Midt under koronapandemien satset ekteparet Ola A og Anne-Berit Hagen Auran på restaurantdrift i et oppgradert lokale på gården i Skatval. Restaurant Einberget var forlengelsen av «hjemme hos»-middager som Ola og Anne-Berit hadde invitert til i noen år. Tross utfordringer med ombyggingen og diverse korona-nedstengninger, er Einberget blitt en snakkis blant matglade over hele landet. Ola har vært kokk og familiemedlemmer med venner har sørget for serveringen. Nå utvider Einberget med to nye kokker, bl.a. Stian Sørli som har jobbet ved den tostjerners Michelin-restauranten Re-Naa i Stavanger.
Av Ulf Dalheim, publisert 27. juli 2021
-Det har kostet oss enormt psykisk og fysisk, samt økonomisk, langt mere enn vi trodde, og noen kan forstå. Men jeg tenker at vi har skapt noe, og fått til noe på Einberget. Vi skjønner det ikke selv, men det må være lov å være stolt av det, eller?, spør Ola Anders Hagan Auran selv på sin Facebook-side. Svaret er naturligvis ja!
Da VinPuls besøkte Einberget i september 2020, en måned før planlagt åpningsdato, hadde man allerede fått 700 forhåndsbestillinger. Restauranten var fulltegnet til langt ut på nyåret. Nå er det nesten ikke ledige plasser å oppdrive ved restauranten for resten av 2021.
Utvider med kokk fra Michelin-restaurant
Suksessen har gjort at Ola Anders denne høsten utvider kraftig. Inn på kjøkkenet kommer to nye kokker, bl.a. Stian Sørli, en lovende, ung kokk, opprinnelig fra Hell. Sørli fikk lærlingeplass hos trønderen Svein Erik Renaa ved hans to-stjerners Michelin-restaurant Re-Naa i august 2018, og har fortsatt å arbeide som kokk der frem til han nå begynner ved Restaurant Einberget. Sørli blir 21 år i august.
Den tidligere hodejegeren Ola Anders Auran, med tyve års jobberfaring fra rekrutteringsbransjen, er hobbykokken som i flere år har leveret gourmetopplevelser som folk har reist langveisfra for å oppleve. Før han åpnet i fjor hadde han bestillinger fra folk med adresse i Oslo, Bodø, Hamar og Sortland. I tillegg til alle de trønderske mat- og vinglade som også hadde fått bekreftet plass ved taffelet i det ombygde fjøset på Einberget gård. Forhåndsbestillingene utgjorde en omsetning på 1.5 millioner kroner, før første måltid var servert.
Har skapt mange, nye lokale arbeidsplasser
-Vi har skapt 10 arbeidsplasser, hovedsakelig for lokale ungdommer. Så, ja, vi har faktisk bidratt, og alt dette har vi skapt i en pandemi. Vi er stolte over det vi har fått til. Fra og være ingen ting til å ha gjester fra hele landet. Nå får vi kokker fra Michelin-restauranter som vil jobbe hos oss, og vinkelnere fra samme liga. Rått!, skriver Hagen Auran på Facebook.
Einberget har i tillegg til å styrke kokketeamet også engasjert fem ekstra servitører på tilkalling/turnus, alle lokale ungdommer.