.

Bransjenytt

.

Dobbelt gull til Britannia

. Norske kokker og vinkelnere fortsetter å imponere i internasjonale konkurranser. Denne gangen er det den nye generasjonen som utmerker seg. Espen Laumann vant...

Marzola slutter ved Park Vossevangen

. Den prisvinnende vindirektøren Francesco Marzola ved Park Hotel Vossevangen varslet i dag på sin Facebook-profil at han har valgt å trekke seg fra...

AMKA samkjører seg i Norden

. Den danske vin-, øl- og brennevinsimportøren AMKA øker satsningen på de nordiske monopolmarkedene i Finland, Sverige og Norge gjennom et nytt felles selskap,...

Havfruen får rumensk hjelp

. Etter at han kjøpte Havfruen-brygga i Kjøpmannsgata i 2018, har investor Bjørn Olav Aungjerdet pusset opp, latt forskjellige aktører prøve seg, blitt rammet...

Kan Pettersen vinne Bocuse d’Or i år?

. For andre gang skal mesterkokken Christian André Pettersen representere Norge i verdensfinalen av Bocuse d’Or. I 2019 tok han bronse i Lyon-finalen, mens...

Wongraven bestselger også med vin

. Vinmonopolet opplever fortsatt rekordsalg. Men hva plukker vi egentlig med oss når vi har stått i koronakø og endelig kan begynne å fylle...

Blir det tre norske 3-stjerners i år?

. Nå er det klart at utdelingen av nye Micheling-stjerner til nordiske stjernerestauranter kunngjøres 13. september. Det skjer i et TV-sendt show, ledet av...

Einberget får inn Michelin-kokk

. Midt under koronapandemien satset ekteparet Ola A og Anne-Berit Hagen Auran på restaurantdrift i et oppgradert lokale på gården i Skatval. Restaurant Einberget...

Bibi Graetz går til Rebel Group

. Det er fortsatt stor «trafikk» av vinprodusenter mellom de norske vinimportørene. Nå er det klart at norsk-italienske Bibi Graetz flytter sin portefølje fra...

Her blir det Bazar på Brattøra

. Over et halvt år forsinket er det endelig klart for åpning av Bazar Brattøra, et helt nytt utestedkonsept som kombinerer kafedrift med spisested...

Tjemsland går til Signature Wines

. Master of Wine, Mai Tjemsland, melder overgang fra importøren Autentico til Signature Wines. Fra august skal hun jobbe for Signature Wines med anbud...

Skal representere Norge i EM og VM

. Det er en fornyelse på gang i det norske vinkelnermiljøet. Nye navn kom langt i årets nrgesmesterskap. Men når det kommer til EM...

Dahl Jahnsen tok sin femte NM-seier

. Henrik Dahl Jahnsen fra Britannia Hotel ble søndag igjen kåret til årets beste vinkelner i Norge. NM-finalen ble avholdt i Frimurerlogen i Trondheim....

Kolstad-brødrenes pølse-bonanza

. To av Trondheims mest erfarne restaurantdrivere blir snart å se i en pølsevogn nær deg. Brødrene Stein Morten og Trond Kolstad tar sikte...

Søstrene og Raus satser på Aker Brygge

. Restauranten Søstrene Karlsen og utestedet Raus i Trondheim samarbeider nå om etableringen av et nytt restaurant- og barkonsept på et meget sentralt sted...

Svindelforsøk mot vinimportører

. Du har garantert hørt om Nigeria-mailene, der en tilsynelatende «seriøs» aktør ønsker å formidle en arv eller spør om hjelp til å flytte...

Går fra Kraft til Spontan

. Tove Børstad Solem blir ny restaurantsjef på Spontan Vinbar etter Oskar Sköld som begynner i Frati Gruppen, som tidligere meldt på VinPuls. Tove...

Dønheim forlater Britannia

. Restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, har sagt opp stillingen sin. Hun flytter i august til Boca...

Vinkelner-NM til Trondheim

. 30. mai arrangeres finalen i NM for vinkelnere 2021 i Trondheim. Dette er første gang at Norsk Vinkelnerforening (NVF) flytter Norsk Vinkelnermesterskap og...

Meir akevittsuksess i London

. Den relativt nystartede vin- og brennevinsaktøren Rebel Group har internasjonal suksess og er på vei ut på eksportmarkedet med sine fire egenproduserte akevitter....

Tilbyr nå online «Grunnkurs i vin»

. Korona-pandemien har ført til store utfordringer for de som driver med undervisning, så også for de som ønsker å gi vinkunnskap til folk...

Blir leder for Geitmyra Credo

. Mesterkokk Trond Åm har skiftet beite. Den tidligere kjøkkensjefen ved Credo Restaurant, som de siste årene har hatt hovedansvaret for Kalas & Canasta...

-Nesten som da krigen sluttet

. Gjenåpningen av Trondheim falt sammen med årets første skikkelige solskinnshelg. Folk strømmet til byen, for gatemarked i Ila, mat og utepils på Skansen,...

Gull til Fedje-destilleri i London

. Det Fedje-baserte destilleriet Feddie Ocean Distillery. med kun kvinnelige aksjonærer, har kapret sin første store internasjonale anerkjennelse. Mandag 12. April ble deres Nine...

Spontan-Oskar til Frati Gruppen

. Medgründer og daglig leder ved Spontan Vinbar i Trondheim bytter etter sommeren beite og blir ansvarlig for vin og drikke i Frati Gruppen....

Allegrini skifter til Moestue

. Den italienske vinprodusenten Allegrini har nok en gang skiftet norsk importør. Da Masi gikk fra Stenberg & Blom til Vingruppen/Arcus for noen år...

Toast Group ruster opp

. Toast Group, som består av selskapene Interbrands, Interbrands Spirits, Crafted Brands, Fine Brands, Master Brands og Winning Brands, ruster seg for tiden da...

Britannia vant Cocktail bar-pris

. Ikke direkte overraskende for publikum som frekventerer Britannia Bar, men i dag ble det offisielt: Baren på Britannia Hotel har den beste cocktail-menyen...

Covid 19-aksjon mot Vinmonopolet

. Ved flere av Vinmonopolets butikker i Oslo var det tirsdag morgen hengt opp plakater med påskriften «Stengt». Plakatene skal være hengt opp av...

Ny viktig tittel til Vossevangen

. Norge gjør seg bemerket internasjonalt med sitt gode og brede utvalg innen vin på hoteller og restauranter. Nå har Park Hotel Vossevangen, som...

Ingen frokostkåring i 2021

. Scandic Nidelven i Trondheim fikk ikke anledning til å forsvare sin tittel som innehaver av Norges beste hotellfrokost i år. Nå har Haugen-Gruppen...

Nominasjonsrush for Raus

. Trondheim og Oslo har flest nominasjoner i Bartenders Choice Awards 2020. Tidligere vinner Jørgen Dons og Raus er nominert i alle de fem...

Røst-duo kjøper seg inn i Le Bistro

. Kokkeparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal, som frem til juni 2020 sto bak kritikerroste Røst Teaterbistro, gjør comeback på restaurantfronten i Trondheim....

To Rom og Kjøkken åpner igjen

. To Rom og Kjøkken i Trondheim åpner igjen som vanlig mandag 16. november, etter at eierne valgte å holde stengt sist helg, fordi...

Vant pris med vaffel og laks

. Mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi, fikk pris som den mest innovative tapasen i VM i tapas 2020. Argentina...

I kø for franske croissanter

. Champagne og croissanter? -Ja, naturligvis! mener Kjersti Ingeborg Flatås som for to uker siden åpnet sin franske kafe Moulangerie i Thomas Angells gate...

Britannia «Årets nykommer» innen vin

. Norges beste vinkart finner du fortsatt på Park Hotel Vossevangen. Men «Årets nykommer» når det kommer til å tilby folk gode vinopplevelser finner...

46 vinkelner-kandidater tok eksamen

. 30. november kan Norge ha fått 46 nyutdannede vinkelnere, eller sommelierer som det heter på fagspråket. Sist uke avla de eksamen, nå venter...

Britannia feiret 150 år med bok og fest

. Hotellet ble innviet 14. juni 1870. Men 150-årsjubileumsfesten måtte Britannia hotel utsette fra juni til 31.oktober 2020 pga koronapandemien. Lørdag ble imidlertid Norges...

Fondberg overtar Riedel

. Fra 1. oktober i år har Sundqvist valgt å skifte fra Palmer til Fondberg Beverage Group (FBG) som ny samarbeidspartner på Horeca-markedet for...

Britannia kan ta storeslem

. Britannia Hotel er nominert til pris i hele fire ulike kategorier i kåringen av de beste vinkartene i Norge. Men også To Rom...

Lærlinger klar for NM-finale

. De beste restaurantbedriftene i Trondheim har tilsynelatende også det beste opplæringsprogrammet for lærlinger. Det ser man av resultatlisten fra helgens semifinale og finale...

Ole Martin Alfsen bytter partner

. Ole Martin Alfsen forlater Gaia Gruppen og innleder et samarbeid med Vinestor Gruppen for å videreutvkle sin portefølje innen vin. Hittil har Alfsen...

Kan Credo-Heidi vinne igjen?

. Credo-gründer Heidi Bjerkan kan vinne nok en gjev pris for sin utrettelige innsats for mat og bærekraft. Sammen med partner Kaja Skovborg-Hansen ved...

Ny seier i Bocuse d’Or Europe

. For første gang i historien har en kokk vunnet Bocuse d’ Or Europa to ganger på rad. Og mesterkokken bak denne bragden er...

Verdens beste whisky – fra Norge!

. Hun bygget opp de suksessfulle restaurantkjedene Druen og Olivia, og sto bak steder som Druen, Brukbar, Barmuda, Tre Kråker og Pizza & Sånt...

Hevd finalist i Årets bakeri 2020

. Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn er kåret til Årets bakeri av BKLF – Bakeri-og Konditorbransjens Landsforening. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim og Maison Grabot i...

Finske Altia overtar Arcus

. En stor nordisk fusjon innen vin og brennevin er på gang. Planen er at finske Altia, som overtakende selskap, skal fusjonere med norske...

Nå renner elva riktig vei

. På høyre bredd av Nidelva, ved historiske Gamle Bybro, og med vibber fra latinerkvarteret på venstre bredd av elva La Seine i Paris,...

Re-Naa er best i Norden

. Trønderen Sven Erik Renaa henter hjem stadig nye priser og gode omtaler for sin restaurant i Stavanger. Nå har juryen for The Nordic...

Knalltøft for vinimportørene

. Omsetningen i den norske vin- og brennevinsbransjen var på nærmere ni milliarder kroner i 2019, distribusjonsselskapene medtatt. Moestue Grape Selections er den største...

700 har forhåndsbestilt bord her

. Det er fortsatt en måned til planlagt åpning, men nærmere 700 personer har allerede booket bord ved nykommeren Restaurant Einberget på Skatval i...

Økt kunnskap om vin

. Vinkunnskapen blant norske servitører har tatt kvantesteg fremover de siste årene. Det skyldes først og fremst at mange servitører selv tar grep for...

Héctor inntar Solsiden

. Nå er det bestemt hva den nye restauranten i lokalene til NordØst på Solsiden skal hete: Héctor blir navnet, og «meksikaneren» flytter snart...

Smitte påvist i utebransjen

. Utelivsbransjen i Trondheim har fått skryt av Trondheim kommune for å ha fulgt opp smittevernstiltakene på en god måte. De har heller ikke...

Fra Emilies Eld til Prinsen

. Etter ti år som henholdsvis kjøkkensjef og daglig leder/restaurantsjef ved Emilies Eld Restaurant & Bar har Vidar Fjerdrumsmoen startet i ny stilling som...

Inspirert av Rive gauche i Paris

. Her er kvintetten som skal skape franske følelser i Bryggen-lokalene på Bakklandet. På høyre side av elva, men med inspirasjon fra venstre bredd...

Åpner fransk bistro ved Bybroa

. Restaurant-Trondheim får en ny attraksjon når folkene bak Chez Colin i Oslo kommer til Trondheim hvor de sammen med Hilde Aanensen og Nina...

-Blir byens kuleste lokale

. Nå har folkene bak Søstrene Karlsen på Solsiden bestemt seg for hva som kommer i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien: Det blir Trondheims mest...

Moulangerie åpner i Trondheim

. Det nærmest flommer over av spennende nye bakerier og kafeer i Trondheim. Nå røper Moulangerie på Melhus at de også etablerer seg i...

Fagn styrker teamet

. Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter sommerferien 31.juli, vil et helt nytt team stå i frontlinjene. Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik...

«Glemte» To Rom og Kjøkken

. Britannias head sommelier, Henrik Dahl Jansen, fikk i oppdrag av Star Wine List å lage liste over restauranter og barer med gode vinlister...

«Money, money» for Wongraven

. Vinimportøren og musikeren Sigurd Wongraven har strålende suksess på vinfronten. Ifølge DN fikk han nærmere 50 millioner kroner da han i fjor solgte...

Finnes Kafe omgjort til Edoramen

. Credo-familien har fått et nytt medlem. Tirsdag 30.juni ble lokalene i Finnes barnehjem ikledd japansk klesdrakt, og det som i to år har...

Siste kveld for Røst Teaterbistro

. Lørdag var det service for siste gang for teamet bak Røst Teaterbistro i den fasjonable teatersalongen ved Trøndelag Teater. Nå jakter de på...

Engelstad sier Toast

. Engelstad-familien har samlet sine selskaper i en gruppering kalt Toast Group, som utgjør et felles salgsapparat mot Horeca. I en pressemelding påpeker de...

Speilsalen får kaviarbar

. Speilsalen på Britannia tar grep for å heve stjernestatusen ytterligere. I løpet av en sommerstengt julimåned bygger man både kaviar- og champagnebar samt...

Britannia feiret med rosa bobler

. Søndag feiret Britannia hotel i Trondheim at det var 150 år siden hotellet ble åpnet, en begivenhet som fant sted 14. juni 1870....

Mojo Events til Kristiansten festning

. Mojo Events er de nye driverne av restaurantvirksomheten på Kristiansten festning i Trondheim. Mojo Event skal stå for drift av begge de to...

Slutt for Folk & Fe

. Nok en restaurant i Trondheim har stengt dørene som følge av korona-pandemien. Åtte år etter åpningen på Nedre Bakklandet, har Folk & Fe...

Spenstig start for Lager 11

. Sterke farger, sprekt lokale, spennende matboder, spenstige smaker og sprudlende vertskap er inntrykket etter «prøveåpningen» av Lager 11 Street Food & Scene på...

Hvarnes blir landslagssjef

. Norske Kokkers Landsforening (NKL), som har ansvaret for de norske kokkelandslagene, har engasjert Gunnar Hvarnes som manager for landslagene på permanent basis. Dette...

Slutt for Restaurant Atelier

. Korona-krisen og for høy husleie tok knekken på Restaurant Atelier i Thomas Angels gate. I forrige uke stengte den lille restaurantperlen dørene for...

Sellanraa utvider med bakeri

. Folkene bak Sellanraa Bok og Bar starter nå også et eget bakeri. Det blir et bakeri og kafe i det gamle rådhus i...

Konkurs for Tregården

. Tregården Restaurant og selskapslokaler er konkurs. Det var styret i selskapet som gikk til Sør-Trøndelag tingrett med oppbudsbegjæring. Fem ansatte mister jobben. Av...

Skulle ha feiret 200-årsjubileum

. Restauratør Audi Førde ved Kvilhaugen i Trondheim forberedte seg på å feire gårdens 200-årsjubileum. Egne jubileumsviner og jubileumsøl med 200-årsetiketter var kommet i...

Også Egon er i gang igjen

. Nok en bekreftelse på at ting begynner å normalisere seg: Egon-restauantene rundt om i Norge er i ferd med å gjenåpne. Onsdag kunne...

Korona-utfordringer for importørene

. Mange av de norske vinimportørene har hatt god salgsøkning på Vinmonopolet etter at korona-restriksjonene ble innført. Spesielt har slaget av bagviner eksplodert. Men...

Avlyser frokost-mesterskapet

. Scandic Nidelven får i 2020 ikke mulighet til å forsvare sine posisjon som Norges ubestridte beste frokosthotell. Pga av korona-situasjonen har arrangør Haugen-gruppen...

Konkurs for Bacchus i Oslo

. Mens Spontan Vinbar i Trondheim har hentet inn en million i friske kroner, er Bacchus Spiseri & Vinhus, med en av Oslos viktigste...

Fulltegnet for Spontan

. Spontan Vinbar i Trondheim inviterte i forrige uke mat- og vinglade investorer inn på eiersiden. Utestedet trengte tilførsel av kapital for å komme...

Nå kan du gå ut og spise igjen

. Flere av de stengte restaurantene i Trondheim åpner nå opp for gjester igjen. Kommende helg vil Robust Bistro, Cowsea Sushi & Grill, Una...

Gaia + Ekjord = Sant!

. En ny importørkonstellasjon har sett dagens lys i norsk vinbransje. Gaia Gruppen utvides nå kraftig når Ekjord Brands med sine seks underselskaper kommer...

Konkurs for Bølgen & Moi

. Bølgen & Moi Kristiansand AS er konkurs, 19 år etter at selskapet ble stiftet. Det melder Trond Moi på sin Facebook-side mandag 6.april....

Heskestad produktsjef hos Flaaten

. Karin Heskestad er ansatt som produktansvarlig i Hans A. Flaaten fra 1. april 2020. Heskestad har lang og solid erfaring fra vinbransjen, der...

Gjenåpner med take-away

. Drøye tre uker etter at mesteparten av utelivet gikk i dvale pga av Covid-19 pandemien, «gjenåpner» flere av Trondheims restauranter med take away-tilbud....

Røst flytter ut av teateret

. Restauranten Røst teaterbistro flytter ut av teatersalongen ved Trøndelag Teater til sommeren. Eierne og teateret er blitt enige om at dagens leiekontrakt ikke...

Grano får restaurantdel

. Trondheims heteste pizza-favoritt, Grano i Søndre gate 25, utvider lokalene og åpner etter påske egen restaurantdel med plass til 40-50 personer. Da blir...

Michelin 2021 til Stavanger

. Norge beholder sitt sterke grep om den nordiske utgaven av Michelin-guiden. Neste år skal utdelingen av de nordiske stjernene skje i Stavanger, etter...

Man blir Robust av å vente

. Snart to måneder etter at han søkte om serverings- og skjenkebevilling for sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate, sitter mesterkokk og...

Ærespris til Bent Stiansen

. Mesterkokk og restauranteier Bent Stiansen er tildelt Horecabransjens Ærespris, den høyeste utmerkelsen du kan få i bransjen. Ifølge horecanytt.no var det en rørt...

OL-gull til Norges kokkelandslag

. Det norske kokkelandslaget hentet hjem gull i kokke-OL i Tyskland i dag. Soussjef Henrik Falkenberg fra Fagn i Trondheim er blant landslagskokkene, med...