Ola Skjåk Bræk, gründer og vert ved Ansnes Brygger på Hitra, overtar til høsten driften av lokalene til sjømatrestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim....
Ola Skjåk Bræk, gründer og vert ved Ansnes Brygger på Hitra, overtar til høsten driften av lokalene til sjømatrestauranten Havfruen i Kjøpmannsgata i Trondheim....
Tidligere Vinarius- og Vinestor-gründer og eier Jørn H. Abrahamsen har hentet en av sine utvalgte menn til sitt nye selskap Ferment AS. Fra sist...
Trønderen Sven Erik Renaa, som driver Michelin-restauranten ** Re-Naa i Stavanger, er plukket ut som årets hoveddommer i NM i Kokkekunst 2022 som arrangeres...
11 måneder etter at VinPuls kunne fortelle at restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, hadde sagt opp stillingen...
Tidligere norgesmester for vinkelnere, og sentral mann i det norske restaurantmarkedet, Dan Lystad, er ansatt som Key Account Manager Fine Wine i Solera Uteliv....
Trondheimskokken Inge Johnsen, mest kjent fra sin tid på Lian restaurant, er tildelt Norske Kokkers Landsforenings høyeste utmerkelse, Andrè Enghs gullnål. Foreningen påpeker at...
En av kokke-Norges mest markante personligheter, bynesingen Arvid Skogseth er gått bort, 93 år gammel. I Trondheim huskes han best for at han etablerte...
Restaurantgründer og vinskaper Calle Fegth er i ferd med å ta nye veivalg. Etter to år med koronarestriksjoner og nedstengninger satser han nå med...
Den norske vinimportøren Unico Real Wines har bestemt seg for å boikotte den franske kultvinprodusenten Ganevat fra Jura. Bakgrunnen er det nye russiske eierskapet...
Aurora Spirit Distillery i Lyngseidet henter inn internasjonal whiskykompetanse for å satse videre. Nå har de ansatt Alejandro Aispuro fra Mexico (!). Han har...
Espen Teigseth har etter kun syv måneder forlatt jobben som restaurantdirektør ved Britannia hotel. Mandag begynte trønderen i ny jobb som hotelldirektør ved Scandic...
Det siste året er det avslørt at migrantarbeidere brukes under svært dårlige arbeidsforhold av italienske vinprodusenter. Nå setter Vinmonopolet i gang en «aksjon» for...
Nå er det blitt kjent hvor Francesco Marzola, tidligere vindirektør ved Park Hotel Vossevangen, blir å finne senere i år. Marzola kunngjorde ved nyttårstider...
Den norske juryen for The Nordic Prize har for andre år på rad kåret Speilsalen på Hotel Britannia i Trondheim til årets restaurant i...
Det ble NM-gull til Stavanger og Restaurant Re-Naa da finalen i årets NM for vinkelnere ble arrangert på Thon Hotel Bristol i Oslo søndag....
Kjøkkensjef og medeier i den franskinspirerte restauranten Le Bistro i Trondheim, Mette Beate Julius Evensen, er utnevnt til «Bondelagskokken 2022-2023». Utnevnelsen skjedde under finalen...
Kampen om seieren i NM for vinkelnere og Junior Wine Award (JWA) tilspisser seg. Nå har juryen plukket ut de som går videre i...
Trondheim er ikke lenger bare en solid matby, men i front også når det gjelder vinkunnskap. Før Henrik Dahl Jahnsen flyttet fra Kristiansand til...
To kokker med bakgrunn fra Speilsalen på Britannia hotel skal hjelpe Norges Bocuse-kandidat, Filip August Bendi, til å nå målet om pallplassering i Bocuse...
Tusenvis av polkunder har uten begrunnelse fått sine bestillinger strøket av distributøren Vectura de siste årene pga kapasitetsproblemer ved deres nye anlegg utenfor Oslo....
Kjøkkensjef Aleksander Aurstad Olsen ved Fagn har forlatt restauranten for å skaffe seg enda mer internasjonal erfaring. Erlend Sitter er ny sjef ved Fagn,...
Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter korona-nedstengningen, er det med et fornyet team. Steffen Kolstad er fortsatt restaurantsjef, mens Erlend Sitter nå har...
To av importørbransjens største og viktigste aktører innleder et spennende samarbeid. Christopher Moestue i Moestue Group AS og Vinarius-gründer Jørn H. Abrahamsen har startet...
Hard Seltzer er en av de raskest voksende trenddrikker blant unge, urbane mennesker som er opptatt av helse, mat, trening, shopping og konserter/festivaler. Blant...
Norske kokker og vinkelnere fortsetter å imponere i internasjonale konkurranser. Denne gangen er det den nye generasjonen som utmerker seg. Espen Laumann vant onsdag...
Den prisvinnende vindirektøren Francesco Marzola ved Park Hotel Vossevangen varslet i dag på sin Facebook-profil at han har valgt å trekke seg fra sin...
Den danske vin-, øl- og brennevinsimportøren AMKA øker satsningen på de nordiske monopolmarkedene i Finland, Sverige og Norge gjennom et nytt felles selskap, AMKA...
Spontan Vinbar er på flyttefot. 1. april neste år skal de være på plass i nye lokaler i krysset mellom Brattørveita og Krambugata, i...
Hansa Borg Holding AS kjøper 100 % av aksjene i vinimportgruppen Vinestor for å styrke sin posisjon innen drikkevarer i det norske markedet. Vinestor...
I løpet av 20 år har Norsk Sommelierutdannelse (NSU) sørget for at kunnskapsnivået på servitører og vinkelnere på norske restauranter har tatt et stort...
Etter at han kjøpte Havfruen-brygga i Kjøpmannsgata i 2018, har investor Bjørn Olav Aungjerdet pusset opp, latt forskjellige aktører prøve seg, blitt rammet av...
For andre gang skal mesterkokken Christian André Pettersen representere Norge i verdensfinalen av Bocuse d’Or. I 2019 tok han bronse i Lyon-finalen, mens han...
Vinmonopolet opplever fortsatt rekordsalg. Men hva plukker vi egentlig med oss når vi har stått i koronakø og endelig kan begynne å fylle opp...
Nå er det klart at utdelingen av nye Micheling-stjerner til nordiske stjernerestauranter kunngjøres 13. september. Det skjer i et TV-sendt show, ledet av skuespiller...
Midt under koronapandemien satset ekteparet Ola A og Anne-Berit Hagen Auran på restaurantdrift i et oppgradert lokale på gården i Skatval. Restaurant Einberget var...
Det danske multi-drikkevare selskapet Royal Unibrew AS har inngått en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene i Solera Beverage Group – en...
Trønderen Espen Teigseth (41) er ansatt som ny restaurantdirektør ved Britannia hotel. Han overtar etter Ida Elisabeth Dønheim som flytter til USA og går...
Det er fortsatt stor «trafikk» av vinprodusenter mellom de norske vinimportørene. Nå er det klart at norsk-italienske Bibi Graetz flytter sin portefølje fra Gaia...
Over et halvt år forsinket er det endelig klart for åpning av Bazar Brattøra, et helt nytt utestedkonsept som kombinerer kafedrift med spisested og...
Master of Wine, Mai Tjemsland, melder overgang fra importøren Autentico til Signature Wines. Fra august skal hun jobbe for Signature Wines med anbud for...
Det er en fornyelse på gang i det norske vinkelnermiljøet. Nye navn kom langt i årets nrgesmesterskap. Men når det kommer til EM og...
Henrik Dahl Jahnsen fra Britannia Hotel ble søndag igjen kåret til årets beste vinkelner i Norge. NM-finalen ble avholdt i Frimurerlogen i Trondheim. Henrik...
To av Trondheims mest erfarne restaurantdrivere blir snart å se i en pølsevogn nær deg. Brødrene Stein Morten og Trond Kolstad tar sikte på...
Restauranten Søstrene Karlsen og utestedet Raus i Trondheim samarbeider nå om etableringen av et nytt restaurant- og barkonsept på et meget sentralt sted i...
Du har garantert hørt om Nigeria-mailene, der en tilsynelatende «seriøs» aktør ønsker å formidle en arv eller spør om hjelp til å flytte penger,...
Tove Børstad Solem blir ny restaurantsjef på Spontan Vinbar etter Oskar Sköld som begynner i Frati Gruppen, som tidligere meldt på VinPuls. Tove kommer...
Restaurantdirektør og assisterende hotelldirektør ved Britannia hotel i Trondheim, Ida Elisabeth Dønheim, har sagt opp stillingen sin. Hun flytter i august til Boca Raton...
30. mai arrangeres finalen i NM for vinkelnere 2021 i Trondheim. Dette er første gang at Norsk Vinkelnerforening (NVF) flytter Norsk Vinkelnermesterskap og Junior...
Den relativt nystartede vin- og brennevinsaktøren Rebel Group har internasjonal suksess og er på vei ut på eksportmarkedet med sine fire egenproduserte akevitter. Etter...
Korona-pandemien har ført til store utfordringer for de som driver med undervisning, så også for de som ønsker å gi vinkunnskap til folk som...
Mesterkokk Trond Åm har skiftet beite. Den tidligere kjøkkensjefen ved Credo Restaurant, som de siste årene har hatt hovedansvaret for Kalas & Canasta på...
Gjenåpningen av Trondheim falt sammen med årets første skikkelige solskinnshelg. Folk strømmet til byen, for gatemarked i Ila, mat og utepils på Skansen, is...
Det Fedje-baserte destilleriet Feddie Ocean Distillery. med kun kvinnelige aksjonærer, har kapret sin første store internasjonale anerkjennelse. Mandag 12. April ble deres Nine Sisters...
Medgründer og daglig leder ved Spontan Vinbar i Trondheim bytter etter sommeren beite og blir ansvarlig for vin og drikke i Frati Gruppen. Dermed...
Den italienske vinprodusenten Allegrini har nok en gang skiftet norsk importør. Da Masi gikk fra Stenberg & Blom til Vingruppen/Arcus for noen år tilbake,...
Toast Group, som består av selskapene Interbrands, Interbrands Spirits, Crafted Brands, Fine Brands, Master Brands og Winning Brands, ruster seg for tiden da alt...
Koronasmitte har rammet utelivet i Trondheim hardt den siste uka. San Sebastian, Moskus og Cowsea har alle holdt stengt etter smitteutbrudd. Mandag ble det...
Ikke direkte overraskende for publikum som frekventerer Britannia Bar, men i dag ble det offisielt: Baren på Britannia Hotel har den beste cocktail-menyen i...
Ved flere av Vinmonopolets butikker i Oslo var det tirsdag morgen hengt opp plakater med påskriften «Stengt». Plakatene skal være hengt opp av noen...
Norge gjør seg bemerket internasjonalt med sitt gode og brede utvalg innen vin på hoteller og restauranter. Nå har Park Hotel Vossevangen, som nylig...
Scandic Nidelven i Trondheim fikk ikke anledning til å forsvare sin tittel som innehaver av Norges beste hotellfrokost i år. Nå har Haugen-Gruppen og...
Trondheim og Oslo har flest nominasjoner i Bartenders Choice Awards 2020. Tidligere vinner Jørgen Dons og Raus er nominert i alle de fem kategoriene...
Kokkeparet Mette Beate Evensen og Martin Hovdal, som frem til juni 2020 sto bak kritikerroste Røst Teaterbistro, gjør comeback på restaurantfronten i Trondheim. Fra...
To Rom og Kjøkken i Trondheim åpner igjen som vanlig mandag 16. november, etter at eierne valgte å holde stengt sist helg, fordi det...
Mesterkokk og sølvvinner i Årets kokk 2019, Filip August Bendi, fikk pris som den mest innovative tapasen i VM i tapas 2020. Argentina vant...
Champagne og croissanter? -Ja, naturligvis! mener Kjersti Ingeborg Flatås som for to uker siden åpnet sin franske kafe Moulangerie i Thomas Angells gate i...
Norges beste vinkart finner du fortsatt på Park Hotel Vossevangen. Men «Årets nykommer» når det kommer til å tilby folk gode vinopplevelser finner du...
30. november kan Norge ha fått 46 nyutdannede vinkelnere, eller sommelierer som det heter på fagspråket. Sist uke avla de eksamen, nå venter de...
Hotellet ble innviet 14. juni 1870. Men 150-årsjubileumsfesten måtte Britannia hotel utsette fra juni til 31.oktober 2020 pga koronapandemien. Lørdag ble imidlertid Norges flotteste...
Fra 1. oktober i år har Sundqvist valgt å skifte fra Palmer til Fondberg Beverage Group (FBG) som ny samarbeidspartner på Horeca-markedet for Riedel-produkter....
Britannia Hotel er nominert til pris i hele fire ulike kategorier i kåringen av de beste vinkartene i Norge. Men også To Rom og...
De beste restaurantbedriftene i Trondheim har tilsynelatende også det beste opplæringsprogrammet for lærlinger. Det ser man av resultatlisten fra helgens semifinale og finale i...
Ole Martin Alfsen forlater Gaia Gruppen og innleder et samarbeid med Vinestor Gruppen for å videreutvkle sin portefølje innen vin. Hittil har Alfsen laget...
Credo-gründer Heidi Bjerkan kan vinne nok en gjev pris for sin utrettelige innsats for mat og bærekraft. Sammen med partner Kaja Skovborg-Hansen ved Vippa...
For første gang i historien har en kokk vunnet Bocuse d’ Or Europa to ganger på rad. Og mesterkokken bak denne bragden er norske...
Hun bygget opp de suksessfulle restaurantkjedene Druen og Olivia, og sto bak steder som Druen, Brukbar, Barmuda, Tre Kråker og Pizza & Sånt på...
Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn er kåret til Årets bakeri av BKLF – Bakeri-og Konditorbransjens Landsforening. Hevd Håndverksbakeri i Trondheim og Maison Grabot i Sandefjord...
En stor nordisk fusjon innen vin og brennevin er på gang. Planen er at finske Altia, som overtakende selskap, skal fusjonere med norske Arcus...
På høyre bredd av Nidelva, ved historiske Gamle Bybro, og med vibber fra latinerkvarteret på venstre bredd av elva La Seine i Paris, er...
Trønderen Sven Erik Renaa henter hjem stadig nye priser og gode omtaler for sin restaurant i Stavanger. Nå har juryen for The Nordic Prize...
Omsetningen i den norske vin- og brennevinsbransjen var på nærmere ni milliarder kroner i 2019, distribusjonsselskapene medtatt. Moestue Grape Selections er den største enkeltaktøren...
Det er fortsatt en måned til planlagt åpning, men nærmere 700 personer har allerede booket bord ved nykommeren Restaurant Einberget på Skatval i Stjørdal...
Vinkunnskapen blant norske servitører har tatt kvantesteg fremover de siste årene. Det skyldes først og fremst at mange servitører selv tar grep for å...
Nå er det bestemt hva den nye restauranten i lokalene til NordØst på Solsiden skal hete: Héctor blir navnet, og «meksikaneren» flytter snart inn...
Utelivsbransjen i Trondheim har fått skryt av Trondheim kommune for å ha fulgt opp smittevernstiltakene på en god måte. De har heller ikke fått...
Etter ti år som henholdsvis kjøkkensjef og daglig leder/restaurantsjef ved Emilies Eld Restaurant & Bar har Vidar Fjerdrumsmoen startet i ny stilling som restaurant-...
Her er kvintetten som skal skape franske følelser i Bryggen-lokalene på Bakklandet. På høyre side av elva, men med inspirasjon fra venstre bredd i...
Restaurant-Trondheim får en ny attraksjon når folkene bak Chez Colin i Oslo kommer til Trondheim hvor de sammen med Hilde Aanensen og Nina Karlsen...
Nå har folkene bak Søstrene Karlsen på Solsiden bestemt seg for hva som kommer i lokalet til nedlagte Kjøkkenveien: Det blir Trondheims mest eksklusive...
Det nærmest flommer over av spennende nye bakerier og kafeer i Trondheim. Nå røper Moulangerie på Melhus at de også etablerer seg i byen,...
Når Michelin-restauranten Fagn i Trondheim gjenåpner etter sommerferien 31.juli, vil et helt nytt team stå i frontlinjene. Gründer og frontfigur Jonas André Nåvik får...
Britannias head sommelier, Henrik Dahl Jansen, fikk i oppdrag av Star Wine List å lage liste over restauranter og barer med gode vinlister i...
Vinimportøren og musikeren Sigurd Wongraven har strålende suksess på vinfronten. Ifølge DN fikk han nærmere 50 millioner kroner da han i fjor solgte 90...
Credo-familien har fått et nytt medlem. Tirsdag 30.juni ble lokalene i Finnes barnehjem ikledd japansk klesdrakt, og det som i to år har vært...
Lørdag var det service for siste gang for teamet bak Røst Teaterbistro i den fasjonable teatersalongen ved Trøndelag Teater. Nå jakter de på nye...
Engelstad-familien har samlet sine selskaper i en gruppering kalt Toast Group, som utgjør et felles salgsapparat mot Horeca. I en pressemelding påpeker de at...
Speilsalen på Britannia tar grep for å heve stjernestatusen ytterligere. I løpet av en sommerstengt julimåned bygger man både kaviar- og champagnebar samt dessertstasjon,...
Mandag la NordØst Food & Cocktails på Solsiden i Trondheim ut melding på sin Facebook-side om at de ikke ville åpne igjen før til...
Søndag feiret Britannia hotel i Trondheim at det var 150 år siden hotellet ble åpnet, en begivenhet som fant sted 14. juni 1870. 150-årsjubileet...
Mojo Events er de nye driverne av restaurantvirksomheten på Kristiansten festning i Trondheim. Mojo Event skal stå for drift av begge de to serverings-...