UTSOLGT! 29.5 -4.6. 2022 VinPuls-tur til Sicilia


Arrangementdetaljer


VinPuls-tur til Sicilia fra 29. mai til 4. juni 2022

Etter mange utsettelser, endringer/kanselleringer av flyavganger, stengte vinhus, hoteller og restauranter samt økte priser på flere områder, er vi endelig klare for å invitere til VinPuls-tur til Sicilia!

Vi har denne gangen utvidet turen til en hel uke (søndag til lørdag), for det trenger vi for å gjøre et skikkelig dypdykk på Sicilia. Det blir derfor seks overnattinger, flere av dem i noen av Sicilias mest sjarmerende og berømte middelalderbyer, noe som naturligvis gjør at prisen blir noe høyere enn på tidligere VinPuls-turer. Men for en spennende reise dette skal bli!

Og husk at prisen omfatter flyreisen, seks netter på hotell, all transport rundt om på Sicilia, alle vinhusbesøkene (inkl. vinsmakingene) og mange felles lunsjer og middager, de aller fleste med vin inkludert.

Så bli med VinPuls til denne sagnomsuste øya som ble befolket for 10 000 år siden. Med sin strategiske beliggenhet i Middelhavet har den gjennom hele sin historie vært besøkt og befolket av en rekke forskjellige stammer, krigere, handelsmenn og erobrere, og slik blitt en smeltedigel av kultur, religion, språk, mat, tradisjoner og historie fra mange forskjellige nasjonaliteter.

Sicilia er den største og mest befolkede øya i Middelhavet, og danner sammen med en del mindre øyer en egen selvstyrt region i Italia. Om vi tar Sicilia ut av Italia når det kommer til vinproduksjon, så vil Sicilia være verdens sjette største vinprodusent i volum!
Sicilia har et areal på 25 700 km², og 5,1 millioner innbyggere. Regionshovedstaden er Palermo, og hovedstedene i de administrative enhetene under regionen er Catania, Messina, Siracusa, Trapani, Enna, Caltanissetta, Agrigento og Ragusa.

På denne turen skal vi utforske sicilianske viner laget på øyas egne lokale druer, som frappato, nero d’avola, nerello mascalese, catarratto, grillo, inzolia, carricante, nerello cappuccio, grecanico og perricone. Men også viner på internasjonale druer som chardonnay, cabernet sauvignon, merlot og syrah.

Velkommen på tur!

Ikke medlem?
Meld deg inn med en mail til: vinpulsmedlem@gmail.com

Del med flere