.

UTSOLGT! 26.5.2021 VinPuls-kveld med viner fra Stings Tenuta il Palagio

.

Arrangementdetaljer

  • Date:

På VinPuls-kvelden onsdag 26. mai får du smake hele syv forskjellige viner fra den spennende porteføljen til kjendisekteparet Sting og Trudie Styler fra deres vingård Tenuta il Palagio i Toscana.

Billetter kjøper du her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/stingstenutailpalagio

Mange musikk- og filmkjendiser har slått seg opp som vinprodusenter de siste tiårene. Musikeren Sting (ex. Police) og skuespilleren Trudie Styler kjøpte alt for over tyve år siden eiendommen Tenuta il Palagio, en gård fra 1500-tallet i åssidene syd for Firenze i Italia. Der lager de vin fra 11 hektar med vinmarker som drives etter økologiske og biodynamiske prinsipper.

Når en vinetikett forteller at vinen heter “Message in a bottle”, “When we dance” eller “New day”, så skjønner du at det er noe spesielt med innholdet på flaskene. Dette er nemlig titlene på noen av Stings mest berømte sanger. Og på vinene fra hans og Trudies vingård.

Kom på denne VinPuls-kvelden og opplev den nye dagen, dans og smak deg frem til beskjeden fra flaska! Matservering er inkludert i billettprisen. Og kanskje dukker også Sting eller Trudie Styler opp på skjermen digitalt fra Italia…

Tenuta il Palagio-eiendommen er på hele 350 hektar og omfatter vinmarker, oliventrær og flere bygninger, bl.a. et gjestehus som du kan komme og bo i. Sting og Trudie har siden de tok over gården restaurert bygningene, og plantet 11 hektar med vinmaker. Noen av klonene er fra de opprinnelige plantene ved Tenuta il Palagio, hvor det har vært vinproduksjon siden midten av 1500-tallet.

Offisielt ble gården registrert som egen eiendom i 1530. I mange år ble den bebodd og drevet av adelsfamilier, blant annet hertuginne Carlotta Barbolani, enke etter hertugen av San Clemente. Den ligger i nærheten av landsbyen Figline valdarno.

Første årgang med vin fra Tenuta il Palagio kom i 2007, og nå lager de både hvit, rosévin og rødvin av høy kvalitet. Vinmakerteamet ved gården har den anerkjente ønologen Riccardo Cotarella som konsulent. Cotarella har i nærmere 50 år blitt brukt av produsenter av kvalitetsvin over hele Italia. Gårdsbestyrer er Paolo Rossi, som er født og oppvokst på Tenuta il Palagio. Ønolog er Paolo Caciorgna som i tillegg til å ta konsulentoppgaver også lager egen vin på eiendommen Caciorgna Pietro. I tillegg har de Alan York som biodynamisk konsulent. Han er brukt som rådgiver over hele verden, og har bl.a. vært president i Biodynamic Farming and Gardening Association i Nord-Amerika.

Sangiovese og vermentino er de to hoveddruene for hvite og røde viner, men eiendommen har også beplantninger med merlot, syrah, cabernet sauvignon og sauvignon blanc, samt de lokale druene canaiolo og colorino.

I tillegg til å ha gjestehus og lokaler og uteområder for store selskaper, har Tenuta il Palagio også en egen gårdsbutikk hvor man selger, i tillegg til vinene, ferske grønnsaker, lokal salami, olivenolje og honning, alt laget eller høstet på gården.

Del med flere