ABaC og Aponiente ble løftet opp til tre Michelin-stjerner da guiden sist uke offentliggjorde sin liste for Spania. Spania har nå elleve 3-stjerners Michelin-restauranter.
De elleve er: Akelarre, Arzak, Azurmendi, DiverXO, El Celler de Can Roca, Lasarte, Martín Berasategui, Quique Dacosta, Sant Pau, ABaC og Aponiente (bildet).
På nivet under – to stjerner – kom det fire nye inn på listen, som nå inneholder hele 24 restauranter. De fire nye var Marbala, Cabaña Buenavista, Dos Cielos, Disfrutar og Coque. Tre av de fire nye holder til i Barcelona.
I tillegg fikk Spania 17 nye 1-stjerners restauranter, bl.a. dem Bardal i Ronda og Audrey’s Restaurant i Calpe.
Dette er de nye med en stjerne: Bardal (Ronda), Restaurante NUB (La Laguna), La Bicicleta (Hoznayo), El Doncel de Siguenza (Guadalajara), Trigo (Valladolid), Caelis (Barcelona), Castell Peralada (Peralada), Enigma (Barcelona), CEBO (Madrid), La Candela Restó (Madrid), Amelia (San Sebastián), Kiro Sushi (Logroño), Audrey’s Restaurant (Calpe), El Rodat (Xábia) and Sucede (Valencia); as well as Eneko Atxa’s Eneko (Larrabetzu) og Ángel León’s Alevante (Chiclana).