.

12.10.2021 VinPuls-kveld med Robertson Winery

.

Arrangementdetaljer


VinPuls-kveld hvor winemaker Barbera Welck hos Robertson Winery i Sør-Afrika presenterer vinhusets historie og presenterer syv forskjellige viner – fra musserende lansert under Krone-etiketten til viner i Barista-serien, samt to toppviner i Constitution Road-porteføljen og den populære The Chocolate Block-rødvinen.

Billetter kjøper du her:

Billettprisen inkluderer billettavgiften, vinhus-presentasjonen, smaking av de syv vinene samt en matrett fra hotellets kjøkkensjef.

Robertson Winery ble stiftet i 1941 av 35 familier som bl.a. dyrket vindruer på sine gårder. De første årene skjedde produksjonen i en gammel steinkirke i utkanten av byen Robertson, som ble grunnlagt av og har sitt navn etter den skotske ministeren William Robertson. Mottoet for familiene som gikk sammen om vinhuset ble «Small town – big heart».

I dag er det fortsatt de samme familiene som leverer sine druer til Robertson, noen av dem i 7. generasjon som druedyrkere. de holder alle til ved Breede River i Robertson Valley, men er spredt over et stort område, noe som gjør at de kan levere druemateriale med ulike smaksprofiler.

De første vinene tappet på flaske og presentert under navnet Robertson Winery ble lansert først i 1984. Siden har Robertson tatt store steg fremover, og har nå et stor bredde i sin portefølje.

Prestisjevinene for vinhuset er serien kalt «Constitution Road», og to av disse, en chardonnay og en syrah, serveres på denne VinPuls-kvelden. Constitution Road Syrah er ikke på det norske markedet i dag, den lanseres først i januar 2022.

I tillegg presenteres en musserende (Krone Rosé Cuvée Vintage), tre viner fra Barista-serien (Chardonnay, Black og Pinotage) samt den spesielle The Chocolate Block-vinen.

Del med flere