Årets matgledebedrift kåret

Strinda videregående skole ble torsdag nr. tre i konkurransen om å bli Årets Matgledebedrift.

Torsdag kveld var det kåring i den tradisjonsrike konkurransen Årets Matgledebedrift. Vinneren ble Solborg Bo- og aktivitetssenter i Ski. Fazer Food Services AS avd. Deg 16 tok sølvet og Strinda videregående skole, restaurant- og matfag, erobret bronseplassen.-Vi vant tredjeplassen! Det er stort av restaurant- og matfag på en videregående skole å være topp tre av 62 bedrifter i Norge, sier avdelingsleder Geir-Rune Larsen ved Strinda videregående skole, restaurant- og matfag, til vinpuls.no.Han retter en stor takk til elevene, dyktige faglærere og kantineansatte for innsatsen de gjør hver dag for å glede andre.

Stort mangfold blant deltakerne

– Både hoteller, restauranter, bedriftskantiner, videregående skoler, studentsamskipnader, bo- og servicesentre og sykehus var med. I år var til og med en barnehage og Color Fantasy & Magic med i konkurransen, sier Pål Jetmundsen, matfaglig ansvarlig i TINE Partner.– Det var hele 62 nominerte til prisen Årets Matgledebedrift 2017, en konkurranse som har 10-årsjubileum i år! Det har aldri vært så mange påmeldte, noe som er veldig moro, sier Jetmundsen.Juryen besøkte i år tolv av de nominerte. Disse fikk muligheter til å vise fram sin fremragende matglede. Alle stedene imponerte på sin måte. Ut fra besøkene valgte juryen ut seks finalister som alle var representert ved arrangementet på Hotel Continental i Oslo.

Jevnt blant finalistene

En av verdens beste kokker, Ørjan Johannessen, takket finalistene for den flotte innsatsen.– Dere representerer alle bedrifter dere kan være stolte av. Det lyser av gode matopplevelser og kreativ tenkning! Nivået og engasjementet for kokkeyrket bidrar til å videreutvikle bransjen og gjøre det å være kokk til et spennende yrke med svært mange muligheter.– Jeg skulle gjerne ha sendt dere alle sammen til Torino, men dessverre går ikke det. Som jeg sier hvert år: Alle konkurranser har vinnere. Også denne, sa Johannessen.

To Rom og Kjøkken var også blant de nominerte, men røyk ut i semifinalen. Til finalen gjensto det bare seks nominerte.

Forrige
Forrige

Her er vinene som er på salg i november

Neste
Neste

Matkulturpris til Inge Johnsen