24.4.-29.4.2024 VinPuls-tur til Georgia


Arrangementdetaljer


Klart at VinPuls måtte lage en vintur til Georgia! Dette er jo landet hvor moderne vinlaging oppsto – for 8000 år siden. Derfor starter vi oppholdet i Georgia og hovedstaden Tbilisi med en vinsmaking i vinbaren 8000 Vintiges første kveld. Da bør tonen for resten av denne vinturen være satt!

Påmelding gjøres her:

https://www.smartreiser.no/reiser/vinpuls-til-georgia/

Passord: Vinpuls2024

Georgia er et land som fortsatt ikke er preget av masseturisme, beliggende i en ganske uberørt del av verden, med grenser mot Svartehavet, Tyrkia, Armenia, Aserbajdsjan og Russland. Landet er et utpreget fjelland, med Sjkhara som høyeste fjell, 5203 m.o.h. Forvent imponerende natur, pittoreske landsbyer, mye kultur og en utrolig spennende historie. Vegetasjonen er frodig, med løvtrær ved foten av Kaukasusfjellene og palmer ved Svartehavet.

Det offisielle navnet på Georgia, med rundt 3,7 millioner innbyggere, er Sakartvelo. I hovedstaden Tbilisi bor det 1.1 millioner mennesker. De fleste georgiere er ortodokse kristne. Landet var sovjetisk republikk fra 1936 til 1991. I årene 1989-1993 flyttet 1,5 millioner russere ut av landet. I dag er 83,8 prosent etniske georgiere, 6,5% aserbajdsjanere, 5.7% armenere, 1,5% russere og 2,5% «andre». Georgisk er det offisielle språket (71%), i tillegg snakkes det russisk, armensk og aserbajdsjansk.

Myntenheten er lari (=100 tetri). 1 georgisk lari (GEL) er 4,09 NOK.

Dag for dag-programmet:

Dag 1 – onsdag 24. april

Utreise fra Trondheim kl. 14.05 med SAS til Oslo, deretter Turkish Airlines fra Oslo kl. 18.45 via Istanbul til Tbilisi.

Dag 2 – torsdag 25. april

Ankomst Tbilisi kl. 04.24. Transport til Shota Rustaveli Boutique Hotel, innsjekking og avslapning.

Kl. 11.30 Avreise fra hotellet for guidet tur i Georgias hovedstad Tbilisi. Først besøker vi Sololaki Hill og Mother Georgia-monumentet. Taubane opp, rolig rusletur ned, hvor vi stopper halvveis for lunsj på Sofiko restaurant ca kl. 15.00.

Fra kl. 16.00-19.00 Guidet tur fortsetter.

Kl. 20.00 Avreise med buss til 8000 Vintiges Wine Bar, 26 Sulkhan Tsitsadse Street.
Vinsmaking med Giorgi Berikashvili, en av Georgias mest kjente vinmakere vinpersonligheter. Han serverer oss viner fra sitt eget BG Wines, pluss viner fra Natenadze Winery og Baias Wines.

Under smakingen serveres diverse georgisk delemat, som er det mest vanlige ved måltider i Georgia.

Ca 22.30 retur til hotellet.

Dag 3 – fredag 26. april

Kl. 09.00-09.30 Utsjekk og avreise fra hotellet.

I dag drar vi til Georgias mest kjente vinregion Kakheti, ved foten av Kaukasusfjellene.
Etter en ca to timers busstur gjennom et meget spennende naturlandskap, ankommer vi Tsinandali Estate Radisson Collection Hotel hvor vi skal bo de to neste dagene.

Kl. 12.00-13.30 Besøk og omvisning ved Tsinandali Estate, inkl. tur i vinmarkene, ett glass Brut 2023 på taket av vinanlegget, besøk i vinkjelleren og omvisning i Tsinandali Estate Oenotheque.

Kl. 13.30 Lunsj ved Restaurant Natella på hotellet. Tre-retter med en hvit og en rød vin inkludert.

Kl. 15.00 Innsjekking på Radisson Collection (hvis vi ikke rakk det før omvisningen startet).

Ettermiddagen fri til å utforske hotellet og tilbudene (takterrasse, svømmebasseng, SPA.

Kl. 19.30 Avgang med buss til Château Mere. Middag og vinsmaking.

Dag 4 – lørdag 27. april

Kl. 09.15-10.30 Omvisning ved Tsinandali Estate Museum og Tsinandali Park. Tsinandali Estate ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet av prins Alexander Chavchavadze, en prominent aristokrat som gjorde eiendommen om til et kulturelt møtested med imponerende bygninger og en omkringliggende park.

Kl. 10.30 Avreise med buss til Shumi Winery

Kl. 11.00 Omvisning og smaking på Shumi Winery, ett av Georgias mest kjente kvalitetsvinhus. De har 300 hektar med vinmarker i forskjellige mikroklimasoner og dyrker 400 forskjellige lokale druetyper (!).

Vi avslutter besøket ved Shumi (navnet betyr autentisk) med lunsj på vinhusets egen restaurant.

Ettermiddagen brukes til besøk – både omvisning og på egen hånd – i Kakhetis største (lands)by – Telawi.

Kl.18.00 Retur til hotellet

Kl. 20.00 Middag ved Restaurant Prince Alexander ved Tsinandali Estate Radisson Collection. Viner velges og kjøpes av hver enkelt.

Dag 5 – søndag 28. april

Kl. 09.00 Utsjekk og avreise fra hotellet til Sighnaghi

Kl. 10.30 Besøk og omvisning + vinsmaking ved Pheasant’s Tears Winery. Dette er en vinhus som har spesialisert seg på eldre, lokale druetyper, og hvor alle vinene lages og lagres i leirkrukker (qvervri). Dessuten har vinhuset to meget gode restauranter, en ved vinhuset og en inne i landsbyen Sighnaghi. Vi skal spise lunsj ved en av dem før vi reiser videre tilbake til hovedstaden Tbilisi.

Ca 14.30 Avreise fra Sighnaghi til Tbilisi

Ca 16.00 Innsjekking på Shota Rustaveli Boutique Hotel.

Ettermiddagen fri til å utforske området rundt hotellet i Tbilisi på egen hånd. Kort vei til mange av de største attraksjonene, bl.a. Nasjonalmuseet.

Kl. 20.00 Avreise til Restaurant Funiculiori for middag (kabelbane).

Dag 5 – mandag 29. april

Hjemreise!

Kl. 07.30-08.00 Utsjekk fra hotellet og avreise til flyplassen.

Kl. 10.40 Avreise med TK 379 fra Tbilisi til Istanbul
Kl. 15.00 Avreise med TK 1753 fra Istanbul til Oslo
Kl. 21.50 Avreise fra Oslo til Trondheim – ankomst 22.45.

 

Angående tidspunkter og klokken: Georgia er tre timer foran Norge.