Bibi Graetz tilbake til Gaia

Kun 11 måneder etter at VinPuls meldte at den norsk-italienske produsenten Bibi Graetz hadde valgt overgang til det nyetablerte importørselskapet Rebel Group, varsler Bibi overraskende at han returnerer til sin tidligere samarbeidspartner gjennom tyve år i Norge, Gaia-gruppen. Beslutningen kommer som et sjokk på Thomas Patay og de andre ansatte i Rebel, som har lagt både mye entusiasme, energi og ikke minst penger i markedsføringen av Bibi Graetz sine premiumviner i det norske markedet. Lars Helliesen i Gaia sier først «Ingen kommentar» da VinPuls tar kontakt, men sender minutter etterpå ut en pressemelding som bekrefter overgangen.

Av Ulf Dalheim, publisert 25. mai 2022

– Dette kom som lyn fra klar himmel for vår del, og vi forsøker nå å forstå grunnlaget for avgjørelsen – spesielt sett opp mot all innsats, markedsføring og PR-aktiviteter som er gjort fra vår side det siste halve året. Med store investeringer i varelager, kampanjer, messer og aktiviteter, er vi akkurat nå mest lei oss for at vi aldri rakk å gjennomføre strategien som var lagt, sier adm. direktør Thomas Patay i Rebel Group.

Han sier at de startet det som overfor Rebel ble forespeilet skulle bli ett langsiktig samarbeid, basert på Bibi Graetz’s ønske om bygge en sterkere og tydeligere posisjon for toppvinene Testamatta og Colore i det norske markedet.

-Det kan vi med stolthet si at vi har lykkes med, noe Bibi selv også har påpekt overfor oss. For kort tid siden ble vi eksempelvis fortalt at «…vi har gjort mer de siste seks månedene enn tidligere samarbeidspartner har gjort på 10 år». Derfor er det vanskelig å forstå den oppsigelsen vi fikk i posten for noen dager siden, sier Patay.

Tilbake til familien

I pressemeldingen Gaia sendte ut da VinPuls tok kontakt for kommentar, skriver Lars Helliesen:

«Vi har gleden av å ønske Bibi Graetz velkommen tilbake Gaia Wine & Spirits.

Gaia og Bibi Graetz er en historie om blodsbånd og vin. Vi er familie. Våre bånd er sterke. Bånd styrket gjennom et langt liv sammen. Som venner. Som familie. Som i så mange familier står aldri savnet etter ens egne mer tydelig klart for en enn når man IKKE er sammen. Desto større er gleden når et savnet familiemedlem vender hjem. Velkommen hjem, Bibi! Blod og vin!»

Inn på Michelin-restauranter

VinPuls kjenner til at Rebel Group har lyktes godt med å etablere de prestisjefulle fine wine-produktene fra Bibi Graetz blant noen av Norges beste restauranter, som Michelin-restaurantene Speilsalen og ReNaa.

Overfor Rebel Group skal Bibi ha argumentert med at savnet etter sin tidligere samarbeidspartner er den avgjørende faktoren for beslutningen som nå er tatt.

-Det bekrefter for vår del at valget som Bibi har hatt er mer emosjonelt enn rasjonelt forankret, men vi forholder oss naturligvis til avgjørelsen som er tatt. Nå tar vi med oss disse erfaringene og fokuserer all vår energi, erfaring og kompetanse på å levere best mulig resultater for våre øvrige partnere, og ønsker Bibi Graetz lykke til videre, avslutter Patay.