Disse to skal “gjenreise et klassisk sted fra asken”

Matigruppen, som står bak den suksessfulle nysatsningen Tollbua på Brattøra i Trondheim, med Bocuse d’Or-sølvvinner Christopher W. Davidsen som sjef og toppsommelier Henrik Dahl Jahnsen som daglig leder, varsler nå at de til høsten lanserer et nytt restaurantkonsept i Trondheim sentrum. Meldingen er at de «skal gjenreise et klassisk sted fra asken». Det skal bli en gastropub som skal åpne dørene i november. De søker nå restaurantsjef, kjøkkensjef og øvrige ansatte.

Av Ulf Dalheim, publisert 7. juli 2024

Karl Johan Kopreitan, eiendomsinvestor og medeier sammen med Christopher W. Davidsen i Matigruppen og følgelig også Tollbua, deler på Facebook nyheten om «en gastropub midt i hjertet av Trondheim».

-Vi leter etter energiske, lidenskapelige medarbeidere til å være en del av åpningsteamet, skriver Matigruppen i sin annonsering etter medarbeidere til gastropuben.

-Vi gjør oss klar til å lansere vårt neste prosjekt, et  nytt restaurantkonsept midt i byen, skriver Matigruppen som også røper at de skal «gjenreise et klassisk sted fra asken», og at åpningen er planlagt til november 2024.

Søknadsfrist for sjefsstillinger er 14. august

-Detaljene og beliggenheten er hemmelige for øyeblikket. Men det skal bli en helårsdestinasjon fullpakket med sultne og tørste gjester, og smilende gjester fra tidlig til sent, heter til i utlysningsteksten for stillingen som kjøkkensjef.

Matigruppen-eier Karl Johan Kopreitan skriver i en kommentar til VinPuls, som har bedt om nærmere opplysninger om den nye gastropuben, at han vil komme tilbake med detaljer etter sommeren.

Men spekulasjonene og ryktene går allerede blant mange av aktørene i utebransjen i byen. De fleste peker på det såkalte glassburet ved enden av Residence-lokalet på Torvet, i Munkegata 26, vegg i vegg med den svært populære restauranten Frati. Siste leietaker der var burgerkjeden Døgnvill som stengte dørene for et snaut år siden. Før har bl.a. restaurantene Lille og Druen hatt tilhold der. Navnet Residence-kvartalet oppsto etter eierskifter og et navneskifte som kom da tidligere Phoenix hotel, bygget i 1911, ble oppgradert og skiftet navn på 90-tallet.

Søknadsfristen for stillingene som restaurantsjef og kjøkkensjef for den nye gastropuben er 14. august. I utlysningen fortelles det at man også har en åpen søknad for kokker, servitører, oppvask, bartender og ryddehjelp.

Skal utfordre det etablerte

På nettsiden sin skriver Matigruppen følgende om sine ambisjoner:

«Mati er en virkeliggjøring av en drøm. Et ønske om å berike matbyen Trondheim. Hos oss er menneskene i sentrum – både ansatte og gjester. Sammen med ambisiøse mennesker skal vi skape ulike serveringssteder med hvert sitt unike konsept. Fellesnevneren er at vi utfordrer det etablerte, samtidig som vi er inviterende, verdiskapende og ansvarlige».

Aksjene i Matigruppen eies 50/50 av Christopher William Davidsen og Karl Johan Kopreitan gjennom deres selskaper CWD Cateringen AS og Trym AS. Davidsen er daglig leder, mens Kopreitan er styreleder. Tollbua AS er første datterbedrift under Matigruppen.