Under veldedighetsauksjonen La Part des Anges vant nordmannen Tor Ansgar Bakken nylig budrunden på Larsen’s Hymne au Voyage. Prisen ble 20 000 euro.
Cognacen hadde en utropspris på 5 000 euro. Etter en intens budrunde ble hammeren til slutt banket på 20 000 euro og jubelen sto i taket rundt Larsen-bordet, skriver Altia i en pressemelding.
Destillert av Jean Larsen
Larsen’s Hymn au Voyage er laget av cognac destillert for over 40 år siden av Jean Larsen, sønn av Jens Reidar Larsen, som grunnla Cognachuset i 1926. Den siste modningen av cognacen fant sted i Fort Boyard – fortet som også er kjent fra TV-programmet Fangene på fortet.
Auksjonen gikk av stabelen på Hôtel Chais Monnet i Cognac, Frankrike 20. september 2018. Det var 22 Cognac-hus som hadde donert cognac til La Part des Anges som ble arrangert for 11. gang.
Både flaskene og innholdet som auksjoneres bort er helt unike og i år var det også en opplevelse knyttet til hvert produkt. Det ble satt ny auksjonsrekord i år med den nette sum av 291 500 euro.
Om årets donasjon
Den franske kokken Thierry Marx er utnevnt til beskytter for årets auksjon. I den forbindelse vil en del av inntektene fra arrangementet bli donert til Cuisine Mode d’Emploi (s), en kulinarisk skole opprettet av Marx i 2012.
Unge mennesker som har droppet ut av skolen og tidligere innsatte lærer her kokkeyrket – helt gratis. De resterende pengene blir donert til Association Fraineau, en organisasjon som støtter unge mentalt funksjonshemmede med et program som omhandler læring ved matlaging.
Siden den første La Part des Anges auksjonen er det samlet inn mer enn 1,1 millioner euro til veldedighet.
Kjøperen Tor Ansgar Bakken
Tor Ansgar Bakken driver en egen samlerklubb som heter Larsen Cognac Collectors Club. Han har samlet på Larsen Vikingskip de siste 30 årene og er eier av den største samlingen på verdensbasis – vesentlig større enn den Larsen selv har.
Samlingen kryper opp mot 500 ulike flasker, alt fra miniatyrflasker til en flaske på 35 liter. Som Larsen har også Bakken en fortid som oppdagelsesreisende. I sine yngre dager jobbet han som sjømann, og det var på en av disse turene han kom over den ikoniske flasken for første gang.