. Det Fedje-baserte destilleriet Feddie Ocean Distillery. med kun kvinnelige aksjonærer, har kapret sin første store internasjonale anerkjennelse. Mandag 12. April ble deres Nine...
. Det Fedje-baserte destilleriet Feddie Ocean Distillery. med kun kvinnelige aksjonærer, har kapret sin første store internasjonale anerkjennelse. Mandag 12. April ble deres Nine...
. Medgründer og daglig leder ved Spontan Vinbar i Trondheim bytter etter sommeren beite og blir ansvarlig for vin og drikke i Frati Gruppen....
. Den italienske vinprodusenten Allegrini har nok en gang skiftet norsk importør. Da Masi gikk fra Stenberg & Blom til Vingruppen/Arcus for noen år...
. Toast Group, som består av selskapene Interbrands, Interbrands Spirits, Crafted Brands, Fine Brands, Master Brands og Winning Brands, ruster seg for tiden da...
. Koronasmitte har rammet utelivet i Trondheim hardt den siste uka. San Sebastian, Moskus og Cowsea har alle holdt stengt etter smitteutbrudd. Mandag ble...
. Ikke direkte overraskende for publikum som frekventerer Britannia Bar, men i dag ble det offisielt: Baren på Britannia Hotel har den beste cocktail-menyen...
. Ved flere av Vinmonopolets butikker i Oslo var det tirsdag morgen hengt opp plakater med påskriften «Stengt». Plakatene skal være hengt opp av...
. Norge gjør seg bemerket internasjonalt med sitt gode og brede utvalg innen vin på hoteller og restauranter. Nå har Park Hotel Vossevangen, som...
. Scandic Nidelven i Trondheim fikk ikke anledning til å forsvare sin tittel som innehaver av Norges beste hotellfrokost i år. Nå har Haugen-Gruppen...
. Trondheim og Oslo har flest nominasjoner i Bartenders Choice Awards 2020. Tidligere vinner Jørgen Dons og Raus er nominert i alle de fem...
. Kokkeparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal, som frem til juni 2020 sto bak kritikerroste Røst Teaterbistro, gjør comeback på restaurantfronten i Trondheim....
. To Rom og Kjøkken i Trondheim åpner igjen som vanlig mandag 16. november, etter at eierne valgte å holde stengt sist helg, fordi...
. Mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi, fikk pris som den mest innovative tapasen i VM i tapas 2020. Argentina...
. Champagne og croissanter? -Ja, naturligvis! mener Kjersti Ingeborg Flatås som for to uker siden åpnet sin franske kafe Moulangerie i Thomas Angells gate...
. Norges beste vinkart finner du fortsatt på Park Hotel Vossevangen. Men «Årets nykommer» når det kommer til å tilby folk gode vinopplevelser finner...
. 30. november kan Norge ha fått 46 nyutdannede vinkelnere, eller sommelierer som det heter på fagspråket. Sist uke avla de eksamen, nå venter...
. Hotellet ble innviet 14. juni 1870. Men 150-årsjubileumsfesten måtte Britannia hotel utsette fra juni til 31.oktober 2020 pga koronapandemien. Lørdag ble imidlertid Norges...
. Fra 1. oktober i år har Sundqvist valgt å skifte fra Palmer til Fondberg Beverage Group (FBG) som ny samarbeidspartner på Horeca-markedet for...
. Britannia Hotel er nominert til pris i hele fire ulike kategorier i kåringen av de beste vinkartene i Norge. Men også To Rom...
. De beste restaurantbedriftene i Trondheim har tilsynelatende også det beste opplæringsprogrammet for lærlinger. Det ser man av resultatlisten fra helgens semifinale og finale...
. Ole Martin Alfsen forlater Gaia Gruppen og innleder et samarbeid med Vinestor Gruppen for å videreutvkle sin portefølje innen vin. Hittil har Alfsen...
. Credo-gründer Heidi Bjerkan kan vinne nok en gjev pris for sin utrettelige innsats for mat og bærekraft. Sammen med partner Kaja Skovborg-Hansen ved...
. For første gang i historien har en kokk vunnet Bocuse d’ Or Europa to ganger på rad. Og mesterkokken bak denne bragden er...
. Hun bygget opp de suksessfulle restaurantkjedene Druen og Olivia, og sto bak steder som Druen, Brukbar, Barmuda, Tre Kråker og Pizza & Sånt...
. Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn er kåret til Årets bakeri av BKLF – Bakeri-og Konditorbransjens Landsforening. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim og Maison Grabot i...
. En stor nordisk fusjon innen vin og brennevin er på gang. Planen er at finske Altia, som overtakende selskap, skal fusjonere med norske...
. På høyre bredd av Nidelva, ved historiske Gamle Bybro, og med vibber fra latinerkvarteret på venstre bredd av elva La Seine i Paris,...
. Trønderen Sven Erik Renaa henter hjem stadig nye priser og gode omtaler for sin restaurant i Stavanger. Nå har juryen for The Nordic...
. Omsetningen i den norske vin- og brennevinsbransjen var på nærmere ni milliarder kroner i 2019, distribusjonsselskapene medtatt. Moestue Grape Selections er den største...
. Det er fortsatt en måned til planlagt åpning, men nærmere 700 personer har allerede booket bord ved nykommeren Restaurant Einberget på Skatval i...
. Vinkunnskapen blant norske servitører har tatt kvantesteg fremover de siste årene. Det skyldes først og fremst at mange servitører selv tar grep for...
. Nå er det bestemt hva den nye restauranten i lokalene til NordØst på Solsiden skal hete: Héctor blir navnet, og «meksikaneren» flytter snart...
. Utelivsbransjen i Trondheim har fått skryt av Trondheim kommune for å ha fulgt opp smittevernstiltakene på en god måte. De har heller ikke...
. Etter ti år som henholdsvis kjøkkensjef og daglig leder/restaurantsjef ved Emilies Eld Restaurant & Bar har Vidar Fjerdrumsmoen startet i ny stilling som...
. Her er kvintetten som skal skape franske følelser i Bryggen-lokalene på Bakklandet. På høyre side av elva, men med inspirasjon fra venstre bredd...
. Restaurant-Trondheim får en ny attraksjon når folkene bak Chez Colin i Oslo kommer til Trondheim hvor de sammen med Hilde Aanensen og Nina...
. Nå har folkene bak Søstrene Karlsen på Solsiden bestemt seg for hva som kommer i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien: Det blir Trondheims mest...
. Det nærmest flommer over av spennende nye bakerier og kafeer i Trondheim. Nå røper Moulangerie på Melhus at de også etablerer seg i...
. Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter sommerferien 31.juli, vil et helt nytt team stå i frontlinjene. Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik...
. Britannias head sommelier, Henrik Dahl Jansen, fikk i oppdrag av Star Wine List å lage liste over restauranter og barer med gode vinlister...
. Vinimportøren og musikeren Sigurd Wongraven har strålende suksess på vinfronten. Ifølge DN fikk han nærmere 50 millioner kroner da han i fjor solgte...
. Credo-familien har fått et nytt medlem. Tirsdag 30.juni ble lokalene i Finnes barnehjem ikledd japansk klesdrakt, og det som i to år har...
. Lørdag var det service for siste gang for teamet bak Røst Teaterbistro i den fasjonable teatersalongen ved Trøndelag Teater. Nå jakter de på...
. Engelstad-familien har samlet sine selskaper i en gruppering kalt Toast Group, som utgjør et felles salgsapparat mot Horeca. I en pressemelding påpeker de...
. Speilsalen på Britannia tar grep for å heve stjernestatusen ytterligere. I løpet av en sommerstengt julimåned bygger man både kaviar- og champagnebar samt...
. Mandag la NordØst Food & Cocktails på Solsiden i Trondheim ut melding på sin Facebook-side om at de ikke ville åpne igjen før...
. Søndag feiret Britannia hotel i Trondheim at det var 150 år siden hotellet ble åpnet, en begivenhet som fant sted 14. juni 1870....
. Mojo Events er de nye driverne av restaurantvirksomheten på Kristiansten festning i Trondheim. Mojo Event skal stå for drift av begge de to...
. Nok en restaurant i Trondheim har stengt dørene som følge av korona-pandemien. Åtte år etter åpningen på Nedre Bakklandet, har Folk & Fe...
. Sterke farger, sprekt lokale, spennende matboder, spenstige smaker og sprudlende vertskap er inntrykket etter «prøveåpningen» av Lager 11 Street Food & Scene på...
. Norske Kokkers Landsforening (NKL), som har ansvaret for de norske kokkelandslagene, har engasjert Gunnar Hvarnes som manager for landslagene på permanent basis. Dette...
. Korona-krisen og for høy husleie tok knekken på Restaurant Atelier i Thomas Angels gate. I forrige uke stengte den lille restaurantperlen dørene for...
. Folkene bak Sellanraa Bok og Bar starter nå også et eget bakeri. Det blir et bakeri og kafe i det gamle rådhus i...
. Tregården Restaurant og selskapslokaler er konkurs. Det var styret i selskapet som gikk til Sør-Trøndelag tingrett med oppbudsbegjæring. Fem ansatte mister jobben. Av...
. Restauratør Audi Førde ved Kvilhaugen i Trondheim forberedte seg på å feire gårdens 200-årsjubileum. Egne jubileumsviner og jubileumsøl med 200-årsetiketter var kommet i...
. Nok en bekreftelse på at ting begynner å normalisere seg: Egon-restauantene rundt om i Norge er i ferd med å gjenåpne. Onsdag kunne...
. Mange av de norske vinimportørene har hatt god salgsøkning på Vinmonopolet etter at korona-restriksjonene ble innført. Spesielt har slaget av bagviner eksplodert. Men...
. Scandic Nidelven får i 2020 ikke mulighet til å forsvare sine posisjon som Norges ubestridte beste frokosthotell. Pga av korona-situasjonen har arrangør Haugen-gruppen...
. Mens Spontan Vinbar i Trondheim har hentet inn en million i friske kroner, er Bacchus Spiseri & Vinhus, med en av Oslos viktigste...
. Spontan Vinbar i Trondheim inviterte i forrige uke mat- og vinglade investorer inn på eiersiden. Utestedet trengte tilførsel av kapital for å komme...
. Flere av de stengte restaurantene i Trondheim åpner nå opp for gjester igjen. Kommende helg vil Robust Bistro, Cowsea Sushi & Grill, Una...
. En ny importørkonstellasjon har sett dagens lys i norsk vinbransje. Gaia Gruppen utvides nå kraftig når Ekjord Brands med sine seks underselskaper kommer...
. Bølgen & Moi Kristiansand AS er konkurs, 19 år etter at selskapet ble stiftet. Det melder Trond Moi på sin Facebook-side mandag 6.april....
. Vinprodusenter verden over frykter å sitte med kjellere fulle av usolgt vin når korona-krisen er over. Salget har for mange stoppet helt opp,...
. Karin Heskestad er ansatt som produktansvarlig i Hans A. Flaaten fra 1. april 2020. Heskestad har lang og solid erfaring fra vinbransjen, der...
. Drøye tre uker etter at mesteparten av utelivet gikk i dvale pga av Covid-19 pandemien, «gjenåpner» flere av Trondheims restauranter med take away-tilbud....
. Restauranten Røst teaterbistro flytter ut av teatersalongen ved Trøndelag Teater til sommeren. Eierne og teateret er blitt enige om at dagens leiekontrakt ikke...
. Trondheims heteste pizza-favoritt, Grano i Søndre gate 25, utvider lokalene og åpner etter påske egen restaurantdel med plass til 40-50 personer. Da blir...
. Norge beholder sitt sterke grep om den nordiske utgaven av Michelin-guiden. Neste år skal utdelingen av de nordiske stjernene skje i Stavanger, etter...
. Snart to måneder etter at han søkte om serverings- og skjenkebevilling for sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate, sitter mesterkokk og...
. Mesterkokk og restauranteier Bent Stiansen er tildelt Horecabransjens Ærespris, den høyeste utmerkelsen du kan få i bransjen. Ifølge horecanytt.no var det en rørt...
. Det norske kokkelandslaget hentet hjem gull i kokke-OL i Tyskland i dag. Soussjef Henrik Falkenberg fra Fagn i Trondheim er blant landslagskokkene, med...
. Trønderparet Joar E Monstad og Gunvor S Lie har gitt opp sin italienske drøm og flytter nå hjem til Norge igjen, 14 år...
. Firedobbelt NM-vinner, Henrik Dahl Jahnsen, og tidligere nordisk mester, Francesco Marzola, var begge i finalen i årets NM for vinkelnere. Etter en knivskarp...
. Arvesølvet Fatlagret Aquavit fra Det Norske Brenneri er kåret til Nordens beste akevitt. Det skjedde da Nordic Spirits Awards ble arrangert for første...
. Nyåpnende Robust Bistro i Søndre gate i Trondheim måtte stengte dørene umiddelbart i dag, etter tre ukers drift. Trondheim kommune mener at restauranten...
. Fagn og Røst Teaterbistro i Trondheim var nominert blant seks restauranter fra Norge til The Nordic Prize. Nå har juryen plukket ut Restaurant...
. Trønderen Thomas Patay, som tidligere var konserndirektør for vin i Arcus gruppen, har nå gått ut sin karantenetid og er tilbake i importørbransjen....
. Tirsdag 7.januar åpner Ronny Myren sin nye restaurant Robust Bistro i Søndre gate 22/24. To år etter at han forlot Emilies Eld gjør...
. Ken Engebretsen kjøpte rett før jul Dan Lystads aksjer i Norsk Sommelier Utdannelse (NSU) AS. Ken Engebretsen eier etter dette kjøpet nå 100%...
. Kjetil Vassdal, adm. dir. ved Scandic Nidelven i Trondheim er blant en av fem nominerte finalister til prisen «Årets hotelier 2019». Denne prisen...
. Satyricon-musikeren Sigurd Wongraven har solgt 90 prosent av aksjene i sitt vinselskap til Vingruppen/Arcus. Nå skal vinene hans lanseres internasjonalt. Det var E24...
. Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute...
. To år etter at han forlot Emilies Eld gjør mesterkokken Ronny Myren, mannen bak Emilies Et Spisested, comeback med ny restaurant i Trondheim....
. Folk som liker gode hotellfrokoster har fått enda en grunn til å valfarte til Trondheim. For når Scandic Nidelven nylig erobret frokosttronen for...
. Mandag 7.oktober tar Credo fått på sitt 21.år. Søndag feiret Heidi Bjerkan og hennes team av ansatte og leverandører siste dag av 20-årsjubileet...
. Credo, Fagn og Speilsalen er alle nominert i forskjellige kategorier til den nye nordiske restaurant- og hotel-guiden 360° Eat Guide som nå lanseres...
. Fagn-gründer Jonas André Nåvik og hans tidligere kjøkkensjef Kim Remi Moen er flyhentet til Japan for å servere et 10-retters Fagn-inspirert måltid ombord...
. Christian Andre Pettersen vant tirsdag 24.9 konkurransen Årets kokk 2019. Han får dermed en ny sjanse til å gå til topps i Bocuse...
. Hverken Henrik Dahl Jahnsen eller Aleksander Iversen klarte å kvalifisere seg til seminale eller finale i Nordisk mesterskap for vinkelnere i Stockholm søndag....
. Styret i Vinmonopolet ansatte i sitt styremøte torsdag Elisabeth Hunter som administrerende direktør i selskapet. Hunter har fungert som administrerende direktør i Vinmonopolet...
. Den kjente fiskerestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim har fått nytt mannskap. Kjøkkensjef Kim Remi Moen fra Fagn har overtatt som ny daglig...
. Michelin-restauranten Fagn i Trondheim er i gang igjen. Tirsdag ettermiddag ble de første gjestene ønsket velkommen til en nyoppusset og ombygd Fagn Bistro...
. Vinmonopolets kunder har ulike ønsker ut fra hvor de bor i landet. Mens for eksempel omsetningen av hvitvin ved butikken i Namsos utgjør...
. Birk Torp fra To Rom & Kjøkken og Elisabeth Alette Øfsti fra Røst Teaterbistro er blant de norske deltakere i World Skills (Yrkes-VM)...
. Det kan gå mot trøndersk storeslem i kampen om å bli «Årets Matgledebedrift». Både Scandic Nidelven Hotel, To Rom og Kjøkken samt cateringbedriftene...
. To Rom og Kjøkken i Trondheim har en av Norges beste vinlister. Det bekrefter det amerikanske vinmagasinet Wine Spectator som denne måneden har...
. Michelin-restauranten Fagn flytter midlertidig inn i de flotte selskapslokalene kalt Huitfeldt-stuene i Kjøpmannsgata 14 i Trondheim. Der blir det tidenes pop-up-restaurant frem til...
. Kun fire måneder etter gjenåpningen er Britannia Hotel i Trondheim blant finalistene i kåringen av “Norges beste hotellfrokost”. Der finner man også Scandic...
. Igjen markerer Trondheims restaurantverden seg sterkt: Fagn og Røst Teaterbistro er to av seks norske kandidater til tittelen «Årets restaurant i Norden». Den...