Norsk vinkelner-mester igjen

Britannia hotels kommende hovedvinkelner, Henrik Dahl Jahnsen, ble søndag norgesmester for vinkelnere for fjerde gang siden 2014. Han vant foran Simon Zimmermann fra restauranten Happolati i Oslo.

Henrik Dahl Jahnsen debuterte i vinkelnerkonkurranser ved å vinne tittelen Young Sommelier i Norge i 2011. Året etter ble han nr. 3 i Norgesmesterskapet for vinkelnere, for deretter å bli norgesmester i 2014, 2016 og 2018.

Helt alene på toppen i Norge

Søndag sikret han seg altså tittelen for fjerde gang. Ingen andre har vunnet NM så mange ganger. Også i 2015 (nr. 3) og i 2017 (nr. 2) var Henrik Dahl Jahnsen på pallen i NM.I 2016 kom Henrik Dahl Jahnsen til semifinalen i VM for vinkelnere (ble nr. 11 totalt), og i oktober 2017 ble han nr. 2 i Nordisk mesterskap for vinkelnere. Han er styremedlem i Norsk Vinkelnerforening.Det er altså en av Norges mest meritterte vinkelnere som snart flytter fra Kristiansand til Trondheim. Han begynner ved Britannia hotel1.mars, en måned før hotellet gjenåpner.

Startet med kokkeutdannelse

Henrik Dahl Jahnsen (27 år) er kokkeutdannet fra Tangen videregående skole i Kristiansand, men har siden han tok eksamen som vinkelner ved Kulinarisk akademi også vært i tetsjiktet blant Norges fremste vinkelnere. Han har jobbet i Bølgen & Moi-systemet i tolv år, som kokk, soussjef, daglig leder og vinkelner.Den eneste jobben han har hatt utenfor Bølgen & Moi var da han høsten etter endt skolegang hadde et seks-syv ukers langt opphold i Frankrike ved restauranten La Ribaudière i Bourg-Charentes.Dette var deltakerne i årets vinkelner-NM:Henrik Dahl Jahnsen - Bølgen & Moi, Kristiansand / Britannia Hotell TrondheimFrancesco Marzola - Park Hotel VossevangenSimon Zimmermann - Happolatti, OsloKristoffer Aga - Renaa, StavangerAleksander Iversen - Omakase & Genki, OsloKarianne Fornes - Jarmans Gastropub, OsloAndreas Høgfeldt - Brasserie Ouest, OsloHelle Hasting- Alchemist, KøbenhavnØystein Voll - Cru Vin & Kjøkken, OsloJonathan Lundgren - Fish & Cow, StavangerDag Magnus Bakstad - Kafé Löve, OsloAlexandra Åberg - Kafé Löve, OsloKetri Leis - Pazzo Wine Bar, EstoniaAndreas Kyprianou - VinoCultura, Cyprus

Forrige
Forrige

"Lånte" kirsebærvin fra foreldrene

Neste
Neste

Fra Røros hotell til Voss Resort