Bransjenytt

Egon nr. 3 åpner i Sverige

Tirsdag ettermiddag 14. august åpner Egon Restaurant i Uppsala, som Egon-restaurant nr. 43 totalt, og nr. 3 i Sverige. Egon Uppsala ligger midt i...

Satte ny omsetningsrekord

Flere av de største utestedene i Trondheim satte nye omsetningsrekorder i 2017. Men konkurransen i byen er blitt steintøff. For til tross for at...

Ny vinbar åpnet på Bakklandet

Helt i det stille har en ny vinbar åpnet dørene på Bakklandet. NB6 ønsker å være folkelig og å tilby gjestene gode viner til...

Fra Royal Garden til Moskva

Hotelldirektør Rune Nordstokke forlater Radisson Blu Royal Garden i Trondheim for å ta over driften av to Radisson-hoteller i Moskva. Nordstokke informerte de ansatte...

Joël Robuchon er død

Mesterkokken med flest Michelin-stjerner i verden, 32 totalt, franske Joël Robuchon, døde mandag 73 år gammel. Joël Robuchon ble født I Poitiers I Frankrike,...

Sterkt vekst for Olivia-restaurantene

Olivia-restaurantene, som bl.a. driver Olivia Solsiden i Trondheim, økte omsetningen med nesten 140 millioner kroner i 2017. Oliva-kjeden ble startet av de tre damene...

Milliontap for TGI Fridays

Den Umoe-eide restaurantkjeden TGI Fridays sliter skikkelig i Norge. I fjor hadde de syv restaurantene i kjeden et underskudd på hele 27,4 millioner kroner....

Strugstad jr. har kjøpt Brygga

Brygga Restaurant på Levanger er konkurs, men styreleder Erik Hagen Strugstad satser videre. Han kjøpte konkursboet og fikk gjenåpnet restauranten allerede i dag. Alle...

Slutter hos Moestue

Victoria Brandvold, som har vært daglig leder i Podium Wines, nå Hans A. Flaaten, slutter 29. juni etter 13 år i Moestue Gruppen. Victoria...

Seks finalister i kantine-NM

Hegstad & Blakstad i Trondheim er blant seks finalister som er plukket ut til NM Community Catering. Finalen går over to dager i september....

Ble ridder av Champagne

Ole Steinsholt, salgssjef i Solera, er slått til ridder av Champagne. Det skjedde i Reims fredag kveld. Steinsholt mottok den prestisjefylte ordenen Chevalier d’Ordre...

VinPuls-gründer til Britannia

VinPuls-gründer og tidligere Adresseavisen-journalist og vinskribent Ulf Dalheim er engasjert som som vin- og konseptansvarlig for den nye vinbaren som kommer når det tradisjonsrike...

Norge til ny Bocuse-finale

Norge er igjen kvalifisert til verdensfinalen i Bocuse d’Or etter at Christian André Pettersen i dag gikk til topps i Bocuse d’Or Europa, foran...

Her er finalistene i kokke-NM

Norges kokkemesteres Landsforbund offentliggjorde fredag de tolv finalistene som skal kjempe om kongepokal og seier i NM i kokkekunst i Trondheim 26. og 27.september....

Torvet knekket San Sebastian

Byggearbeiderne på Torvet i Trondheim har krevd sin første konkurs. Tapasrestauranten San Sebastian har levert inn oppbudsbegjæring, melder Adresseavisen. – Jeg er forbanna, men...

Åpner Rotisseriet på Persaunet

Torsdag 7.juni er brødrene Kolstad pluss en sønn klar for åpning av sin felles restaurant kalt Rotisseriet på Persaunet i Trondheim. Som vinpuls.no skrev...

Egons andre i Sverige åpnet

Ny milepæl passert for den trondheimsbaserte restaurantkjeden Egon. Denne uken åpnet Egon Sollentuna i Sverige. Dette er Egon nummer 2 i Sverige og nummer...

Skal drive Radegast i Oslo

Vinkelneren Marelius Kristiansen Moen, som inntil nylig var vinansvarlig ved nyåpnede Credo på Lilleby, flytter til Oslo for å ta over driften av Radegast...

Fra Folk og Fe til Bastant

Samboerparet Stian Fjæreide (28) og Annkatrin Vangen Sæterøy (27) forlater Folk og Fe/Land og Strand for å starte cateringfirmaet Bastant Catering. For 4,5 år...

Bransjeveteran med egen signatur

Hun startet i vin- og brennevinsbransjen samme dag som Vinmonopolets importmonopol falt 10. april 1996. 22 år senere er bransjeveteranen Hege Pedersen-Fröjd klar med...

Vossevangen best på vin i Norge

Norges beste vinkart befinner seg fortsatt langt utenfor hovedstaden. Ingen gjør Park Hotel Vossevangen rangen stridig, mener juryen som fredag kåret Norges beste vinkart....

Fredag kåres Norges beste vinkart

Blir det bare Oslo-baserte vinbarer og restauranter som vinner, eller har utesteder som Spontan, To Rom og Kjøkken og Credo en sjanse i kampen...

Fremstøt for tysk vin

For syvende året på rad har Wines of Germany/Tysk vin Norge gjennomført vinsmakingen The Others i Oslo,  med fokus på Tysklands mindre kjente druesorter,...

Stenger delikasseutsalg på Solsiden

Kjøkkenveien Delikatesse i tilknytning til Søstrene Karlsen på Solsiden stenger lørdag 28. april etter drøyt fem års drift. Dermed forsvinner muligheten for byens godmat-entusiaster...

Nytt Solera-selskap satser miljøvennlig

Solera-Gruppen utvider virksomheten med det nystartede Orbis Wines. Selskapet skal bare importere og distribuere produkter som er bærekraftige/økologiske/biodynamiske. Ifølge en pressemelding fra Solera skal...

Kolstad-samling om Tregården

Sterkere utelivskonstellasjon har du neppe sett: Fire stk restaurantfolk med etternavn Kolstad, og  med bakgrunn fra bl.a. Bryggen, Den Gode Nabo, Credo, Krambua, Renaa...

Klare for Bocuse d’Or Europe

Når Årets kokk Christian André Pettersen skal i ilden i Bocuse d’Or Europe 12. juni skal fatretten være en hyllest til det italienske kjøkkenet,...

Fikk kvinneforum til Norge

Credo-eier Heidi Bjerkan har fått oppgaven med å arrangere et av de største internasjonale forum for kvinner innen mat og gastronomi, Parabere Forum, i...

Bare en ny Michelin-stjerne til Norge

Michelin-guiden var grådig med nye stjerne-utmerkelser til norske restauranter da Michelin Guide Nordic Countries ble lansert mandag. Bare Galt i Oslo var nykommer med...

Bygger Egon nr. 3 i Sverige

Tre år etter at Egon åpnet sin første restaurant i Sverige, inne på Mall of Scandinavia i Stockholm, har man signert kontrakt for Egon-restaurant...

Derfor går Leitz til Moestue

Storselgeren Weingut Leitz forlater Red & White til fordel for Moestue. Her forteller Johannes Leitz om bakgrunnen for importørskiftet. Det har slått ned som...

Credo er vinkart-finalist

Tross for at restauranten har vært stengt i syv måneder, er Credo i Trondheim nominert blant finalistene i kåringen av Norges beste vinkart. Det...

Vant NM for vinkelnere

Henrik Dahl Jahnsen er nybakt vinner av Vinarius Norsk Vinkelnermesterskap. I finalen på Latter i Oslo søndag ble han imidlertid sterkt utfordret av Francesco...

Ny president i NVF

Den kjente vinkelneren Liora Levi, som er både norsk og nordisk mester, er valgt til Norsk Vinkelnerforenings (NVF) første kvinnelige president. NVF avholdt sitt...

Dette er teamet for Bocuse d’Or

Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og...

NM-vinner lanserer egen vin

Ett år etter triumfen i fjorårets vinkelner-NM lanserer Simon Zimmermann nå sin helt egen vin – laget i samarbeid med Philipp Wittmann. I tillegg...

Åpner vinbar i Ålesund

Det dukker opp stadig flere vinbarer rundt om i landet. Nå får også Ålesund sin egen vinbar. Det er gründerne bak selskaoet Vino Piemonte,...

Røst ble «Årets restaurant»

Røst Teaterbistro er av Adresseavisens lesere kåret til «Årets restaurant» i Trondheim. Utdelingen foregikk under Utawards på Byscenen tirsdag kveld. Røst Teaterbistro vant i...

Regiontrippel til Dromedar

De kan fortsatt kunsten å lage god kaffe, barristaene ved Dromedar. I regionsmesterskapet mandag tok de tredobbelt. På Dromedar Kaffebars Facebook-side jubles det over...

Bent Stiansen med akevitt

Mesterkokk og Norges første Bocuse d`Or vinner, Bent Stiansen, har laget sin egen akevitt. Statholderens Akevitt er laget sammen med master blender ved Det...

Bruno Giacosa er gått bort

En av Piemontes aller mest innflytelsesrike vinskapere, Bruno Giacosa, døde 22.januar. Han ble 88 år gammel. Med utgangspunkt i den ene av de tre...

Paul Bocuse er død, 91 år

Den franske mesterkokken Paul Bocuse døde sist lørdag. Han ble 91 år gammel. Paul Bocuse var utvilsomt en av de største stjernene i det...

Fra vin til smak og aroma

Annette Storm slutter hos vinimportøren Autentico for å begynne i sitt familiefirma Storms, der hun blir første kvinne som øverste leder. I en mail...

Åpner gin- og akevittbar

Lille London i Carl Johans gate i Trondheim kaster seg på gin-bølgen og åpner torsdag 18. januar The Churchill Room Gin & Aquavit Bar....

Rockheim Panorama har gjenoppstått

Fredag 12. januar markerte Rockheim at museet har fått ny driver av kafe- og restaurantvirksomheten. Samtidig tok man tilbake det første navnet på spisestedet...

Priser til Nidelven og Comfort

To trønderske hotellansatte ble hedret da reiselivets Oscar-utdeling fant sted 10.januar. Sigve Eliassen, kjøkkensjef på Scandic Nidelven,  ble «Årets unge leder i reisebransjen» da...

Kontrast ut av museumskafeer

Kontrast Catering skal ikke lenger stå for restaurant- og kafedriften av Tavern og Borgstua på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og Cafe Victoria på Ringe. Det...

«Nye» Credo åpner for booking i dag

Heidi Bjerkan har satt åpningsdag for sitt «nye» Credo-prosjekt på Lilleby. 21.februar er første åpningsdag. Bestilling vil være mulig fra i dag. Følgende melding...

Mye morsomt på første vinfaglige samling

Den første faglige samlingen for vinfolk i Trondheim, holdt på Fagn søndag 7.januar, ble svært vellykket. Nærmere 15 ulike viner fra forskjellige kjellere ble...

Tregården er konkurs

Tregården Restaurant på Persaunet i Trondheim er konkurs, melder Adresseavisen. Det var styret i driftsselskapet Aron Persaunet AS som begjærte oppbud, og det ble...

Taper mot taxfree og svenskehandel

Mens alkoholforbruket i Norge øker totalt, opplevde Vinmonopolet i 2017 volumnedgang for første gang. Det totale solgte volumet på Vinmonopolet ble redusert med 0.8...

Berens har solgt til Solera

Vinkjendisen Christer Berens har solgt sine to firmaer Sommelier AS og Vinkilden AS til Solera Gruppen. Selv skal han nå jobbe som konsulent for...

Samler vininteresserte

Restaurantsjef og sommelier Stian B Olsen ved Fagn har tatt initiativ til en faglig samling for vinkelnere og vininteresserte i Trondheim. Første smaking er...

Strag-gründer død

Arve Røys Stranden, som sto bak importselskapene Strag og Gavin, gikk bort i mellom-jula. Han ble 60 år gammel. Strag-gruppen har  vært en mellomstor...

Myhren til Ørland Kysthotell

Tidligere eier og driver av Emilies Et Spisested i Trondheim, mesterkokken Ronny Myhren, starter 2.januar som kjøkkensjef ved Ørland kysthotell. Ronny Myhren etablerte Emilies...

Raus-bartender til topps

Bartender Jørgen Dons fra Raus bar i Trondheim ble søndag kveld kåret til «Bartender of the year» i Bartender Choice Awards i Stockholm. Dermed...

Kårer Norges beste vinkart

Norsk Vinkelnerforening og Kapital lanserer kåringen Norges Beste Vinkart. Vinneren offentliggjøres 27.april 2018. Nå er det bare for restauranter med ambisjoner innen vin å...

Overtar driften av Gamle Logen

Fursetgruppen tar over driften av Gamle Logen i Oslo. Fursetgruppen og NCC Property Development er ifølge en pressemelding enige om en avtale der Fursetgruppen...

Vant Prix Le Montrachet

Prix Le Montrachet kunngjorde søndag at Magnus Egerdahl Nørsett har vunnet prisen som fremragende sommelier, og for å ha kreert vinkartet på Maaemo (hvor...

Permitteringer etter Graffi-brann

Eierne av Graffi har varslet permitteringer til rundt 30 ansatte etter brannen i Graffi-retauranten i Nordre gate i Trondheim lørdag. Politiet etterforsker fortsatt årsaken...

Cono Sur årets vinhus i Chile

Cono Sur Vineyards & Winery er kåret til Chilean Wine Producer of the Year av International Wine and Spirit Challenge. Viña Cono Sur ble...

Nye vinhus til Haugen-Gruppen

Importøren Haugen-Grupen, som er stor leverandør til bransjen både på vin og mat, har den siste tiden kapret flere av bestselgerne på det norske...

«Nye» Credo åpner i februar 2018

Vel hjemme i Trondheim etter å ha vært i Oslo og mottatt Matprisen 2017, røper Heidi Bjerkan at «nye» Credo på Lilleby tar sikte...

Utmerkelse til Ramm-dramm

Onsdag mottok Morten Ramm utmerkelsen «Gold outstanding» for sin kremlikør DRAMM under International Wine and Spirits Competition i London. Ifølge en pressemelding fra importøren...

Credo-Heidi nominert til Matprisen

Credo-sjef Heidi Bjerkan er en av tre kandidater til Matprisen 2017, som deles ut 13.november. De andre nominerte er NRK-programmet «FBI redder høna» og...

Årets matgledebedrift kåret

Strinda videregående skole ble torsdag nr. tre i konkurransen om å bli Årets Matgledebedrift. Torsdag kveld var det kåring i den tradisjonsrike konkurransen Årets...

Matkulturpris til Inge Johnsen

Eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant i Trondheim, Inge Johnsen, er vinner av Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 2017. Prisen ble delt ut...

Tar Graffi til Tromsø

Etter suksess med to Graffi-restauranter i Trondheim tar de tre gründerne nå restaurantkonseptet ut nasjonalt. Første etablering utenfor Trondheim blir i Tromsø, der Graffi...

Slår Rot i Adressabygget

Rot Vin & Brød blir navnet på den nye restauranten som flytter inn i de tidligere Caya-lokalene i Adressabygget. Eierne håper på åpning første...

Podium og Flaaten fusjonert

Moestue Group-selskapene Podium Wines og Hans A. Flaaten har fusjonert. Fusjonen trådte i kraft fra 1. oktober 2017, og navnet på det nye selskapet...

Nidelven beste frokost-hotell igjen

De ble slått i fjor, men nå er Scandic Nidelven tilbake på frokosttoppen igjen. Under en seremoni på Feinschmecker i Oslo torsdag ble hotellet...

Norlandia-hoteller til Thon

Thon Hotels har inngått et samarbeid med Norlandia Hotel Group og får fem nye franchisehoteller inn i kjeden. Det opplyser Thon Gruppen i en...

Nr.2 i Nordisk for vinkelnere

Vinkelner Henrik Dahl Jahnsen ble mandag nr. to i Nordisk Mesterskap for vinkelnere. Mesterskapet gikk  i Helsinki, og vinner ble svenske Fredrik Lindfors. Henrik...

Gjør comeback på Brattøra

Fem år etter at han stengte dørene ved topprestauranten 5 Bord i Trondheim, planlegger Andreas Espnes og temaet hans comeback med ny restaurant på...

Strinda til Matglede-finale

Strinda videregående skole er kommet til finalen i konkurransen om å bli «Årets Matglede-bedrift». To Rom og Kjøkken var også blant de nominerte, men...

Credo-kokk ble norgesmester

Credo-kokken Kjell Patrick Ørmen Johnsen er Norges nye kokkemester. Sist fredag vant han NM i kokkekunst som ble arrangert i Bergen. NM i kokkekunst...

Lille Skansen til Rockheim

Fra nyttår overtar Lille Skansen ansvaret for matserveringen ved Rockheim. Kjøkkenet ved Scandic Nidelven velger å avslutte etter fire år. Etter en anbudskonkurranse er...

Frode Refstad med nytt vinprosjekt

Frode Refstad, som sammen med kona EliAnne Langen bygget opp Tenuta il Sogno i Piemonte, er på vei tilbake i vinbransjen. Nå har han...

Fra NordØst til Bama

Kokkeprofilen Lars Erik Vesterdal, mest kjent fra Rica Nidelven og NordØst på Solsiden, har meldt overgang til Bama, hvor han får ansvaret for å...

Årets kokk 2017 fra Sandnes

Christian André Pettersen (27), kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes, er kåret til Årets kokk 2017. Han blir Norges neste deltaker i Bocuse d’Or....

Tre nye faglærte kokker fra To Rom

Dette er et eksempel til etterfølgelse: To Rom og Kjøkken har i de 11 årene restauranten har bestått utdannet 34 servitører og kokker. Alle...

Lian-kokk ble årets «Grautgrams»

Alfred Kristiansen, kokk ved Lian Restaurant i Trondheim, stakk av med tre av fem mulige titler da årets NM i grøt ble arrangert under...

Nye vinkelnere skal utdannes

Trondheim har hatt et utrolig løft innen vinkompetanse blant byens servitører de siste årene. Få byer i Norge, om noen, har så mange restaurantansatte...

Kan bli Årets Matgledebedrift 2017

Strinda videregående skole og To Rom og Kjøkken er begge blant tolv semifinalister i kåringen av Årets Matgledebedrift 2017. Vinnerne blir kåret av en...

Ole Dalens julekonserter til Brattøra

Drøye tre måneder før jul offentliggjør Ole Dalen at han både utvider og flytter sine tradisjonelle julekonserter. I år blir de holdt på Clarion...

To nye norske Master of Wine

Norge har fått to nye Master of Wine. Både Julie Chene Nyheim og Aina Mee Myhre besto eksamen og fikk i dag beskjed om...

Ronny Myhren forlater Emilies Eld

Restaurantgründer og mesterkokk Ronny R Myhren forlater Emilies Eld, knappe året etter at de to restaurantene Emilies Et Spisested og Eld Restaurant slo seg...

Kompis til Heimdal

Burgerspesialisten Kompis utvider til nok en bydel i Trondheim. Etter Byåsen og Lade kommer nå Kompis også til Heimdal. I løpet av høsten åpner...

Bakgården-sjefen vant Tysklands-tur

Daglig leder Stein Aasmundrud fra Bakgården ble vinner av vintur til Tyskland, B & R Wines var importøren som hadde dagens beste krabbematch. Og...

Fra Polet til Fondberg

Nok en gang forlater en av Polets produksjefer Vinmonopolet til fordel for importørbransjen. Franske Pierre-Emmanuel Marchés slutter i Vinmonopolet etter åtte år for å...

Bonum med franske glass

Holst Wines importerer de berømte Zalto-glassene til Norge. Nå kommer også vinglass fra Lehmann i Reims i Frankrike. De importeres av Bonum Beverages. Lehmann...

Fra Eurowine til Blom-selskap

Bransjeveteranen Fredrik Blom (70) har hentet nok en viktig mann fra Solera-systemet. Fredrik Medhus (bildet) har sluttet i Eurowine, og skal fra 1.september drive...

Arcus kjøper Bevco

Fra 1. september 2017 overtar Arcus Norway AS aksjene i Bevco AS. Daglig leder i Bevco, Arne Sommerfeldt, har en tid hatt et ønske...

Egon presses hardt av Frati

Utebransjen i Trondheim omsatte for godt over en en milliard kroner i 2016. De beste resultatene er det fortsatt Egon-kjeden som står bak. Vinpuls.no...

Nye medaljer til Arcus

Igjen har Arcus bevist at både deres tradisjonsrike og de moderne akevittene er i verdenstoppen. Arcus-akevitter vant en rekke priser i både International Wine...

Crab a riesling til Trondheim

Igjen inviterer Tysk Vin i Norge på båttur med krabbe og riesling. Oslo har hatt dette arrangementet flere år, og for første gang vil...

Periquita 50 år i Norge

En av verdens mest kjente merkevarer innen vin, portugisiske Periquita, har i år vært 50 år på markedet i Norge. Dette skal importøren Engelstad...