UTSOLGT! 19.1.2023 VinPuls-kveld med Domaine des Tourelles (Libanon)


Arrangementdetaljer


Første VinPuls-kveld i 2023 blir med det tradisjonsrike libanesiske vinhuset Domaine des Tourelles, etablert av franske Francois-Eugène Brun allerede i 1868, og således ett av de eldste i Libanon.

Vinmarkene ligger i Bekaa-dalen på rundt 1000 meters høyde over havet, i et område som har 300 soldager i året, variert jordsmonn og er beplantet med både lokale, lite kjente druer (som merweh og obeidi) og franske varianter som syrah, cinsault, carignan og mourvedre.

Til VinPuls kommer Faouzi Issa, deleier og vinmaker ved Domaine des Tourelles. Han har med syv av de ni vinene som lages ved vinhuset. 38 år gamle Faouzi overtok ansvaret for Tourelles i 2003, etter at hans far Elie var blitt rammet av et hjerteslag. Faouzi er utdannet ønolog og har hatt praksisperioder hos René Rostaing i Côte Rôtie i Rhône og hos Paul Pontallier ved berømte Château Palmer i Bordeaux.

Ved Domaine des Tourelles arbeider Faouzi Issa sammen med sin kone, sin tvillingsøster Johanne, sin eldre  søster Christiane og Emile el-Khoury som representerer en familie som er med på eiersiden ved vinhuset.

En  smak av det lokale brennevinet arak kan det godt være at det også blir denne kvelden. Domaine des Tourelles lager både arak og gin.