28.10.2023 Festivalmiddag – Trondheim Aquavit Festival


Arrangementdetaljer


Bli med på årets festivalmiddag i forbindelse med Trondheim Aquavit Festival (mulig å delta selv om du ikke skal på akevittfestivalen!).

Mesterkokkene Ulf Karlsen og Simon Eriksson ved Quality Prinsen Hotel har komponert en helt spesiell femretters meny (+ litt ekstra) der de har brukt seks forskjellige akevitter som smaksforsterkere, en i hver av rettene som serveres.

Billetter til festivalmiddagen kjøper du her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/event/festivalmiddag-taf2023

Vi tror dette blir en “once in a lifetime” mat- og drikkeopplevelse for alle som er opptatt av gode mat og drikke-kombinasjoner.

Prisen for festivalmiddagen inkluderer også en smak av årets juleøl fra ett av Trondheims håndverksbryggerier og en spesielt utvalgt trøndersk akevitt.

Middagen arrangeres i ett av restaurantlokalene i tilknytning til konferanseavdelingen i andre etasje på Quality Hotel Prinsen.

Akevitt er ikke bare et unikt norsk brennevin som vi nyter til mat eller som avec. På årets utgave av Trondheim Aquavit Festival ønsker arrangørene å vise frem mange forskjellige bruksområder for akevitten.

På selve smaksmessen er det et eget spesialseminar om “Ost og akevitt” og en av Norges fremste bartendere har en Master class med akevitt og cocktails som tema, med smaksprøver.

Og så blir det altså i tillegg en knallavslutning på denne lørdagen. Dette er en dag hvor norske akevitter står i fokus fra festivalstart kl. 14.00 til avslutningen kl.18.30 med denne festivalmiddagen. Der vil også Norges beste juleakvitt for 2023 bli kåret.

Mesterkokkene på Prinsen har tatt utgangspunkt i norske tradisjoner når menyen for festivalmiddagen ble komponert. Det betyr at man er innom alt fra sild og potet, klippfisk og svineporchetta til sort trøffel på denne festmenyen.

Se bare her:

Drikke inkludert: Monkey Brew juleøl 2023 og By brenneris Nåsåvit.

Første servering: Jomfrusild, blodpannekake, gjærmajones, Arvesølvet Mild Dill-gele og sprøtt brød.

Andre servering: Nypotet i variasjon, sort trøffel og mousselinesaus med Lyng Akevitt

Tredje servering: Klippfisk, petit pois, soyabønner og sennepssaus med Beitostølen Rakfiskakevitt

Fjerde servering: Svin «Porcetta», sellerirotpuré, glaserte rødbeter i Arvesølvet og kylling- & svinesjy med steinsopp

Femte servering: Karamell-krem og bakt eple med Hellstrøm Jul Sjokoladetrøfler smaksatt med Arvesølvet Sauternes

Under middagen blir det anledning til å kjøpe ekstra drikke etter eget ønske; alkoholfritt, øl, vin og akevitt.