Bransjenytt


.

Moulangerie åpner i Trondheim

. Det nærmest flommer over av spennende nye bakerier og kafeer i Trondheim. Nå røper Moulangerie på Melhus at de også etablerer seg i...

Fagn styrker teamet

. Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter sommerferien 31.juli, vil et helt nytt team stå i frontlinjene. Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik...

«Glemte» To Rom og Kjøkken

. Britannias head sommelier, Henrik Dahl Jansen, fikk i oppdrag av Star Wine List å lage liste over restauranter og barer med gode vinlister...

«Money, money» for Wongraven

. Vinimportøren og musikeren Sigurd Wongraven har strålende suksess på vinfronten. Ifølge DN fikk han nærmere 50 millioner kroner da han i fjor solgte...

Finnes Kafe omgjort til Edoramen

. Credo-familien har fått et nytt medlem. Tirsdag 30.juni ble lokalene i Finnes barnehjem ikledd japansk klesdrakt, og det som i to år har...

Siste kveld for Røst Teaterbistro

. Lørdag var det service for siste gang for teamet bak Røst Teaterbistro i den fasjonable teatersalongen ved Trøndelag Teater. Nå jakter de på...

Engelstad sier Toast

. Engelstad-familien har samlet sine selskaper i en gruppering kalt Toast Group, som utgjør et felles salgsapparat mot Horeca. I en pressemelding påpeker de...

Speilsalen får kaviarbar

. Speilsalen på Britannia tar grep for å heve stjernestatusen ytterligere. I løpet av en sommerstengt julimåned bygger man både kaviar- og champagnebar samt...

Britannia feiret med rosa bobler

. Søndag feiret Britannia hotel i Trondheim at det var 150 år siden hotellet ble åpnet, en begivenhet som fant sted 14. juni 1870....

Mojo Events til Kristiansten festning

. Mojo Events er de nye driverne av restaurantvirksomheten på Kristiansten festning i Trondheim. Mojo Event skal stå for drift av begge de to...

Slutt for Folk & Fe

. Nok en restaurant i Trondheim har stengt dørene som følge av korona-pandemien. Åtte år etter åpningen på Nedre Bakklandet, har Folk & Fe...

Spenstig start for Lager 11

. Sterke farger, sprekt lokale, spennende matboder, spenstige smaker og sprudlende vertskap er inntrykket etter «prøveåpningen» av Lager 11 Street Food & Scene på...

Hvarnes blir landslagssjef

. Norske Kokkers Landsforening (NKL), som har ansvaret for de norske kokkelandslagene, har engasjert Gunnar Hvarnes som manager for landslagene på permanent basis. Dette...

Slutt for Restaurant Atelier

. Korona-krisen og for høy husleie tok knekken på Restaurant Atelier i Thomas Angels gate. I forrige uke stengte den lille restaurantperlen dørene for...

Sellanraa utvider med bakeri

. Folkene bak Sellanraa Bok og Bar starter nå også et eget bakeri. Det blir et bakeri og kafe i det gamle rådhus i...

Konkurs for Tregården

. Tregården Restaurant og selskapslokaler er konkurs. Det var styret i selskapet som gikk til Sør-Trøndelag tingrett med oppbudsbegjæring. Fem ansatte mister jobben. Av...

Skulle ha feiret 200-årsjubileum

. Restauratør Audi Førde ved Kvilhaugen i Trondheim forberedte seg på å feire gårdens 200-årsjubileum. Egne jubileumsviner og jubileumsøl med 200-årsetiketter var kommet i...

Også Egon er i gang igjen

. Nok en bekreftelse på at ting begynner å normalisere seg: Egon-restauantene rundt om i Norge er i ferd med å gjenåpne. Onsdag kunne...

Korona-utfordringer for importørene

. Mange av de norske vinimportørene har hatt god salgsøkning på Vinmonopolet etter at korona-restriksjonene ble innført. Spesielt har slaget av bagviner eksplodert. Men...

Avlyser frokost-mesterskapet

. Scandic Nidelven får i 2020 ikke mulighet til å forsvare sine posisjon som Norges ubestridte beste frokosthotell. Pga av korona-situasjonen har arrangør Haugen-gruppen...

Konkurs for Bacchus i Oslo

. Mens Spontan Vinbar i Trondheim har hentet inn en million i friske kroner, er Bacchus Spiseri & Vinhus, med en av Oslos viktigste...

Fulltegnet for Spontan

. Spontan Vinbar i Trondheim inviterte i forrige uke mat- og vinglade investorer inn på eiersiden. Utestedet trengte tilførsel av kapital for å komme...

Nå kan du gå ut og spise igjen

. Flere av de stengte restaurantene i Trondheim åpner nå opp for gjester igjen. Kommende helg vil Robust Bistro, Cowsea Sushi & Grill, Una...

Gaia + Ekjord = Sant!

. En ny importørkonstellasjon har sett dagens lys i norsk vinbransje. Gaia Gruppen utvides nå kraftig når Ekjord Brands med sine seks underselskaper kommer...

Konkurs for Bølgen & Moi

. Bølgen & Moi Kristiansand AS er konkurs, 19 år etter at selskapet ble stiftet. Det melder Trond Moi på sin Facebook-side mandag 6.april....

Heskestad produktsjef hos Flaaten

. Karin Heskestad er ansatt som produktansvarlig i Hans A. Flaaten fra 1. april 2020. Heskestad har lang og solid erfaring fra vinbransjen, der...

Gjenåpner med take-away

. Drøye tre uker etter at mesteparten av utelivet gikk i dvale pga av Covid-19 pandemien, «gjenåpner» flere av Trondheims restauranter med take away-tilbud....

Røst flytter ut av teateret

. Restauranten Røst teaterbistro flytter ut av teatersalongen ved Trøndelag Teater til sommeren. Eierne og teateret er blitt enige om at dagens leiekontrakt ikke...

Grano får restaurantdel

. Trondheims heteste pizza-favoritt, Grano i Søndre gate 25, utvider lokalene og åpner etter påske egen restaurantdel med plass til 40-50 personer. Da blir...

Michelin 2021 til Stavanger

. Norge beholder sitt sterke grep om den nordiske utgaven av Michelin-guiden. Neste år skal utdelingen av de nordiske stjernene skje i Stavanger, etter...

Man blir Robust av å vente

. Snart to måneder etter at han søkte om serverings- og skjenkebevilling for sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate, sitter mesterkokk og...

Ærespris til Bent Stiansen

. Mesterkokk og restauranteier Bent Stiansen er tildelt Horecabransjens Ærespris, den høyeste utmerkelsen du kan få i bransjen. Ifølge horecanytt.no var det en rørt...

OL-gull til Norges kokkelandslag

. Det norske kokkelandslaget hentet hjem gull i kokke-OL i Tyskland i dag. Soussjef Henrik Falkenberg fra Fagn i Trondheim er blant landslagskokkene, med...

Gir opp Italia-drømmen

. Trønderparet Joar E Monstad og Gunvor S Lie har gitt opp sin italienske drøm og flytter nå hjem til Norge igjen, 14 år...

Vant NM for vinkelnere

. Firedobbelt NM-vinner, Henrik Dahl Jahnsen, og tidligere nordisk mester, Francesco Marzola, var begge i finalen i årets NM for vinkelnere. Etter en knivskarp...

Ny heder til Arvesølvet

. Arvesølvet Fatlagret Aquavit fra Det Norske Brenneri er kåret til Nordens beste akevitt. Det skjedde da Nordic Spirits Awards ble arrangert for første...

Kommunen stengte Robust

. Nyåpnende Robust Bistro i Søndre gate i Trondheim måtte stengte dørene umiddelbart i dag, etter tre ukers drift. Trondheim kommune mener at restauranten...

Re-Naa ble norsk kandidat

. Fagn og Røst Teaterbistro i Trondheim var nominert blant seks restauranter fra Norge til The Nordic Prize. Nå har juryen plukket ut Restaurant...

Patay tilbake i importørbransjen

. Trønderen Thomas Patay, som tidligere var konserndirektør for vin i Arcus gruppen, har nå gått ut sin karantenetid og er tilbake i importørbransjen....

Nå åpner Ronny sin Robust Bistro

. Tirsdag 7.januar åpner Ronny Myren sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate 22/24. To år etter at han forlot Emilies Eld gjør...

Kjøpte seg opp i NSU

. Ken Engebretsen kjøpte rett før jul Dan Lystads aksjer i Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) AS. Ken Engebretsen eier etter dette kjøpet nå 100%...

Nominert til «Årets hotelier»

. Kjetil Vassdal, adm. dir. ved Scandic Nidelven i Trondheim er blant en av fem nominerte finalister til prisen «Årets hotelier 2019». Denne prisen...

Wongraven to the world

. Satyricon-musikeren Sigurd Wongraven har solgt 90 prosent av aksjene i sitt vinselskap til Vingruppen/Arcus. Nå skal vinene hans lanseres internasjonalt. Det var E24...

Tripadvisor om Trondheim

. Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute...

Ronny Myren gjør comeback

. To år etter at han forlot Emilies Eld gjør mesterkokken Ronny Myren, mannen bak Emilies Et Spisested, comeback med ny restaurant i Trondheim....

Dobbelt frokost-heder til Trondheim

. Folk som liker gode hotellfrokoster har fått enda en grunn til å valfarte til Trondheim. For når Scandic Nidelven nylig erobret frokosttronen for...

Credo-Heidi med gastronomi for barn

. Mandag 7.oktober tar Credo fått på sitt 21.år. Søndag feiret Heidi Bjerkan og hennes team av ansatte og leverandører siste dag av 20-årsjubileet...

Fire nominasjoner til Credo

. Credo, Fagn og Speilsalen er alle nominert i forskjellige kategorier til den nye nordiske restaurant- og hotel-guiden 360° Eat Guide som nå lanseres...

Fagn-sjefene koker på The World

. Fagn-gründer Jonas André Nåvik og hans tidligere kjøkkensjef Kim Remi Moen er flyhentet til Japan for å servere et 10-retters Fagn-inspirert måltid ombord...

Får en ny mulighet i Bocuse d’Or

. Christian Andre Pettersen vant tirsdag 24.9 konkurransen Årets kokk 2019. Han får dermed en ny sjanse til å gå til topps i Bocuse...

Ingen norsk suksess i Sommelier-nordisk

. Hverken Henrik Dahl Jahnsen eller Aleksander Iversen klarte å kvalifisere seg til seminale eller finale i Nordisk mesterskap for vinkelnere i Stockholm søndag....

Ny direktør på Vinmonopolet

. Styret i Vinmonopolet ansatte i sitt styremøte torsdag Elisabeth Hunter som administrerende direktør i selskapet. Hunter har fungert som administrerende direktør i Vinmonopolet...

Mønstrer på hos Havfruen

. Den kjente fiskerestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim har fått nytt mannskap. Kjøkkensjef Kim Remi Moen fra Fagn har overtatt som ny daglig...

Fagn er i gang igjen

. Michelin-restauranten Fagn i Trondheim er i gang igjen. Tirsdag ettermiddag ble de første gjestene ønsket velkommen til en nyoppusset og ombygd Fagn Bistro...

Polet gjør butikkene mer ulike

. Vinmonopolets kunder har ulike ønsker ut fra hvor de bor i landet. Mens for eksempel omsetningen av hvitvin ved butikken i Namsos utgjør...

Kjemper om gull i Russland

. Birk Torp fra To Rom & Kjøkken og Elisabeth Alette Øfsti fra Røst Teaterbistro er blant de norske deltakere i World Skills (Yrkes-VM)...

Stor matglede i Trondheim

. Det kan gå mot trøndersk storeslem i kampen om å bli «Årets Matgledebedrift». Både Scandic Nidelven Hotel, To Rom og Kjøkken samt cateringbedriftene...

Dette er Norges beste vinrestauranter

. To Rom og Kjøkken i Trondheim har en av Norges beste vinlister. Det bekrefter det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator som denne måneden har...

Fagn i Huitfeldt-stuene

. Michelin-restauranten Fagn flytter midlertidig inn i de flotte selskapslokalene kalt Huitfeldt-stuene i Kjøpmannsgata 14 i Trondheim. Der blir det tidenes pop-up-restaurant frem til...

Britannia i frokost-finale

. Kun fire måneder etter gjenåpningen er Britannia Hotel i Trondheim blant finalistene i kåringen av «Norges beste hotellfrokost». Der finner man også Scandic...

Fagn rammet av vannlekkasje

. Michelin-restauranten Fagn i Trondheim må holde stengt i hele august etter at en vannlekkasje i en glassvaskemaskin førte til at flere tusen liter...

Varsler «opprør» innen vin og brennevin

. Fem bransjeveteraner med bakgrunn fra Arcus og Vingruppen utbasunerer at de vil gjøre «opprør» i vin- og brennevinsbransjen. Investorene bak «opprørsselskapet», nyskapningen Rebel...

Culina har utvidet teamet

. Culina vokser stadig, og for å holde tritt med markedet forsterkes salgsteamet i trondheimsregionen. Haakon Lervaag Winge er ansatt som ny selger for...

Michelin-sjefene valgte Trondheim

. Når Michelin-guiden neste gang skal dele ut nye stjerner til de beste nordiske restaurantene skjer det i Trondheim. En større anerkjennelse og bekreftelse...

Batt ble champagne-ridder

. Henriette Batt, Head of Wine i importørfirmaet Einar A. Engelstad, ble sist fredag slått til ridder av Champagne under høytidelig seremoni i Reims....

Fagn frir til Havfruen

. Fagn-gründer Jonas Andre Nåvik er i støtet. Torsdag imponerte han og Fagn-kokkene matskribenten fra New York Times som mente han opplevde sitt beste...

Valentinlyst størst i Trøndelag

. Vinmonopolets butikk på Valentinlyst i Trondheim er fortsatt den med størst omsetning av Polets mange utsalg i Trøndelag. Men Valentinlyst hadde tross sin...

Hvem er best på vin i Norge?

. To Rom og Kjøkken, Røst Teaterbistro og Spontan Vinbar skal forsvare Trondheims ære når det kommer til vin og kåringen av Norges beste...

Her Polets nye kategorisjefer

. Vinmonopolet har ansatt Matteo Scarpellino  og Trond Erling Pettersen som nye kategorisjefer. De skal arbeide sidestilt i team med dagens produktsjefer for vin....

Også Rot gir opp i Adressabygget

. Færre gjester enn håpet på hverdager og høyere husleie enn omsetningen kunne forsvare, har ført til at eierne bak Rot Vin & Brød...

Bula-gründeren er «årets kjøkkensjef»

. Bula-gründer og Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ble i helgen kåret til «Årets kjøkkensjef» 2018 på landsmøtet til Norske Kokkers Landsforening  i Lyngdal. Renée...

Hederspris til Fagn

. Bjugn kommune har hedret ansatte ved Michelin-restauranten Fagn med kommunens hederspris. Årsaken er at flere i Fagn-teamet er fosninger. -Gjevt for fosningan i...

35 år ved Royal Garden

. Royal Garden hotell i Trondheim har rundet sine første 35 år. Seks av de ansatte har vært med siden starten, og er godt...

Fra B&R Wine til Skåtøy Kafe

. Etter 18 år i vinbransjen kaster Anette Rambøl seg ut i nye utfordringer. Fra våren vil hun være å finne på Skåtøy Kafe...

Norsk vinkelner-mester igjen

. Britannia hotels kommende hovedvinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, ble søndag norgesmester for vinkelnere for fjerde gang siden 2014. Han vant foran Simon Zimmermann fra...

Fra Røros hotell til Voss Resort

. Thomas Larsen forlater Røros hotell for å bli bli mat. og drikkeansvarlig for Voss Resort-konsernet. Larsen har siden 2014 vært Food & beverage-sjef...

Britannias nye konditor-sjef

. Cathrine Nilsen blir konditorsjef på Britannia hotel. Cathrine har tidligere vært utøver på Konditorlandslaget og har de siste årene vært konditorsjef hos Dromedarbakeriet....

Vinestor samler seg om salg

. Det skjer stadige omorganiseringer i norsk vinbransje. Nå er det Vinestor som omorganiser og fra januar 2019 slår sammen salgsavdelingene for sine seks...

Norges beste vinkelner til Britannia

. Norges beste vinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, er ansatt på Britannia Hotel som hovedvinkelner. Hotellet får dermed et sterkt team i hotellets nye superrestaurant...

Kokker i hotellsjef-stolene

. Kokkene inntar direktørstolene på stadig flere hoteller. Noen av de største hotellene i Trøndelag – Britannia, Clarion Congress og Scandic Hell, styres nå...

Polets produktsjef blir skogbonde

. Etter ti år som produktsjef i Vinmonopolet tar Monika Wessel med seg familien og flytter hjem til Kjørsvikbugen på Nordmøre for å ta...

Århus får Michelin-lanseringen 2019

. For første gang skal de nordiske Michelin-stjernene deles ut i Århus, Det skjer 18. februar neste år når Århus er vertskap for «Michelin...

Byklum mener seg sabotert

. Den norske redaktøren og vinjournalisten Christer Byklum mener han har bevis på at han saboteres i en internasjonal konkurranse som skal kåre de...

Beste frokost i 12 av 14 år

. Norges beste hotellfrokost spiser du i Trøndelag. Torsdag vant Rica Nidelven i Trondheim tittelen «Norges beste hotellfrokost» for tolvte gang. På tredjeplass kom...

Kjøpte konjakk til 20 000 euro

. Under veldedighetsauksjonen La Part des Anges vant nordmannen Tor Ansgar Bakken nylig budrunden på Larsen’s Hymne au Voyage. Prisen ble 20 000 euro....

Unge kokker imponerte dommerne

. Markaplassen skole ble vinneren da lag med seks elever fra hver av ni ungdomsskoler i Trondheim konkurrerte i «Ung Restaurant 2018» onsdag. Elevene...

Heftig, nytt utested gjenåpnet

. Trondheim har på kort tid fått to nye nattklubber, i kjente lokaler. Først kom Lokal Bar i Dronningens gate og lørdag 25.august gjenåpnet...

Ida Dønheim til Britannia

. Britannia hotel har ansatt Ida Elisabeth Dønheim fra Surnadal som restaurantsjef og assisterende hotelldirektør. Hun starter i jobben 1.oktober. Det opplyser Britannia hotel...

Egon nr. 3 åpner i Sverige

. Tirsdag ettermiddag 14. august åpner Egon Restaurant i Uppsala, som Egon-restaurant nr. 43 totalt, og nr. 3 i Sverige. Egon Uppsala ligger midt...

Satte ny omsetningsrekord

. Flere av de største utestedene i Trondheim satte nye omsetningsrekorder i 2017. Men konkurransen i byen er blitt steintøff. For til tross for...

Ny vinbar åpnet på Bakklandet

. Helt i det stille har en ny vinbar åpnet dørene på Bakklandet. NB6 ønsker å være folkelig og å tilby gjestene gode viner...

Fra Royal Garden til Moskva

. Hotelldirektør Rune Nordstokke forlater Radisson Blu Royal Garden i Trondheim for å ta over driften av to Radisson-hoteller i Moskva. Nordstokke informerte de...

Joël Robuchon er død

. Mesterkokken med flest Michelin-stjerner i verden, 32 totalt, franske Joël Robuchon, døde mandag 73 år gammel. Joël Robuchon ble født I Poitiers I...

Sterkt vekst for Olivia-restaurantene

. Olivia-restaurantene, som bl.a. driver Olivia Solsiden i Trondheim, økte omsetningen med nesten 140 millioner kroner i 2017. Oliva-kjeden ble startet av de tre...

Milliontap for TGI Fridays

. Den Umoe-eide restaurantkjeden TGI Fridays sliter skikkelig i Norge. I fjor hadde de syv restaurantene i kjeden et underskudd på hele 27,4 millioner...

Strugstad jr. har kjøpt Brygga

. Brygga Restaurant på Levanger er konkurs, men styreleder Erik Hagen Strugstad satser videre. Han kjøpte konkursboet og fikk gjenåpnet restauranten allerede i dag....