.

UTSOLGT! 19.5.2021 VinPuls-kveld med Marchese Antinori, Italia

.

Arrangementdetaljer

  • Date:
  • Kategorier:

Onsdag 19. mai inviterer VinPuls til smaking med vin og mat der vi presenterer syv viner fra en av de viktigste italienske vinfamilier, vinhuset Marchese Antinori. Antinori ledes i dag av tre søstre som er 26. generasjon i en familie som sammenhengende har drevet med vin siden 1385! På smakingen presenterer vi bl.a. nyeste tilgjengelige årgang av Antinoris “stjernevin” Tignanello 2017, på Vinmonopolet priset til 929 kroner.

Smakingen blir ledet digitalt fra Toscana av Alessandro Leone, eksportsjef hos Antinori. Leone er født og oppvokst i Firenze, hvor han tok sin utdannelse ved universitetet i byen. Han arvet sin interesse for vin av faren, som i mer enn 30 år har jobbet med vin.

Antinori-navnet ble skrevet inn i den italienske vinhistorieboken for første gang da Giovanni di Piero Antinori i 1385 ble tatt opp som medlem av vinmakerforeningen “Arte Fiorentina dei Vinattieri” i Firenze. Siden da har familien med pasjon, tradisjon og intuisjon drevet familiefirmaet frem og opp til å bli ett av de største navnene på den internasjonale vinhimmelen.

Albiera Antinori er nåværende president i firmaet Marchese Antinori, der hennes far marchese Piero Antinori er honorær president. Albiera samarbeider om driften av familiefirmaet med sine to søstre Allegra og Alessia.

Antinori har hovedsete i Toscana, og vi får smake flere av de toskanske vinene deres, som før nevnte Tignanello, samt Pèppoli Chianti Classico og Le Mortelle Botrosecco Maremma. I tillegg vil vi også få servert viner fra Umbria, Puglia og Piemonte. En solid vinøs italiensk rundreise med andre ord! Smakingen avsluttes med en hovedrett servert fra hotellets kjøkkensjef. Den vil nok også ha italienske inspirasjoner.

Marchese Pietro Antinori sier at familiens styrke er at “vi er toscanere”. Men han understreker også at eleganse, finesse og original karakter skal kjennes i vinene de lager, uansett hvor de kommer fra.

-Hver årgang, hver vinmark, hver nye idé er for oss en ny start mot målet om å nå en enda høyere standard”, sier Pietro Antinori.

Selv etter 636 år i vinbransjen (!) har Antinori-familien nye mål å strekke seg etter.

Del med flere