Åpner spansk bodega i Olavshallen

Nå er det klart hvilken restaurant som blir den første som flytter inn i Olavshallen-kvartalet. Bodega 44 er navnet på utestedet som skal breie seg ut over hele første etasje i den historiske Knudtzon-gården i Kjøpmannsgata 44, med adkomst både inne fra Olavshallen og fra gaten utenfor. Bodega 44 vil bli et spanskinspirert spisested og en bar som henter impulser fra det beste av det beste innen pintxos/tapas-tradisjonene fra Bilbao og San Sebastian i Nord-Spania. Bak etableringen står Hilde Aanensen, Colin Dahl og Eivind Roald som i dag er tre av eierne ved populære Rive Gauche ved Bybroa.

Av Ulf Dalheim, publisert 7. mai 2021

Bodega 44 får både en spansk «patio» under tak inne i Olavshallen, en stor restaurantdel i Knudtzen-gården samt en egen bar hvor det bl.a. vil bli servert ekte spansk sherry til f.eks. skinke, oliven og mandler. Dessuten lover Hilde Aanensen at det blir mye god cava å få, til en god pris per glass.

-Vi ønsker å skape en ekte spansk atmosfære og stemning ved Bodega 44. Det blir sangria på fat, San Miguel-øl og naturligvis utvalgte, gode spanske viner. Dessuten vil vi satse en del på sherry, som jo smaker så utrolig godt til mye av den spanske «fingermaten», sier Hilde Aanensen, som til daglig er restaurantsjef ved Rive Gauche.

Restaurantdriver Hilde Aanensen i trappa til den historiske Knudtzon-gården som er ett av de vernede gamle trehusene som hører med i Olavshallen-kvartalet. Restauranten og baren Bodega 44 får inngang både fra Kjøpmannsgaten og inne fra selve Olavshallen. Foto: UD

Spanske kokker med norske råvarer

Bodega 44 skal ha spanske kokker på kjøkkenet. I tillegg til å bringe med seg sine beste oppskrifter fra Spania, vil de bli utfordret til å bruke sin bakgrunn til å skape nye smaksopplevelser med norske råvarer.

-Vi skal ha en egen kjøledisk med fersk fisk og skalldyr, bl.a. knivskjell, som kokkene skal få boltre seg med, røper Aanensen.

Inne i gangarealet i Olavshallen, noen trappetrinn opp fra patioen, ønsker de seg høye krakker og høye bord, hvor folk kan sitte som på pintxos-barene i Baskerland. Ja, det kan til og med være at Bodega 44-folket vil akseptere at du dropper papiret på gulvet, som spanjolene gjør når de er på bar for å spise og drikke godt i hyggelig lag.

-Det må vi tillate om vi skal klare å skape en ekte spansk «feel» ved bodegaen. Alt av møbler og interiør til restauranten blir kjøpt inn fra Spania. I tillegg skal vi ha et tett samarbeid med kunstnerne som har atelier i 2. etasjen over restauranten. De skal få være med på å sette farve på restaurantlokalet, sier Hilde Aanensen.

Her skal det bli skikkelig spansk patio-stemning, lover Hilde Aanensen, en av driverne av Bodega 44 som til høsten åpner opp i Olavshallen-kvartalet. Noen trappetrinn ned fra gangen inne i Olavshallen skal du finne denne perlen av en innendørs patio. Høyt under taket og naturlig lys inn fra glasstaket helt øverst. Foto: UD

Åpningen er planlagt til 1.oktober

Hun sier det vil bli en stor utfordring å finne de riktige spanske kokkene til Bodega 44, men at de har gode kontakter i Spania som allerede har startet jakten på de aller beste.

-Det vi skal levere ved Bodega 44 må bli så autentisk spansk som vi bare kan få det til. Det er egentlig ikke så gøy med marinerte scampi og kjøttboller i saus. Den spanske pintxos/tapas-tradisjonen er så mye mer enn det. Det er disse fantastisk smaksrike smårettene vi må få på bordet ved restauranten. Det vil også bli en sårt tiltrengt bar i tilknytning til Bodegaen, hvor det vil bli fokus på blant annet et godt utvalg av gin, servert i ekstremt komfortable omgivelser av proffe folk, påpeker Aanensen.

Åpningen av Bodega 44 er planlagt til 1. oktober. Da skal mye av ombyggingen av selve Olavshallen begynne å ta form. Og da vil konsertsesongen forhåpentligvis også være godt i gang igjen. Da blir det mulig å bestille bord eller mat ved Bodega 44 samtidig som du bestiller billetter til arrangementer i Olavshallen.

-Å starte en ny restaurant midt under en pandemi er kanskje ikke det enkleste man gjør. Men vi føler at Olavshallen kan gi oss god drahjelp, de viser oss stor entusiasme og støtte. Så skal vi sørge for å skape en uhøytidelig Syden-stemning i restauranten. Ved Bodega 44 skal vi ha humor og freske farver, terskelen for å gå inn døra til bodegaen skal være lav. Kanskje klarer vi å tilby cava til 50 kroner glasset, sier Hilde Aanensen. Hun opplyser at flere gode nøkkelpersoner allerede i havn på personalsiden, men at de som alltid ønsker seg flinke folk som vil være med på
den spanske reisen i Olavshallen.

Glede i Olavshallen

Direktør Ann Elisabeth Wedø i Olavshallen sier at hun er utrolig glad for å ha fått på plass første aktør i en rekke på flere som skal sørge for at Olavshallen blir en viktig møteplass med en fin miks av kultur, mat og drikke i Trondheim.

-Jeg er også glad for at det er nettopp disse aktørene vi har fått med oss. De har solid kompetanse på restaurantdrift og de har et svært spennende konsept som jeg tror vil passe veldig bra inn i det vi ønsker at Olavshallen skal tilby fremover. Dette tror jeg blir bra både for dem og oss. Vi ønsker som sagt en bred miks av kultur, mat og drikke her i årene fremover.

-Hvordan går det med ombyggingen av Olavshallen?

-Vi er i full gang! Vi startet i dag med å ta ut alle stolene i Store Sal. Mandag starter vi arbeidet for fullt der. Backstage er det også gjort mye. Vi satser på å ta i bruk den “nye” Store Sal” til Trondheim symfoniorkesters åpningskonsert 2. september, og så blir det Grand Opening siste helg i oktober.

-Hva med andre aktører som skal inn i ledige arealer i kvartalet?

-Vi er i dialog med flere, men har ikke signet andre enn Bodega 44 foreløpig. Vi regner med å ha flere på plass i løpet av mai, svarer Olavshallens direktør Ann Elisabeth Wedø.

Info:
Den såkalte Knudtzon-gården, som er ett av de gamle trehusene som er inkorporert i selve Olavshallen-kvartalet, ble bygget rundt ca 1710, senere gjenreist etter branner i 1788 og 1841. Det sitter faktisk mye god og viktig trøndersk vin- og brennevinshistorie i veggene. Fru Lundgrens vin- og spritforretning skal ha hatt tilhold i denne bygården, og fra 1928 til 1969 hadde Vinmonopolet i Midt-Norge sitt hovedkontor der. Trondheim kommune har eid gården siden 1975.