UTSOLGT! 15.6.2022 VinPuls-kveld med Domaine Clos du Moulin aux Moines (Burgund)


Arrangementdetaljer


NB! Billetter legges ut 12. mai.

Denne VinPuls-kvelden byr på hvite og røde burgundere fra den historiske eiendommen Domaine Clos du Moulin aux Moines, som kan føre historien tilbake til 962 da munker fra Cluny grunnla eiendommen ved landsbyen Auxey-Duresses for å drive med korn- og druedyrking.

Billettprisen omfatter så vel smaking, som en matrett og billettavgift.

I tillegg til presentasjon av vinhuset og smaking av seks viner (tre hvite og tre røde), serverer kjøkkenet en matrett som avslutning på kvelden.

Etter at munker og kirken drev eiendommen i flere hundre år, be den gradvis privatisert og delt mellom forskjellige lokale familier. Men det er vinhuset med navnet Domaine Clos du Moulin aux Moines som sitter på den originale vinkjelleren fra 1400-tallet.

Fra 2008 har vinhuset vært eid av Andrieu-familien som hentet inn Willy Roulendes som ansvarlig for vinene. Han kom fra Domaine de Montille.

De henter druer kun fra sine egne vinmarker (15 hektar totalt), og er i den unike posisjonen at de har fire monopol-vinmarker (er eneeiere), i tillegg til flotte parseller i vinmarker fra Pernand-Vergelesses til Corpeau.

Vinene er i hovedsak fra appellasjonene Pommard, Auxey-Duresses, Monthelie og Pernand-Vergelesses. All produksjon er sertifisert økologisk.

Vinene som er planlagt servert er:

  • Clos de la Perriere Blanc 2019
  • Pernand Vergelesses Les Combottes 2018
  • Auxey Duresses Blanc 2019
  • Bourgogne Aux Seurrets
  • Chorey les Beaunes Les Beaumonts
  • Pommard Villages 2018

Del med flere