Bransjenytt

Fra Folk og Fe til Bastant

Samboerparet Stian Fjæreide (28) og Annkatrin Vangen Sæterøy (27) forlater Folk og Fe/Land og Strand for å starte cateringfirmaet Bastant Catering. For 4,5 år...

Bransjeveteran med egen signatur

Hun startet i vin- og brennevinsbransjen samme dag som Vinmonopolets importmonopol falt 10. april 1996. 22 år senere er bransjeveteranen Hege Pedersen-Fröjd klar med...

Vossevangen best på vin i Norge

Norges beste vinkart befinner seg fortsatt langt utenfor hovedstaden. Ingen gjør Park Hotel Vossevangen rangen stridig, mener juryen som fredag kåret Norges beste vinkart....

Fredag kåres Norges beste vinkart

Blir det bare Oslo-baserte vinbarer og restauranter som vinner, eller har utesteder som Spontan, To Rom og Kjøkken og Credo en sjanse i kampen...

Fremstøt for tysk vin

For syvende året på rad har Wines of Germany/Tysk vin Norge gjennomført vinsmakingen The Others i Oslo,  med fokus på Tysklands mindre kjente druesorter,...

Stenger delikasseutsalg på Solsiden

Kjøkkenveien Delikatesse i tilknytning til Søstrene Karlsen på Solsiden stenger lørdag 28. april etter drøyt fem års drift. Dermed forsvinner muligheten for byens godmat-entusiaster...

Nytt Solera-selskap satser miljøvennlig

Solera-Gruppen utvider virksomheten med det nystartede Orbis Wines. Selskapet skal bare importere og distribuere produkter som er bærekraftige/økologiske/biodynamiske. Ifølge en pressemelding fra Solera skal...

Kolstad-samling om Tregården

Sterkere utelivskonstellasjon har du neppe sett: Fire stk restaurantfolk med etternavn Kolstad, og  med bakgrunn fra bl.a. Bryggen, Den Gode Nabo, Credo, Krambua, Renaa...

Klare for Bocuse d’Or Europe

Når Årets kokk Christian André Pettersen skal i ilden i Bocuse d’Or Europe 12. juni skal fatretten være en hyllest til det italienske kjøkkenet,...

Fikk kvinneforum til Norge

Credo-eier Heidi Bjerkan har fått oppgaven med å arrangere et av de største internasjonale forum for kvinner innen mat og gastronomi, Parabere Forum, i...

Bare en ny Michelin-stjerne til Norge

Michelin-guiden var grådig med nye stjerne-utmerkelser til norske restauranter da Michelin Guide Nordic Countries ble lansert mandag. Bare Galt i Oslo var nykommer med...

Bygger Egon nr. 3 i Sverige

Tre år etter at Egon åpnet sin første restaurant i Sverige, inne på Mall of Scandinavia i Stockholm, har man signert kontrakt for Egon-restaurant...

Derfor går Leitz til Moestue

Storselgeren Weingut Leitz forlater Red & White til fordel for Moestue. Her forteller Johannes Leitz om bakgrunnen for importørskiftet. Det har slått ned som...

Credo er vinkart-finalist

Tross for at restauranten har vært stengt i syv måneder, er Credo i Trondheim nominert blant finalistene i kåringen av Norges beste vinkart. Det...

Vant NM for vinkelnere

Henrik Dahl Jahnsen er nybakt vinner av Vinarius Norsk Vinkelnermesterskap. I finalen på Latter i Oslo søndag ble han imidlertid sterkt utfordret av Francesco...

Ny president i NVF

Den kjente vinkelneren Liora Levi, som er både norsk og nordisk mester, er valgt til Norsk Vinkelnerforenings (NVF) første kvinnelige president. NVF avholdt sitt...

Dette er teamet for Bocuse d’Or

Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og...

NM-vinner lanserer egen vin

Ett år etter triumfen i fjorårets vinkelner-NM lanserer Simon Zimmermann nå sin helt egen vin – laget i samarbeid med Philipp Wittmann. I tillegg...