Bransjenytt

To trøndere vil til Bocuse d’Or

Håvard Werkland fra Britannia Hotel og stjørdalingen Marius Dragsten Kjelsrud er blant kandidatene som tirsdag 24. september konkurrerer om tittelen «Årets kokk 2019» i...

Fagn er i gang igjen

Michelin-restauranten Fagn i Trondheim er i gang igjen. Tirsdag ettermiddag ble de første gjestene ønsket velkommen til en nyoppusset og ombygd Fagn Bistro i...

Polet gjør butikkene mer ulike

Vinmonopolets kunder har ulike ønsker ut fra hvor de bor i landet. Mens for eksempel omsetningen av hvitvin ved butikken i Namsos utgjør 17...

Kjemper om gull i Russland

Birk Torp fra To Rom & Kjøkken og Elisabeth Alette Øfsti fra Røst Teaterbistro er blant de norske deltakere i World Skills (Yrkes-VM) som...

Stor matglede i Trondheim

Det kan gå mot trøndersk storeslem i kampen om å bli «Årets Matgledebedrift». Både Scandic Nidelven Hotel, To Rom og Kjøkken samt cateringbedriftene De...

Dette er Norges beste vinrestauranter

To Rom og Kjøkken i Trondheim har en av Norges beste vinlister. Det bekrefter det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator som denne måneden har offentliggjort...

Fagn i Huitfeldt-stuene

Michelin-restauranten Fagn flytter midlertidig inn i de flotte selskapslokalene kalt Huitfeldt-stuene i Kjøpmannsgata 14 i Trondheim. Der blir det tidenes pop-up-restaurant frem til gjenåpning...

Britannia i frokost-finale

Kun fire måneder etter gjenåpningen er Britannia Hotel i Trondheim blant finalistene i kåringen av «Norges beste hotellfrokost». Der finner man også Scandic Nidelven...

Fagn og Røst nominert til The Nordic Prize

Igjen markerer Trondheims restaurantverden seg sterkt: Fagn og Røst Teaterbistro er to av seks norske kandidater til tittelen «Årets restaurant i Norden». Den endelige...

Fagn rammet av vannlekkasje

Michelin-restauranten Fagn i Trondheim må holde stengt i hele august etter at en vannlekkasje i en glassvaskemaskin førte til at flere tusen liter vann...

Varsler «opprør» innen vin og brennevin

Fem bransjeveteraner med bakgrunn fra Arcus og Vingruppen utbasunerer at de vil gjøre «opprør» i vin- og brennevinsbransjen. Investorene bak «opprørsselskapet», nyskapningen Rebel Group,...

Culina har utvidet teamet

Culina vokser stadig, og for å holde tritt med markedet forsterkes salgsteamet i trondheimsregionen. Haakon Lervaag Winge er ansatt som ny selger for Culina...

Michelin-sjefene valgte Trondheim

Når Michelin-guiden neste gang skal dele ut nye stjerner til de beste nordiske restaurantene skjer det i Trondheim. En større anerkjennelse og bekreftelse på...

Batt ble champagne-ridder

Henriette Batt, Head of Wine i importørfirmaet Einar A. Engelstad, ble sist fredag slått til ridder av Champagne under høytidelig seremoni i Reims. Henriette...

Fagn frir til Havfruen

Fagn-gründer Jonas Andre Nåvik er i støtet. Torsdag imponerte han og Fagn-kokkene matskribenten fra New York Times som mente han opplevde sitt beste restaurantmåltidet...

Valentinlyst størst i Trøndelag

Vinmonopolets butikk på Valentinlyst i Trondheim er fortsatt den med størst omsetning av Polets mange utsalg i Trøndelag. Men Valentinlyst hadde tross sin posisjon...

Hvem er best på vin i Norge?

To Rom og Kjøkken, Røst Teaterbistro og Spontan Vinbar skal forsvare Trondheims ære når det kommer til vin og kåringen av Norges beste vionkart....

Her Polets nye kategorisjefer

Vinmonopolet har ansatt Matteo Scarpellino  og Trond Erling Pettersen som nye kategorisjefer. De skal arbeide sidestilt i team med dagens produktsjefer for vin. De...

Også Rot gir opp i Adressabygget

Færre gjester enn håpet på hverdager og høyere husleie enn omsetningen kunne forsvare, har ført til at eierne bak Rot Vin & Brød i...

Bula-gründeren er «årets kjøkkensjef»

Bula-gründer og Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ble i helgen kåret til «Årets kjøkkensjef» 2018 på landsmøtet til Norske Kokkers Landsforening  i Lyngdal. Renée Fagerhøi...

Hederspris til Fagn

Bjugn kommune har hedret ansatte ved Michelin-restauranten Fagn med kommunens hederspris. Årsaken er at flere i Fagn-teamet er fosninger. -Gjevt for fosningan i Fagn-teamet,...

35 år ved Royal Garden

Royal Garden hotell i Trondheim har rundet sine første 35 år. Seks av de ansatte har vært med siden starten, og er godt kjent...

Fra B&R Wine til Skåtøy Kafe

Etter 18 år i vinbransjen kaster Anette Rambøl seg ut i nye utfordringer. Fra våren vil hun være å finne på Skåtøy Kafe i...

Norsk vinkelner-mester igjen

Britannia hotels kommende hovedvinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, ble søndag norgesmester for vinkelnere for fjerde gang siden 2014. Han vant foran Simon Zimmermann fra restauranten...

Fra Røros hotell til Voss Resort

Thomas Larsen forlater Røros hotell for å bli bli mat. og drikkeansvarlig for Voss Resort-konsernet. Larsen har siden 2014 vært Food & beverage-sjef i...

Britannias nye konditor-sjef

Cathrine Nilsen blir konditorsjef på Britannia hotel. Cathrine har tidligere vært utøver på Konditorlandslaget og har de siste årene vært konditorsjef hos Dromedarbakeriet. –...

Vinestor samler seg om salg

Det skjer stadige omorganiseringer i norsk vinbransje. Nå er det Vinestor som omorganiser og fra januar 2019 slår sammen salgsavdelingene for sine seks selskaper....

Norges beste vinkelner til Britannia

Norges beste vinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, er ansatt på Britannia Hotel som hovedvinkelner. Hotellet får dermed et sterkt team i hotellets nye superrestaurant Speilsalen,...

Kokker i hotellsjef-stolene

Kokkene inntar direktørstolene på stadig flere hoteller. Noen av de største hotellene i Trøndelag – Britannia, Clarion Congress og Scandic Hell, styres nå alle...

Polets produktsjef blir skogbonde

Etter ti år som produktsjef i Vinmonopolet tar Monika Wessel med seg familien og flytter hjem til Kjørsvikbugen på Nordmøre for å ta over...

Århus får Michelin-lanseringen 2019

For første gang skal de nordiske Michelin-stjernene deles ut i Århus, Det skjer 18. februar neste år når Århus er vertskap for «Michelin Guide...

Byklum mener seg sabotert

Den norske redaktøren og vinjournalisten Christer Byklum mener han har bevis på at han saboteres i en internasjonal konkurranse som skal kåre de beste...

Beste frokost i 12 av 14 år

Norges beste hotellfrokost spiser du i Trøndelag. Torsdag vant Rica Nidelven i Trondheim tittelen «Norges beste hotellfrokost» for tolvte gang. På tredjeplass kom Rica...

Kjøpte konjakk til 20 000 euro

Under veldedighetsauksjonen La Part des Anges vant nordmannen Tor Ansgar Bakken nylig budrunden på Larsen’s Hymne au Voyage. Prisen ble 20 000 euro. Cognacen...

Unge kokker imponerte dommerne

Markaplassen skole ble vinneren da lag med seks elever fra hver av ni ungdomsskoler i Trondheim konkurrerte i «Ung Restaurant 2018» onsdag. Elevene «tok...

Heftig, nytt utested gjenåpnet

Trondheim har på kort tid fått to nye nattklubber, i kjente lokaler. Først kom Lokal Bar i Dronningens gate og lørdag 25.august gjenåpnet nyeste...

Ida Dønheim til Britannia

Britannia hotel har ansatt Ida Elisabeth Dønheim fra Surnadal som restaurantsjef og assisterende hotelldirektør. Hun starter i jobben 1.oktober. Det opplyser Britannia hotel i...

Egon nr. 3 åpner i Sverige

Tirsdag ettermiddag 14. august åpner Egon Restaurant i Uppsala, som Egon-restaurant nr. 43 totalt, og nr. 3 i Sverige. Egon Uppsala ligger midt i...

Satte ny omsetningsrekord

Flere av de største utestedene i Trondheim satte nye omsetningsrekorder i 2017. Men konkurransen i byen er blitt steintøff. For til tross for at...

Ny vinbar åpnet på Bakklandet

Helt i det stille har en ny vinbar åpnet dørene på Bakklandet. NB6 ønsker å være folkelig og å tilby gjestene gode viner til...

Fra Royal Garden til Moskva

Hotelldirektør Rune Nordstokke forlater Radisson Blu Royal Garden i Trondheim for å ta over driften av to Radisson-hoteller i Moskva. Nordstokke informerte de ansatte...

Joël Robuchon er død

Mesterkokken med flest Michelin-stjerner i verden, 32 totalt, franske Joël Robuchon, døde mandag 73 år gammel. Joël Robuchon ble født I Poitiers I Frankrike,...

Sterkt vekst for Olivia-restaurantene

Olivia-restaurantene, som bl.a. driver Olivia Solsiden i Trondheim, økte omsetningen med nesten 140 millioner kroner i 2017. Oliva-kjeden ble startet av de tre damene...

Milliontap for TGI Fridays

Den Umoe-eide restaurantkjeden TGI Fridays sliter skikkelig i Norge. I fjor hadde de syv restaurantene i kjeden et underskudd på hele 27,4 millioner kroner....

Strugstad jr. har kjøpt Brygga

Brygga Restaurant på Levanger er konkurs, men styreleder Erik Hagen Strugstad satser videre. Han kjøpte konkursboet og fikk gjenåpnet restauranten allerede i dag. Alle...

Slutter hos Moestue

Victoria Brandvold, som har vært daglig leder i Podium Wines, nå Hans A. Flaaten, slutter 29. juni etter 13 år i Moestue Gruppen. Victoria...

Seks finalister i kantine-NM

Hegstad & Blakstad i Trondheim er blant seks finalister som er plukket ut til NM Community Catering. Finalen går over to dager i september....

Ble ridder av Champagne

Ole Steinsholt, salgssjef i Solera, er slått til ridder av Champagne. Det skjedde i Reims fredag kveld. Steinsholt mottok den prestisjefylte ordenen Chevalier d’Ordre...

VinPuls-gründer til Britannia

VinPuls-gründer og tidligere Adresseavisen-journalist og vinskribent Ulf Dalheim er engasjert som som vin- og konseptansvarlig for den nye vinbaren som kommer når det tradisjonsrike...

Norge til ny Bocuse-finale

Norge er igjen kvalifisert til verdensfinalen i Bocuse d’Or etter at Christian André Pettersen i dag gikk til topps i Bocuse d’Or Europa, foran...

Her er finalistene i kokke-NM

Norges kokkemesteres Landsforbund offentliggjorde fredag de tolv finalistene som skal kjempe om kongepokal og seier i NM i kokkekunst i Trondheim 26. og 27.september....

Torvet knekket San Sebastian

Byggearbeiderne på Torvet i Trondheim har krevd sin første konkurs. Tapasrestauranten San Sebastian har levert inn oppbudsbegjæring, melder Adresseavisen. – Jeg er forbanna, men...

Åpner Rotisseriet på Persaunet

Torsdag 7.juni er brødrene Kolstad pluss en sønn klar for åpning av sin felles restaurant kalt Rotisseriet på Persaunet i Trondheim. Som vinpuls.no skrev...

Egons andre i Sverige åpnet

Ny milepæl passert for den trondheimsbaserte restaurantkjeden Egon. Denne uken åpnet Egon Sollentuna i Sverige. Dette er Egon nummer 2 i Sverige og nummer...

Skal drive Radegast i Oslo

Vinkelneren Marelius Kristiansen Moen, som inntil nylig var vinansvarlig ved nyåpnede Credo på Lilleby, flytter til Oslo for å ta over driften av Radegast...

Fra Folk og Fe til Bastant

Samboerparet Stian Fjæreide (28) og Annkatrin Vangen Sæterøy (27) forlater Folk og Fe/Land og Strand for å starte cateringfirmaet Bastant Catering. For 4,5 år...

Bransjeveteran med egen signatur

Hun startet i vin- og brennevinsbransjen samme dag som Vinmonopolets importmonopol falt 10. april 1996. 22 år senere er bransjeveteranen Hege Pedersen-Fröjd klar med...

Vossevangen best på vin i Norge

Norges beste vinkart befinner seg fortsatt langt utenfor hovedstaden. Ingen gjør Park Hotel Vossevangen rangen stridig, mener juryen som fredag kåret Norges beste vinkart....

Fredag kåres Norges beste vinkart

Blir det bare Oslo-baserte vinbarer og restauranter som vinner, eller har utesteder som Spontan, To Rom og Kjøkken og Credo en sjanse i kampen...

Fremstøt for tysk vin

For syvende året på rad har Wines of Germany/Tysk vin Norge gjennomført vinsmakingen The Others i Oslo,  med fokus på Tysklands mindre kjente druesorter,...

Stenger delikasseutsalg på Solsiden

Kjøkkenveien Delikatesse i tilknytning til Søstrene Karlsen på Solsiden stenger lørdag 28. april etter drøyt fem års drift. Dermed forsvinner muligheten for byens godmat-entusiaster...

Nytt Solera-selskap satser miljøvennlig

Solera-Gruppen utvider virksomheten med det nystartede Orbis Wines. Selskapet skal bare importere og distribuere produkter som er bærekraftige/økologiske/biodynamiske. Ifølge en pressemelding fra Solera skal...

Kolstad-samling om Tregården

Sterkere utelivskonstellasjon har du neppe sett: Fire stk restaurantfolk med etternavn Kolstad, og  med bakgrunn fra bl.a. Bryggen, Den Gode Nabo, Credo, Krambua, Renaa...

Klare for Bocuse d’Or Europe

Når Årets kokk Christian André Pettersen skal i ilden i Bocuse d’Or Europe 12. juni skal fatretten være en hyllest til det italienske kjøkkenet,...

Fikk kvinneforum til Norge

Credo-eier Heidi Bjerkan har fått oppgaven med å arrangere et av de største internasjonale forum for kvinner innen mat og gastronomi, Parabere Forum, i...

Bare en ny Michelin-stjerne til Norge

Michelin-guiden var grådig med nye stjerne-utmerkelser til norske restauranter da Michelin Guide Nordic Countries ble lansert mandag. Bare Galt i Oslo var nykommer med...

Bygger Egon nr. 3 i Sverige

Tre år etter at Egon åpnet sin første restaurant i Sverige, inne på Mall of Scandinavia i Stockholm, har man signert kontrakt for Egon-restaurant...

Derfor går Leitz til Moestue

Storselgeren Weingut Leitz forlater Red & White til fordel for Moestue. Her forteller Johannes Leitz om bakgrunnen for importørskiftet. Det har slått ned som...

Credo er vinkart-finalist

Tross for at restauranten har vært stengt i syv måneder, er Credo i Trondheim nominert blant finalistene i kåringen av Norges beste vinkart. Det...

Vant NM for vinkelnere

Henrik Dahl Jahnsen er nybakt vinner av Vinarius Norsk Vinkelnermesterskap. I finalen på Latter i Oslo søndag ble han imidlertid sterkt utfordret av Francesco...

Ny president i NVF

Den kjente vinkelneren Liora Levi, som er både norsk og nordisk mester, er valgt til Norsk Vinkelnerforenings (NVF) første kvinnelige president. NVF avholdt sitt...

Dette er teamet for Bocuse d’Or

Norges Bocuse-kandidat, Christian André Pettersen, har valgt teamet som skal hjelpe ham med å nå målet om pallplassering i europafinalen i juni 2018 og...

NM-vinner lanserer egen vin

Ett år etter triumfen i fjorårets vinkelner-NM lanserer Simon Zimmermann nå sin helt egen vin – laget i samarbeid med Philipp Wittmann. I tillegg...

Åpner vinbar i Ålesund

Det dukker opp stadig flere vinbarer rundt om i landet. Nå får også Ålesund sin egen vinbar. Det er gründerne bak selskaoet Vino Piemonte,...

Røst ble «Årets restaurant»

Røst Teaterbistro er av Adresseavisens lesere kåret til «Årets restaurant» i Trondheim. Utdelingen foregikk under Utawards på Byscenen tirsdag kveld. Røst Teaterbistro vant i...

Regiontrippel til Dromedar

De kan fortsatt kunsten å lage god kaffe, barristaene ved Dromedar. I regionsmesterskapet mandag tok de tredobbelt. På Dromedar Kaffebars Facebook-side jubles det over...

Bent Stiansen med akevitt

Mesterkokk og Norges første Bocuse d`Or vinner, Bent Stiansen, har laget sin egen akevitt. Statholderens Akevitt er laget sammen med master blender ved Det...

Bruno Giacosa er gått bort

En av Piemontes aller mest innflytelsesrike vinskapere, Bruno Giacosa, døde 22.januar. Han ble 88 år gammel. Med utgangspunkt i den ene av de tre...

Paul Bocuse er død, 91 år

Den franske mesterkokken Paul Bocuse døde sist lørdag. Han ble 91 år gammel. Paul Bocuse var utvilsomt en av de største stjernene i det...

Fra vin til smak og aroma

Annette Storm slutter hos vinimportøren Autentico for å begynne i sitt familiefirma Storms, der hun blir første kvinne som øverste leder. I en mail...

Åpner gin- og akevittbar

Lille London i Carl Johans gate i Trondheim kaster seg på gin-bølgen og åpner torsdag 18. januar The Churchill Room Gin & Aquavit Bar....

Rockheim Panorama har gjenoppstått

Fredag 12. januar markerte Rockheim at museet har fått ny driver av kafe- og restaurantvirksomheten. Samtidig tok man tilbake det første navnet på spisestedet...

Priser til Nidelven og Comfort

To trønderske hotellansatte ble hedret da reiselivets Oscar-utdeling fant sted 10.januar. Sigve Eliassen, kjøkkensjef på Scandic Nidelven,  ble «Årets unge leder i reisebransjen» da...

Kontrast ut av museumskafeer

Kontrast Catering skal ikke lenger stå for restaurant- og kafedriften av Tavern og Borgstua på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og Cafe Victoria på Ringe. Det...

«Nye» Credo åpner for booking i dag

Heidi Bjerkan har satt åpningsdag for sitt «nye» Credo-prosjekt på Lilleby. 21.februar er første åpningsdag. Bestilling vil være mulig fra i dag. Følgende melding...

Mye morsomt på første vinfaglige samling

Den første faglige samlingen for vinfolk i Trondheim, holdt på Fagn søndag 7.januar, ble svært vellykket. Nærmere 15 ulike viner fra forskjellige kjellere ble...

Tregården er konkurs

Tregården Restaurant på Persaunet i Trondheim er konkurs, melder Adresseavisen. Det var styret i driftsselskapet Aron Persaunet AS som begjærte oppbud, og det ble...

Taper mot taxfree og svenskehandel

Mens alkoholforbruket i Norge øker totalt, opplevde Vinmonopolet i 2017 volumnedgang for første gang. Det totale solgte volumet på Vinmonopolet ble redusert med 0.8...

Berens har solgt til Solera

Vinkjendisen Christer Berens har solgt sine to firmaer Sommelier AS og Vinkilden AS til Solera Gruppen. Selv skal han nå jobbe som konsulent for...

Samler vininteresserte

Restaurantsjef og sommelier Stian B Olsen ved Fagn har tatt initiativ til en faglig samling for vinkelnere og vininteresserte i Trondheim. Første smaking er...

Strag-gründer død

Arve Røys Stranden, som sto bak importselskapene Strag og Gavin, gikk bort i mellom-jula. Han ble 60 år gammel. Strag-gruppen har  vært en mellomstor...

Myhren til Ørland Kysthotell

Tidligere eier og driver av Emilies Et Spisested i Trondheim, mesterkokken Ronny Myhren, starter 2.januar som kjøkkensjef ved Ørland kysthotell. Ronny Myhren etablerte Emilies...

Raus-bartender til topps

Bartender Jørgen Dons fra Raus bar i Trondheim ble søndag kveld kåret til «Bartender of the year» i Bartender Choice Awards i Stockholm. Dermed...

Kårer Norges beste vinkart

Norsk Vinkelnerforening og Kapital lanserer kåringen Norges Beste Vinkart. Vinneren offentliggjøres 27.april 2018. Nå er det bare for restauranter med ambisjoner innen vin å...

Overtar driften av Gamle Logen

Fursetgruppen tar over driften av Gamle Logen i Oslo. Fursetgruppen og NCC Property Development er ifølge en pressemelding enige om en avtale der Fursetgruppen...

Vant Prix Le Montrachet

Prix Le Montrachet kunngjorde søndag at Magnus Egerdahl Nørsett har vunnet prisen som fremragende sommelier, og for å ha kreert vinkartet på Maaemo (hvor...

Permitteringer etter Graffi-brann

Eierne av Graffi har varslet permitteringer til rundt 30 ansatte etter brannen i Graffi-retauranten i Nordre gate i Trondheim lørdag. Politiet etterforsker fortsatt årsaken...