UTSOLGT! 26.3.2023 Winemaker’s dinner med syv produsenter fra Georgia


Arrangementdetaljer


Søndag 26. mars inviterer VinPuls til en helt unik Winemaker’s dinner: Syv produsenter fra verdens eldste vinproduserende land, Georgia, kommer personlig til Trondheim for å presentere åtte forskjellige viner til en spesialkomponert fire-retters meny (pluss fingermat som åpning).

Produsentene som deltar er Baia’s Wine, Tsinandlis Estate, Bediani, Winiveria, B.G. Wines, Giorgi Natenadze og Gurashvili. Det er et begrenset antall plasser på denne vinmiddagen på Quality Hotel Prinsen kl. 18.30 søndag 26. mars.

Billettprisen er kun kr. 1045,00 (kr. 1095,- inkludert billettavgiften til Hoopla).
Kjøp billetter til den unike Georgia-vinmiddagen her:

Det er funnet bevis på at det ble dyrket vindruer og laget vin i Georgia for hele 8000 år siden. Så landet kan godt hevde at det var der vinens vugge stod. Og historien er tatt godt vare på av dagens vinprodusenter i Georgia, bl.a. gjennom bruk av nedgravde amforakrukker (qvevri) og ikke minst dyrking av rundt 500 forskjellige vindruer.

De siste tiårene har vi sett at vinprodusenter over hele verden har hentet inspirasjon nettopp fra den georgiske vinhistorien, ikke minst ved bruk av amforakrukker.

På denne spesielle vinmiddagen får du bli kjent med en bred range av georgiske vinstiler, fra en musserende Pet Nat, via to friske hvite viner, to oransjeviner og til slutt tre kraftfulle røde viner.

Det serveres to viner til hver av de tre hovedrettene, samt en boblevin som aperitiff og en søt rødvin til en sjokoladebasert dessert.

Druene du får utforske er den i tidligere sovjetunionen mye brukte rødvinsdruen saperavi samt andre mer ukjente, lokale georgiske druer som tsitska, mtsvane, kisi, khikhvi, tsolikouri, tetra, kharistvala, meskhuri shavi og tskhenis dzudzu.

En lignende mulighet til å høre om den imponerende vinhistorien som dagens Georgia-produsenter kan støtte seg på, og oppleve viner du garantert ikke ha smakt (eller hørt om) tidligere er det ikke sikkert du får en annen gang.