Bransjenytt

Hotell har anlagt vingård på Hadeland

Thorbjørnrud Hotell på Hadeland har plantet ferdig 3500 vinranker. De ønsker å bli det første hotellet i Norge som kan servere gjestene egen, lokalprodusert...

Britannia endrer Vinbaren-konseptet

Britannia Hotel har lansert et helt nytt konsept i Vinbaren. Et nytt team er kommet inn, under ledelse av Øyvind Lindgjerdet som siden gjenåpningen...

Arcus-veteraner med nytt firma

The Wine Merchant Norway er navnet på den nyeste aktøren i det norske vinimportør-markedet. Bak firmaet står tre rutinerte bransjeveteraner, alle med bakgrunn fra...

Gir seg etter 35 år ved Selbusjøen

Det kjente hotellekteparet Arild og Toril Øien trekker seg etter å ha drevet Selbusjøen Hotell & Gjestegård i hele 35 år nå tilbake og...

Ferment har kapret Catena Zapata

Den nystartede vinimportøren Ferment AS fortsetter å hente inn nye produsenter, bl.a. flere fra selskapet de to ansatte i Ferment, Jørn Abrahamsen og Rolf...

Norske sidere imponerte i Frankfurt

Norskprodusente sidere imponerte stort i Tyskland siste uke, da norske siderprodusenter igjen sørget for en solid medaljefangst under årets «Ciderworld» i Frankfurt. Totalt ble...

Sterkt comeback for Spontan

To måneder etter at Spontan Vinbar i Trondheim stengte dørene i Jomfrugata for å flytte til et helt nytt restaurantlokale på hjørnet av Olavshallen...

Bibi Graetz tilbake til Gaia

Kun 11 måneder etter at VinPuls meldte at den norsk-italienske produsenten Bibi Graetz hadde valgt overgang til det nyetablerte importørselskapet Rebel Group, varsler Bibi...

Skjåk Bræk overtar Havfruen-lokalene

Ola Skjåk Bræk, gründer og vert ved Ansnes Brygger på Hitra, overtar til høsten driften av lokalene til sjømatrestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim....

Rolf Gathe går til Ferment

Tidligere Vinarius- og Vinestor-gründer og eier Jørn H. Abrahamsen har hentet en av sine utvalgte menn til sitt nye selskap Ferment AS. Fra sist...

Renaa hoveddommer i kokke-NM 2022

Trønderen Sven Erik Renaa, som driver Michelin-restauranten ** Re-Naa i Stavanger, er plukket ut som årets hoveddommer i NM i Kokkekunst 2022 som arrangeres...

Dønheim-retur til Britannia Hotel

11 måneder etter at VinPuls kunne fortelle at restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, hadde sagt opp stillingen...

Dan Lystad til Solera Uteliv

Tidligere norgesmester for vinkelnere, og sentral mann i det norske restaurantmarkedet, Dan Lystad, er ansatt som Key Account Manager Fine Wine i Solera Uteliv....

Kokke-utmerkelse til Inge Johnsen

Trondheimskokken Inge Johnsen, mest kjent fra sin tid på Lian restaurant, er tildelt Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse, Andrè Enghs gullnål. Foreningen påpeker at...

Kokken som bygget gourmet-Norge er død

En av kokke-Norges mest markante personligheter, bynesingen Arvid Skogseth er gått bort, 93 år gammel. I Trondheim huskes han best for at han etablerte...

Calle Fegth tråkker opp nye stier

Restaurantgründer og vinskaper Calle Fegth er i ferd med å ta nye veivalg. Etter to år med koronarestriksjoner og nedstengninger satser han nå med...

Boikotter kultvin fra russisk oligark

Den norske vinimportøren Unico Real Wines har bestemt seg for å boikotte den franske kultvinprodusenten Ganevat fra Jura. Bakgrunnen er det nye russiske eierskapet...

Fra Britannia til Scandic

Espen Teigseth har etter kun syv måneder forlatt jobben som restaurantdirektør ved Britannia hotel. Mandag begynte trønderen i ny jobb som hotelldirektør ved Scandic...

Polet tror ikke på bare «La dolce vita»

Det siste året er det avslørt at migrantarbeidere brukes under svært dårlige arbeidsforhold av italienske vinprodusenter. Nå setter Vinmonopolet i gang en «aksjon» for...

Marzola fra Voss til nysatsning i Oslo

Nå er det blitt kjent hvor Francesco Marzola, tidligere vindirektør ved Park Hotel Vossevangen, blir å finne senere i år. Marzola kunngjorde ved nyttårstider...

Speilsalen best i Norge – igjen

Den norske juryen for The Nordic Prize har for andre år på rad kåret Speilsalen på Hotel Britannia i Trondheim til årets restaurant i...

Seier til Re-Naa i vinkelner-NM

Det ble NM-gull til Stavanger og Restaurant Re-Naa da finalen i årets NM for vinkelnere ble arrangert på Thon Hotel Bristol i Oslo søndag....

Trøndersk storeslem i Det Norske Måltid

Kjøkkensjef og medeier i den franskinspirerte restauranten Le Bistro i Trondheim, Mette Beate Julius Evensen, er utnevnt til «Bondelagskokken 2022-2023». Utnevnelsen skjedde under finalen...

Trondheim satser i vinkelner-NM

Trondheim er ikke lenger bare en solid matby, men i front også når det gjelder vinkunnskap. Før Henrik Dahl Jahnsen flyttet fra Kristiansand til...

Får Speilsalen-hjelp til å vinne Bocuse

To kokker med bakgrunn fra Speilsalen på Britannia hotel skal hjelpe Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, til å nå målet om pallplassering i Bocuse...

-Blir syk av Vectura-problemene

Tusenvis av polkunder har uten begrunnelse fått sine bestillinger strøket av distributøren Vectura de siste årene pga kapasitetsproblemer ved deres nye anlegg utenfor Oslo....

Fra Fagn til Jordnær i København

Kjøkkensjef Aleksander Aurstad Olsen ved Fagn har forlatt restauranten for å skaffe seg enda mer internasjonal erfaring. Erlend Sitter er ny sjef ved Fagn,...

Fornyet team ved Fagn

Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter korona-nedstengningen, er det med et fornyet team. Steffen Kolstad er fortsatt restaurantsjef, mens Erlend Sitter nå har...

Moestue og Abrahamsen starter Ferment

To av importørbransjens største og viktigste aktører innleder et spennende samarbeid. Christopher Moestue i Moestue Group AS og Vinarius-gründer Jørn H. Abrahamsen har startet...

Satser hardt på Hard Seltzer

Hard Seltzer er en av de raskest voksende trenddrikker blant unge, urbane mennesker som er opptatt av helse, mat, trening, shopping og konserter/festivaler. Blant...

Dobbelt gull til Britannia

Norske kokker og vinkelnere fortsetter å imponere i internasjonale konkurranser. Denne gangen er det den nye generasjonen som utmerker seg. Espen Laumann vant onsdag...

Marzola slutter ved Park Vossevangen

Den prisvinnende vindirektøren Francesco Marzola ved Park Hotel Vossevangen varslet i dag på sin Facebook-profil at han har valgt å trekke seg fra sin...

AMKA samkjører seg i Norden

Den danske vin-, øl- og brennevinsimportøren AMKA øker satsningen på de nordiske monopolmarkedene i Finland, Sverige og Norge gjennom et nytt felles selskap, AMKA...

Havfruen får rumensk hjelp

Etter at han kjøpte Havfruen-brygga i Kjøpmannsgata i 2018, har investor Bjørn Olav Aungjerdet pusset opp, latt forskjellige aktører prøve seg, blitt rammet av...

Kan Pettersen vinne Bocuse d’Or i år?

For andre gang skal mesterkokken Christian André Pettersen representere Norge i verdensfinalen av Bocuse d’Or. I 2019 tok han bronse i Lyon-finalen, mens han...

Wongraven bestselger også med vin

Vinmonopolet opplever fortsatt rekordsalg. Men hva plukker vi egentlig med oss når vi har stått i koronakø og endelig kan begynne å fylle opp...

Blir det tre norske 3-stjerners i år?

Nå er det klart at utdelingen av nye Micheling-stjerner til nordiske stjernerestauranter kunngjøres 13. september. Det skjer i et TV-sendt show, ledet av skuespiller...

Einberget får inn Michelin-kokk

Midt under koronapandemien satset ekteparet Ola A og Anne-Berit Hagen Auran på restaurantdrift i et oppgradert lokale på gården i Skatval. Restaurant Einberget var...

Bibi Graetz går til Rebel Group

Det er fortsatt stor «trafikk» av vinprodusenter mellom de norske vinimportørene. Nå er det klart at norsk-italienske Bibi Graetz flytter sin portefølje fra Gaia...

Her blir det Bazar på Brattøra

Over et halvt år forsinket er det endelig klart for åpning av Bazar Brattøra, et helt nytt utestedkonsept som kombinerer kafedrift med spisested og...

Tjemsland går til Signature Wines

Master of Wine, Mai Tjemsland, melder overgang fra importøren Autentico til Signature Wines. Fra august skal hun jobbe for Signature Wines med anbud for...

Skal representere Norge i EM og VM

Det er en fornyelse på gang i det norske vinkelnermiljøet. Nye navn kom langt i årets nrgesmesterskap. Men når det kommer til EM og...

Dahl Jahnsen tok sin femte NM-seier

Henrik Dahl Jahnsen fra Britannia Hotel ble søndag igjen kåret til årets beste vinkelner i Norge. NM-finalen ble avholdt i Frimurerlogen i Trondheim. Henrik...

Kolstad-brødrenes pølse-bonanza

To av Trondheims mest erfarne restaurantdrivere blir snart å se i en pølsevogn nær deg. Brødrene Stein Morten og Trond Kolstad tar sikte på...

Søstrene og Raus satser på Aker Brygge

Restauranten Søstrene Karlsen og utestedet Raus i Trondheim samarbeider nå om etableringen av et nytt restaurant- og barkonsept på et meget sentralt sted i...

Svindelforsøk mot vinimportører

Du har garantert hørt om Nigeria-mailene, der en tilsynelatende «seriøs» aktør ønsker å formidle en arv eller spør om hjelp til å flytte penger,...

Går fra Kraft til Spontan

Tove Børstad Solem blir ny restaurantsjef på Spontan Vinbar etter Oskar Sköld som begynner i Frati Gruppen, som tidligere meldt på VinPuls. Tove kommer...

Dønheim forlater Britannia

Restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, har sagt opp stillingen sin. Hun flytter i august til Boca Raton...

Vinkelner-NM til Trondheim

30. mai arrangeres finalen i NM for vinkelnere 2021 i Trondheim. Dette er første gang at Norsk Vinkelnerforening (NVF) flytter Norsk Vinkelnermesterskap og Junior...

Meir akevittsuksess i London

Den relativt nystartede vin- og brennevinsaktøren Rebel Group har internasjonal suksess og er på vei ut på eksportmarkedet med sine fire egenproduserte akevitter. Etter...

Tilbyr nå online «Grunnkurs i vin»

Korona-pandemien har ført til store utfordringer for de som driver med undervisning, så også for de som ønsker å gi vinkunnskap til folk som...

Blir leder for Geitmyra Credo

Mesterkokk Trond Åm har skiftet beite. Den tidligere kjøkkensjefen ved Credo Restaurant, som de siste årene har hatt hovedansvaret for Kalas & Canasta på...

-Nesten som da krigen sluttet

Gjenåpningen av Trondheim falt sammen med årets første skikkelige solskinnshelg. Folk strømmet til byen, for gatemarked i Ila, mat og utepils på Skansen, is...

Gull til Fedje-destilleri i London

Det Fedje-baserte destilleriet Feddie Ocean Distillery. med kun kvinnelige aksjonærer, har kapret sin første store internasjonale anerkjennelse. Mandag 12. April ble deres Nine Sisters...

Spontan-Oskar til Frati Gruppen

Medgründer og daglig leder ved Spontan Vinbar i Trondheim bytter etter sommeren beite og blir ansvarlig for vin og drikke i Frati Gruppen. Dermed...

Allegrini skifter til Moestue

Den italienske vinprodusenten Allegrini har nok en gang skiftet norsk importør. Da Masi gikk fra Stenberg & Blom til Vingruppen/Arcus for noen år tilbake,...

Toast Group ruster opp

Toast Group, som består av selskapene Interbrands, Interbrands Spirits, Crafted Brands, Fine Brands, Master Brands og Winning Brands, ruster seg for tiden da alt...

Britannia vant Cocktail bar-pris

Ikke direkte overraskende for publikum som frekventerer Britannia Bar, men i dag ble det offisielt: Baren på Britannia Hotel har den beste cocktail-menyen i...

Covid 19-aksjon mot Vinmonopolet

Ved flere av Vinmonopolets butikker i Oslo var det tirsdag morgen hengt opp plakater med påskriften «Stengt». Plakatene skal være hengt opp av noen...

Ny viktig tittel til Vossevangen

Norge gjør seg bemerket internasjonalt med sitt gode og brede utvalg innen vin på hoteller og restauranter. Nå har Park Hotel Vossevangen, som nylig...

Ingen frokostkåring i 2021

Scandic Nidelven i Trondheim fikk ikke anledning til å forsvare sin tittel som innehaver av Norges beste hotellfrokost i år. Nå har Haugen-Gruppen og...

Nominasjonsrush for Raus

Trondheim og Oslo har flest nominasjoner i Bartenders Choice Awards 2020. Tidligere vinner Jørgen Dons og Raus er nominert i alle de fem kategoriene...

Røst-duo kjøper seg inn i Le Bistro

Kokkeparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal, som frem til juni 2020 sto bak kritikerroste Røst Teaterbistro, gjør comeback på restaurantfronten i Trondheim. Fra...

To Rom og Kjøkken åpner igjen

To Rom og Kjøkken i Trondheim åpner igjen som vanlig mandag 16. november, etter at eierne valgte å holde stengt sist helg, fordi det...

Vant pris med vaffel og laks

Mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi, fikk pris som den mest innovative tapasen i VM i tapas 2020. Argentina vant...

I kø for franske croissanter

Champagne og croissanter? -Ja, naturligvis! mener Kjersti Ingeborg Flatås som for to uker siden åpnet sin franske kafe Moulangerie i Thomas Angells gate i...

Britannia «Årets nykommer» innen vin

Norges beste vinkart finner du fortsatt på Park Hotel Vossevangen. Men «Årets nykommer» når det kommer til å tilby folk gode vinopplevelser finner du...

46 vinkelner-kandidater tok eksamen

30. november kan Norge ha fått 46 nyutdannede vinkelnere, eller sommelierer som det heter på fagspråket. Sist uke avla de eksamen, nå venter de...

Britannia feiret 150 år med bok og fest

Hotellet ble innviet 14. juni 1870. Men 150-årsjubileumsfesten måtte Britannia hotel utsette fra juni til 31.oktober 2020 pga koronapandemien. Lørdag ble imidlertid Norges flotteste...

Fondberg overtar Riedel

Fra 1. oktober i år har Sundqvist valgt å skifte fra Palmer til Fondberg Beverage Group (FBG) som ny samarbeidspartner på Horeca-markedet for Riedel-produkter....

Britannia kan ta storeslem

Britannia Hotel er nominert til pris i hele fire ulike kategorier i kåringen av de beste vinkartene i Norge. Men også To Rom og...

Lærlinger klar for NM-finale

De beste restaurantbedriftene i Trondheim har tilsynelatende også det beste opplæringsprogrammet for lærlinger. Det ser man av resultatlisten fra helgens semifinale og finale i...

Ole Martin Alfsen bytter partner

Ole Martin Alfsen forlater Gaia Gruppen og innleder et samarbeid med Vinestor Gruppen for å videreutvkle sin portefølje innen vin. Hittil har Alfsen laget...

Kan Credo-Heidi vinne igjen?

Credo-gründer Heidi Bjerkan kan vinne nok en gjev pris for sin utrettelige innsats for mat og bærekraft. Sammen med partner Kaja Skovborg-Hansen ved Vippa...

Ny seier i Bocuse d’Or Europe

For første gang i historien har en kokk vunnet Bocuse d’ Or Europa to ganger på rad. Og mesterkokken bak denne bragden er norske...

Verdens beste whisky – fra Norge!

Hun bygget opp de suksessfulle restaurantkjedene Druen og Olivia, og sto bak steder som Druen, Brukbar, Barmuda, Tre Kråker og Pizza & Sånt på...

Hevd finalist i Årets bakeri 2020

Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn er kåret til Årets bakeri av BKLF – Bakeri-og Konditorbransjens Landsforening. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim og Maison Grabot i Sandefjord...

Finske Altia overtar Arcus

En stor nordisk fusjon innen vin og brennevin er på gang. Planen er at finske Altia, som overtakende selskap, skal fusjonere med norske Arcus...

Nå renner elva riktig vei

På høyre bredd av Nidelva, ved historiske Gamle Bybro, og med vibber fra latinerkvarteret på venstre bredd av elva La Seine i Paris, er...

Re-Naa er best i Norden

Trønderen Sven Erik Renaa henter hjem stadig nye priser og gode omtaler for sin restaurant i Stavanger. Nå har juryen for The Nordic Prize...

Knalltøft for vinimportørene

Omsetningen i den norske vin- og brennevinsbransjen var på nærmere ni milliarder kroner i 2019, distribusjonsselskapene medtatt. Moestue Grape Selections er den største enkeltaktøren...

700 har forhåndsbestilt bord her

Det er fortsatt en måned til planlagt åpning, men nærmere 700 personer har allerede booket bord ved nykommeren Restaurant Einberget på Skatval i Stjørdal...

Økt kunnskap om vin

Vinkunnskapen blant norske servitører har tatt kvantesteg fremover de siste årene. Det skyldes først og fremst at mange servitører selv tar grep for å...

Héctor inntar Solsiden

Nå er det bestemt hva den nye restauranten i lokalene til NordØst på Solsiden skal hete: Héctor blir navnet, og «meksikaneren» flytter snart inn...

Smitte påvist i utebransjen

Utelivsbransjen i Trondheim har fått skryt av Trondheim kommune for å ha fulgt opp smittevernstiltakene på en god måte. De har heller ikke fått...

Fra Emilies Eld til Prinsen

Etter ti år som henholdsvis kjøkkensjef og daglig leder/restaurantsjef ved Emilies Eld Restaurant & Bar har Vidar Fjerdrumsmoen startet i ny stilling som restaurant-...

Inspirert av Rive gauche i Paris

Her er kvintetten som skal skape franske følelser i Bryggen-lokalene på Bakklandet. På høyre side av elva, men med inspirasjon fra venstre bredd i...

Åpner fransk bistro ved Bybroa

Restaurant-Trondheim får en ny attraksjon når folkene bak Chez Colin i Oslo kommer til Trondheim hvor de sammen med Hilde Aanensen og Nina Karlsen...

-Blir byens kuleste lokale

Nå har folkene bak Søstrene Karlsen på Solsiden bestemt seg for hva som kommer i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien: Det blir Trondheims mest eksklusive...

Moulangerie åpner i Trondheim

Det nærmest flommer over av spennende nye bakerier og kafeer i Trondheim. Nå røper Moulangerie på Melhus at de også etablerer seg i byen,...

Fagn styrker teamet

Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter sommerferien 31.juli, vil et helt nytt team stå i frontlinjene. Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik får...

«Glemte» To Rom og Kjøkken

Britannias head sommelier, Henrik Dahl Jansen, fikk i oppdrag av Star Wine List å lage liste over restauranter og barer med gode vinlister i...