgvekster og korn, å tenke sesong, gjøre bevisste valg av kjøtt og sjømat og å redusere matsvinnet.
Tidligere vinnere av Matprisen:
2016: Maaemo
2015: Nortura
Prisutdelingen finner sted på Vippa i Oslo 13.november.