Norge er igjen kvalifisert til verdensfinalen i Bocuse d’Or etter at Christian André Pettersen i dag gikk til topps i Bocuse d’Or Europa, foran Sverige og Danmark.
Bocuse d’Or er verdens mest prestisjefylte konkurranse i kokkekunst. De siste to dagene har 20 deltagere konkurrert om 10 plasser til verdensfinalen i Bocuse d’Or Lyon, som arrangeres i januar 2019.
Team Norway består av kandidat Christian André Pettersen, commis Håvard André Josdal Østebø og coach Gunnar Hvarnes.
Hvarnes har selv deltatt i verdensfinalen i Bocuse d’Or, hvor han i 2011 tok bronse. Han er den kokken i Norge som har flest konkurranser på CV-en og var coach for Christopher W. Davidsen da han tok sølv i både europafinalen 2016 og verdensfinalen i Lyon 2017. Bent Stiansen er president for teamet, og har også har vært en av konkurransens 20 dommere.
Følgende priser ble delt ut under Bocuse d’Or Europa i kveld:
Gull: Norge
Sølv: Sverige
Bronse: Danmark
Beste commis: Italia
Beste tallerkenrett: Frankrike
Beste fatrett: Finland