Trondheim Aquavit Festival


Arrangementdetaljer


Lørdag 28. oktober inviterer VinPuls til ny akevittfestival i Trondheim, denne gangen på Quality Hotel Prinsen midt i sentrum. Messen er åpen fra kl. 14.00 til 18.00, og kl. 19.00 inviterer vi utstillere og publikum på en egen festivalmiddag (egen billett) hvor årets beste juleakevitt skal kåres.

Under Trondheim Aquavit Festival 2023 blir det også holdt fem forskjellige spesialseminarer (Master class) med spennende temaer. Det er begrenset antall plasser på disse seminarene, så sikre deg billett tidlig.

Billetter til akevittfestivalen kjøper du her:

https://vinpuls.hoopla.no/sales/event/trondheimaquavitfestival

Trondheim Aquavit Festival hadde sin debut i fjor, med over tyve utstillere (brennerier) representert i den store messehallen og nærmere 300 deltakere som lykkelig vandret rundt blant utstillerne med akevittglass i hånda.

Som publikum på messen får du anledning til å velge mellom et stort antall ulike akevitter. Messebilletten inkluderer ti smaksbonger, som gjør at du kan vandre rundt i messehallen og selv velge ut hvilke akevitter du vil smake på. Ønsker du flere bonger, får du kjøpt det under festivalen.

Dette er akevittarrangementet der vi samler både små lokale og store nasjonale brennerier/destillatører/produsenter av ekte norsk aquavit.

NB! Billetter til festivalmiddagen blir lagt ut senere!

Dette er årets spesialseminarer (Master class):

Kl. 14.30 Akevitter og ost

Klart det passer å servere akevitt til ost, også lokale trønderske oster!

Det skal du få oppleve på dette seminaret med destillatør Ivan Abrahamsen. Han jobbet i en årrekke som destillatør hos Arcus, hvor han var med på å utvikle 100 forskjellige akevitter gjennom årene. For noen år tilbake ble Ivan Abrahamsen en del av Rebel Group, som lager Meir-akevittene. Blant dem Meir Snavvel Aquavit som har en sterk link til Trondheim og Trøndelag.

Meir-akevittene er blitt svært populære blant akevittelskere både i Norge og internasjonalt.

Ostene som er plukket ut spesielt for dette akevittseminaret, og som du får smake sammen med Meir-akevitter, kommer både fra lokale, trønderske osteprodusenter og fra større nasjonale/internasjonale produsenter.

Kl. 15.00 Damer, akevitt og bobler
NB! Dette seminaret er i første rekke forbeholdt bare damer som deltakere.

Møt vineksperten som også er destillatør og som har laget egne akevitter som hun mener spesielt damer vil sette pris på: Marthe Bøhn har hatt en fascinasjon for ekte brennevin og det tilhørende håndverket siden sitt første opphold i Cognac i 1996. I 2007 tok hun fagbrev som cognc-destillatør, med masterblender Richard Braastad som læremester og mentor.

Hun har så langt laget fire Gullmunn-akevitter: Jul 2023, Jul 2022, Jul 2021 og helårsakevitten Fleur de Lis. De har alle helt ulik stil.

Marthe vil starte sitt spesialseminar med å servere musserende vin mens hun forteller om sin bakgrunn som destillatør og akevittutvikler. Og om hvorfor og hvordan hun har laget akevitter som hun mener passer godt nettopp til damer.

Det kan være fordi Gullmunn er en litt mildere akevitt, basert på norske poteter og nøye utvalgte urter som karve, mjødurt, ryllik, lyngblomst, johannesurt, kamilleblomst, løvetann og borremynte. De fine integrerte fattonene er fra flere års fatmodning på gamle bourbonfat og gamle cognacfat. Den har også noe lavere alkoholprosent, noe som også betyr en mildere stil.

Kl. 16.00 Juleakevitter fra 1988 og frem til i dag 

Hør alt om juleakevittens historie i Norge på denne Master class med akevitteksperten Atle Minothi fra Anora. Atle er verdens eneste akevittambassadør og kjent som en svært inspirerende og kunnskapsrik foredragsholder.

Denne gangen har han gravet i kjelleren hos Anora og funnet frem en flaske av den aller første GILDE juleakevitt fra 1988. Som en av få i Norge kan du bli med på en eksklusiv smaking av juleakevitten som var starten på Gilde Juleaquavits unike Solera-metoden.

Sist gang denne årgangen ble solgt på auksjon gikk den for over 11.000,- så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid!

I tillegg blir det smaking på årets utgave av Gilde Juleaquavit samt juleakevitter fra Lysholm og Gammel Opland.

Kl. 16.15 Odd Johan Nelvik: Slik ble jeg brennevinsgünder 

Sunndalingen Odd Johan Nelvik er for mange mest kjent fra tiden som sjefsredaktør i ukebladet Se og Hør. Derfra var det et stort sprang for Nelvik å skifte ut journalistikken med det å være med og etablere brennevinsselskapet Det Norske Brenneri i 2014. Selskapet, som eier og produserer akevitt, gin og whisky hos KG Puntervold i Grimstad, har på få år vokst til å bli Norges nest største brennevinsprodusent.

“Ukebladkongen som ble brennevinskonge” skrev VG om Nelvik i 2022. Da hadde Det Norske Brenneri oppnådd internasjonal suksess med sine to hovedprodukter, Arvesølvet Aquavit og Harahorn Gin.

I dette seminaret serverer Nelvik fire forskjellige akevitter, i tillegg til å fortelle om hvordan han bygde opp sitt nye liv som suksessfull brennevinsprodusent. Forvent mye humor og røverhistorier. Man blir ikke sjefredaktør i Se og Hør uten å kunne juge sånn at folk tror på det!

Kl. 16.45 Akevitt & Cocktails 

Velkommen til Akevitt & Cocktails Masterclass med barsjef Øyvind Lindgjerdet fra Britannia Hotel. Bli inspirert og lær hvordan han tar i bruk Trondheims akevittskatter fra Lysholm, både lagrede og ulagrede akevitter, for å komponere unike signaturcocktails.

Øyvind er hjernen bak konseptene Britannia Bar og Vinbaren på Britannia Hotel, med ansvar for cocktails og brennevin for hele hotellet.

Øyvind Lindgjerdet er i år blitt nominert som Norges beste bartender og har tidligere vunnet priser for blant annet Norges beste signaturcocktail og Norges beste cocktailmeny.

Barsjefen har 15 års erfaring innen kreativ produktutvikling av cocktails og spesialiserer seg på nordiske råvarer og brennevin.