Kommende helg er det igjen klar for Trøndersk Ølfestival på E.C. Dahls Bryggeri. For tredje år på rad hyller man trøndersk ølkultur med et bredt og stort antall lokale bryggerier fra Trøndelag på plass. Spesialfokus også denne gangen er lokale juleøl.
Av Ulf Dalheim, publisert 25. oktober 2024
Følgende lokale bryggerier vil delta på festivalen:
Hogna Brygg, Klostergården, Monkey Brew, Røros Bryggeri, ØX, E.C. Dahls Bryggeri, Hammerhead, BrewShop og Austmann.
I tillegg til selve festivalen, er det også lagt opp til flere spesialarrangement (Master classes) med spennende temaer.
Forskjellige tolkninger av “juleøl”
På seminaret «5 bryggeri – 5 juleøl) har man invitert fem av bryggeriene på festivalen til å presentere sin tolkning av juleøl. Som man vet, kan jo det være så mangt. Her får deltakerne møte representanter for fem bryggerier og smake på fem forskjellige juleøl.
Tema på ett av de andre seminarene er «Øl og grønnsaker». Grønnsaker er godt, et er det ikke tvil om. Mye vegetarmat maker også godt. Men hvilken drikke skal man velge til? I løpet av en treretters middag får tre forskjellige bryggerier komme med et øl som de mener passer godt til rettene. Lykkes de med å finne «fasiten»? Det kan man kanskje svare på etter å ha spist og drukket. Lærerikt vil det utvilsomt bli uansett.
Hva slags dram passer til øl?
Den tredje Master class’en tar for seg temaet «Øl og dram». Der er det 20-års aldersgrense. Det å kombinere øl og mat er blitt en gjenganger på spesialarrangementene under Trøndersk Ølfestival. Men denne gangen fokuserer man på hva slags brennevin som passer til de enkelte øltypene. Master destiller Ulrik Bjerkeli fra ØK tar med seg bryggeriambassadør Kristian Berger fra E.C. Dahls. Sammen skal de øse av si kunnskap og visdom, samtidig som de serverer fire smaksprøver på dette temaet.
Trøndersk ølfestival er i regi av E.C. Dahls Pub og Kjøkken, Coop Midt-Norge og E.C. Dahls Bryggeri. Medlemmer av Coop har fått spesialpris på billetten.