UTSOLGT! 3.11.2022 VinPuls-kveld med Maison M. Chapoutier


Arrangementdetaljer


På denne VinPuls-kvelden vil eksportdirektør Martin Champagne (!) fra ett av de største navnene i Rhône-dalen, Maison M. Chapoutier, ta dere med på en reise gjennom seks forskjellige appellasjoner i Rhône: Côtes du Rhône, Saint Péray, Hermitage, Crozes Hermitage, Cornas og Châteauneuf-du-Pape. Bedre guide til viner som kan brukes til høstens vilt- og kjøttretter er det vel vanskelig å finne. Så denne VinPuls-kvelden bør du ikke gå glipp av!

Billetter kjøper du her:
https://vinpuls.hoopla.no/sales/event/chapoutier

Billettprisen inkluderer presentasjon av det berømte vinhuset M. Chapoutier, smaking og gjennomgang av seks viner samt en avsluttende hovedrett tilpasset vinene fra Radisson Blu Royal Garden Hotels eminente kjøkken.

Det som vi i dag kjenner som vinhuset Maison M. Chapoutier skriver sin historie tilbake til 1808, da Polydor Chapoutier, beskrevet som en fattig, men arbeidsom bonde, giftet seg med datteren til en større vinmarkseier. Dermed arvet de tilgangen til vindruer. Men det skulle gå mange år, og vinmarkene hadde vært innom mange forskjellige eierkonstellasjoner, frem til at Marius Chapoutier i 1897 gikk sammen med Rodolphe Delépine og dannet selskapet Delépine & Chapoutier. Fra 1922 het firmaet Chapoutier et Compagnie, mens det var Marc Chapoutier som i 1955 døpte om virksomheten til Maison M. Chapoutier som er dagens offisielle vinhusnavn. Innimellom var det visstnok også en Max Chapoutier involvert.

I dag drives firmaet av Michel Chapoutier og døtrene Maxime og Mathilde. M’en SKAL beholdes også for nye generasjoner, ser vi. Det er blitt åtte av dem frem til nå.

Michel overtok etter sin far i 1990, og har vært både en foregangsmann/pioneer innen økologisk og biodynamisk drift samt en stor vinpersonlighet som virkelig har klart å sette Rhône-vinene på den internasjonale vinscenen. Han har vært utrolig driftig, og har etter å ha fått på plass kvaliteten og stabiliteten ved anlegget i Tain L’Hermitage ved foten av den berømte vinmarken i Hermitage-åsen, også gjort etableringer eller inngått samarbeid med vinprodusenter i Australia (1998), Roussillon (2000), Portugal (2007) og Alsace (2009).

Men på VinPuls-kvelden 3. november der det Chapoutier-vinene fra hjertet av Rhône vi skal konsentrere oss om.