Pepperkaker, gorgonzola og recioto

Daniel Johansson, daglig leder og kokk ved Lille Skansen og Rockheim Panorama synes krydrede pepperkaker med gorgonzola picante sammen med en recioto-vin fra Italia er den beste kombinasjonen du kan få av mat og vin.

Daniel er den første utvalgte i vår nye spalte her på VinPuls, der folk i utebransjen forteller om sine opplevelser med vin. Vi har spurt en rekke av restaurantfolkene du møter når du er ute på byen for å smake god vin eller nyte et godt måltid om deres “hemmeligheter” når det kommer til vin og mat.

Følg med fremover, så får du vite hva de selv drikker og spiser når de ikke er på jobb!

Navn:
Daniel Johansson (37)

Arbeidssted:
Lille Skansen/Rockheim Panorama

Stilling:
Daglig leder/kokk

Utdannet vinkelner:
Nei

Hva var den første vinen du kan huske at du smakte, hva var anledningen, og hvor var det?

He he, det første var noe luguber smuglet tysk skvip i tenårene, men det første med voksen gane var en tørr, tysk riesling. Anledningen var bryllup til en slektning av meg i Sør-Sverige og jeg var nok 18-19 år.

Hva er din største vinopplevelse hittil – hvilken vin/årgang – og hvor fikk du smake den?

Det var på en vinreise med en av våre tidligere leverandører (Winetailor) og vi besøkte vingården til Paul Avril (Clos des Pape). Han hadde noen viner gjemt i kjelleren som vi fikk smake på. Det var noe romantisk over det å få lov å stå i denne mannens kjeller, sammen med hovedpersonen selv som presenterte en vin som ikke er å få tak i ellers. Vinen var selvsagt helt fantastisk, men omgivelsene tok den ett steg lengre.

Din favorittvinbar – i Norge eller utlandet?

Spontan i Trondheim er bra. Eller Grus Grus i Stockholm.

Hva slags vin/fra hvilket land – drikker du mest av for tiden?

Det blir mye hvitt om sommeren, jeg liker tørre rieslinger, gjerne fra Østerrike. På rødt er jeg ganske enkel å tilfredsstille , der foretrekker  jeg Italiensk, mest nebbiolo.

Favorittdrue – og hvorfor?

Riesling.

Hvilken er din beste mat- og vinkombinasjon?

Gorgonzola picante på hjemmebakt krydret pepperkake sammen med en recioto er vanskelig å slå.

Hva er etter din mening det hotteste/mest spennende som skjer innen vin akkurat nå?

Her må jeg nok dessverre svare at jeg er for lite pålest til å ha noen klar mening om dette.

Hvilken vin har du en drøm om å få smake før du dør?

Har vel ikke et spesielt ønske om en helt spesiell vin, men jeg synes uansett at det er fantastisk å få lov til å smake på viner som ikke finnes på markedet og som er litt utenfor boksen.