Mat & Drikke

Mat & Vin

19 utesteder kjemper om beste vinlister

Britannia Hotel i Trondheim, Grand Hotel i Oslo, Skigaarden i Hemsedal og Park Hotel Vossevangen er finalistene i kampen om å vinne tittelen «Norges...

En oppvisning i (nordisk) kokkekunst

Ti kokker, elleve Michelin-stjerner, elleve retter og to hundre forventningsfulle gjester inntok Speilsalen og Palmehaven på Britannia Hotel onsdag kveld. Forventningene var skyhøye til...

Speilsalen beste restaurant i Norden

Mens Trondheim og Norge venter på at Michelin-guiden skal sende flere stjerner til Speilsalen, har stjernerestauranten på Britannia hotel sikret seg en solid nordisk...

Representerer Norge i Mexico City

Tonje Svee fra To Rom og Kjøkken i Trondheim skal være Norges representant til Jeunes Chefs Rôtisseurs 2022 i Mexico City 5.- 9. oktober...

Trondheim fikk EM i kokkekunst i 2024

Ikke bare er Trondheim og Trøndelag European Region of Gastronomy i 2022. Nå er det også klar at Trondheim blir vertskapsby for Bocuse d’Or...

Tidenes vin-bonanza i Trondheim

Kommende uke blir garantert tidenes absolutt heftigste vinuke i Trondheim noensinne. Det hele starter tirsdag med Vectura-messe (smaking for hotell- og restaurantbransjen, journalister og...

194 stjerne-restauranter i Storbritannia

Mange gode grunner til å besøke Storbritannia fremover. Michelin-guiden har nemlig hatt sitt stjerne-slipp for øyriket. Og nå er det hele 194 restauranter i...

Vinene som gjør jula vellykket

Jakten på den perfekte ribba eller det beste pinnekjøttet har allerede pågått noen uker. Lutefisken er sikkert også på plass, mens vi kanskje venter...

Spanske smaker med latinske rytmer

Endelig åpner Olavshallen i Trondheim opp igjen som et fullverdig kulturhus, med musikk, kultur og mat/drikke på flere arenaer og i forskjellige utgaver. Fra...

Park Vossevangen frykter Skigaarden

For fjerde år på rad er vinlisten ved Park Hotel Vossevangen kåret til Norges beste. Men vindirektør Francesco Marzola er klar over at man...

Verdens beste tok bare sølv i NM

Kraftkar fra Tingvoll ble kåret til «verdens beste ost» under verdensmesterskapet i Spania for noen år tilbake. I årets NM fikk samme ost «bare»...

Hvem er Norges beste på vin?

Trondheim har seilt opp som en av Norges mest spennende matbyer, med bl.a. tre Michelin-stjernerestauranter. Men byen har også et svært godt vinmiljø og...

Dansk dominans blant verdens beste

Danmark tar dobbeltseier ved Noma og Geranium i S. Pellegrino/Acqua Pannas kåring av verdens 50 beste restauranter. Sverige får 7.plass med Frantzén, mens Norges...

Tilbyr 320 akevitter i «Privaten»

Baklandet Skydsstation, som kanskje er Trondheims mest kjente restaurant internasjonalt, sammen med Speilsalen på Britannia, har utvidet restaurantlokalene med selskapsavdelingen «Privaten» oppe i 2.etasje,...

Da «Snavvel» kom til hjembyen

I 1531 sendte lensherre Eske Bille en flaske aquavite fra Bergenshus festning til erkebiskop Olav Engelbrektsson i Trondheim. 490 år senere gjorde destillatør Ivan...

Skal lære USA å kombinere vin og mat

En kjent norsk vinkelner og en argentinskfødt, tyskbosatt matekspert skal lære amerikanerne kombinasjonen av mat og drikke. Vinkelner Liora Levi, som er både norsk...

Egon-sjef tror fransk blir «det nye»

Det ligger ikke tilfeldigheter bak når Egon, Norges største restaurantkjede, gjør sin årlige endring av menyen. 1. juni kom det tyve nye retter inn...

Åpner spansk bodega i Olavshallen

Nå er det klart hvilken restaurant som blir den første som flytter inn i Olavshallen-kvartalet. Bodega 44 er navnet på utestedet som skal breie...

Michelin utsetter nordisk stjernedryss

Michelin-guiden har besluttet å flytte datoen for presentasjonen av 2021-utgaven for de nordiske landene til september 2021. Opprinnelig var utdelingen, som skal finne sted...

Løfter gjestene 50 meter opp i luften

Tidligere restaurantsjef ved bl.a. Havfruen i Trondheim, Thomas Larsen, er ansatt som Food & Beverage Manager for et konsept kalt Dinner in the Sky....

«Opptrådte» for 45 000 i Kazan

En ny vinkelner har mønstret på ved Spontan Vinbar i Trondheim. Birk Torp har tatt turen lenger opp i Midtbyen, etter flere år ved...

Sikkaviar fra Femunden til topps

Matfylket Trøndelag ble uten vinnere for første gang da 13 priser fredag 5. februar ble delt ut i 2020-utgaven av Det Norske Måltid. Vinneren...

Den store VinPuls juledrikke-guiden

Julehøytiden byr på mange muligheter for gode opplevelser på mat- og drikkefronten. Selve tilberedningen av det du skal servere gjestene på tallerken må du...

Akevitt-test: De gamle er fortsatt eldst

Det ble utklassingsseier for den første, opprinnelige norske juleakevitten da VinPuls-panelet testet årets utvalg av juleakevitter. 33 år etter at Arcus lanserte den første...

Nåsåmat og -drikke til julen

Travellin’ Strawberries plukker ikke bare jordbær. Nå har de i samarbeid med By brenneri, Dolmøy Seafood og Bryggeriet Frøya vært med på å utvikle...

Ungdom med matengasjement

Unge kokke- og servitør-emner fikk en fin smakebit på livet på et restaurantkjøkken eller blant gjestene ute i salen da «Ung restaurant»-prosjektet onsdag ble...

Trondheims «hemmelige» vinbar

Visste du at det finnes en vinbar i Trondheim som kun serverer viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet? Hvis ikke, så bør du...

Meksikansk streetfood på kaia

Når restaurantbransjen i Trondheim slår ut håret, skjer det under store meksikanske sombreros og med kokker og servitører svøpt inn i farverike gevanter. Slik...

Fem nye stjerner til Norge

Michelin-inspektørene har fortsatt sansen for Norge. Mandag ble det fem nye stjerner til norske restauranter. Trondheim fikk nok en stjernerestaurant da Speilsalen på Britannia...

«Alle» heier på Speilsalen

Mens kollegene ved de beste restaurantene i Trondheim nærmest er skråsikker på at Speilsalen blir belønnet med Michelin-stjerne mandag 17.februar, er Bocuse d’Or-sølvvinner og...

Iberiske fristelser på flaske og bag

To viner med forskjellig utgangspunkt og forskjellig stil er ukens utvalgte her på VinPuls. Begge har opphav på den iberiske halvøy, og både portugisiske...

Maaemo og Credo på topp i Norge

Credo rangeres som Norges nest beste restaurant, etter Maaemo, og holdes som nr. 13 i Norden av matguiden White Guide Nordic som nylig presenterte...

Kraft Bodega møter Mexico

Trondheim beste kokker er klare for et nytt Friends-arrangement. 8.mars stiller kokker og servitører fra syv av byens restauranter opp på Kraft Bodega med...

Siste liten-viner til julematen

Vinmonopolets butikker har åpent lille julaften, så du kan fortsatt handle inn riktig drikke til julematen, det være seg ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk, vilt...

Michelin på ny stjernejakt

Inspektørene fra Michelin-guiden har denne høsten finsiktet nye restauranter i Trondheim med tanke på utdeling av nye stjerner når Michelin lanserer sin nordiske utgave...

På trøffeljakt i Piemonte

Ni måneder i året jakter Carlo Marenda på trøfler i skogsområder i Piemonte. Sine beste fangster gjør han i et tettvokst dalsøkk mellom byene...

Nå får Trondheim egen vinfest

Hele 13 av Trondheims restauranter går sammen om å gi byen en egen vinfestival. Over tre dager i juni 2020 inviterer de til vintog...

Konfektsjokolade fra Klæbu

Hva gjør du når du synes hverdagene hjemme i Nederland begynner å bli for hektiske og barna i familien utvikler allergi og plages med...

Tripadvisor om Trondheim

Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute og...

Hvilken er årets beste kokebok?

For 12.gang skal en jury kåre årets beste norske kokebok. Fem finalister er plukket ut og vinneren offentliggjøres i Oslo 28.november. Kåringen er et...

Ble vinfrelst av riesling

Petter Hartweg Husby, daglig leder ved Vertshuset Røros, hadde lite kjennskap til vin før han ble introdusert for rieslingvinene til Jos. Christoffel jr fra...

Vil bli europeisk matregion

Trondheim og Trøndelag er kommet ett skritt nærmere målet om status som «European Region of Gastronomy» i 2022. Juryen som har vurdert søknaden stiller...

Franske fristelser på Fagn

Michelin-inspektører, hvor var dere? Send over syv stjerner, for det er det de fortjener, kokkene og servitørene fra syv av Trondheims beste restauranter som...

Nå samler de seg igjen!

Nok en gang går syv av byens beste restauranter sammen om en mat- og drikkehappening uten sidestykke. Fagn er vertskap når kokker og servitører...

Iskrem med internasjonalt snitt

Iskremelskere i Trondheim har fått en ny favoritt. Det argentinske paret Silvina Losz og Victor Cernadas, med over 25 års erfaring fra Argentina og...

Hvor var du da….?

Glem Oddvar Brå og staven fra VM i 1982. Heretter er spørsmålet: Hvor var du da byens fremste kokker og servitører slo seg sammen...

Trondheims nye matstjerner!

Trondheim er av DN kåret til Norges mathovedstad, men nå er byen også satt ettertrykkelig på det internasjonale stjernekartet, etter at Credo og Fagn...

Nordisk storeslem i Bocuse d’Or

Norden er utvilsomt verdens mat-Mekka akkurat nå. Da medaljene i årets Bocuse d’Or ble delt ut onsdag kveld, ble det gull til Danmark, foran...

Pepperkaker, gorgonzola og recioto

Daniel Johansson, daglig leder og kokk ved Lille Skansen og Rockheim Panorama synes krydrede pepperkaker med gorgonzola picante sammen med en recioto-vin fra Italia...

Krumkaker a la Jossa

Krumkake – klassikeren som aldri går av moten. Her får du en Jossa-variant med blåbær, hjemmelaget vaniljeis og julesirup. Perfekt til nyttårsaften, sammen med...

Gode viner i juleinnspurten

Jula varer vel strengt tatt ikke helt til påske, men her er tips om gode viner som kan ta deg både gjennom juleinnspurten, julemåltidene,...

Ta et «hvileskjær» med lysing

Du får helt sikkert behov for et aldri så lite «hvileskjær» i romjula, i form av et enkelt og lett fiskemåltid mellom all ribbe...

Noe for hverdagene i julestria

Hvis du trenger en aldri så liten pause fra julebordsmaten, får du et godt tips fra kjøkkenet på Jossa her – en super hverdagsrett...

Jossa byr på dehydrert gulrot

Midt under den mest heftige julebordsfråtsingen kan det være lurt å stoppe opp og ta en dag eller to med litt lettere kost. Fra...

Forkledd hummer i jordskokksuppe

Suppe er aldri feil. Når nettene nå blir lange og kulda skal sette inn, gjør det seg med noe varmt i måltidet. Fagn Bar...

Slik kan gulrot også serveres!

Ny mandag, ny måned og ny restaurant som skal friste deg med spennende retter her på VinPuls. Fagn Bar & Bistro starter i det...

Kantinemat de luxe på Blussuvoll

Ceviche, laks tataki, vårruller, taco med revet svin, tilslørte bondepiker og svele med bringebærsorbet er ikke hverdagskost i kantinen på Blussuvoll skole. Men når...

Hvalbiff på gourmetvis

Noen av oss er vokst opp med å ha hvalbiff og hvalgryte på menyen ganske jevnlig. Andre har kanskje ikke fått med seg hvor...

Kamskjell à la To Rom og Kjøkken

Verdens beste kamskjell kommer fra Frøya. Basta! Og du kan få kjøpt dem ferske og fristende i en god fiskedisk i nærheten av deg....

Grav andebryst som en proff!

Gravet andebryst er noe de fleste av oss kun smaker når vi er ute på restaurant. Her får du oppskriften på hvordan du kan...

Mørk sjokolade og perlende rødvin

Får du noe bedre enn mørk kvalitetssjokolade og store saftige, smakfulle solbær? Med en god, søt dessertvin til! Det måtte være når alt dette...

Tradisjonsmat med moderne vri

Vi har vel alle vokst opp med røkt torsk og gulrotstuing. Kokkene på Kalas & Canasta oppfordrer deg til å forsøke en mer moderne...

Ølsprøtt i ny NM-finale

Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad. Finalistene i...

Norges beste kantinekokker

Sara Maalø (22) og Daniel Phengpan (22) fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble onsdag de første vinnerne av NM Community Catering, en videreføring...

Utnytt historiens beste sopphøst!

Vi opplever kanskje tidenes beste sopphøst, spesielt gjelder det steinsopp og kantarell. Da er det absolutt på sin plass å gjøre noe skikkelig spenstig...

Tid for heftige høst-smaker!

Denne uken kjører vi full pakke på matfronten. Høsten er kommet, mørket siger på og regnskyene er trykkende. Da trenger vi kraftig og styrkegivende...

Start krabbesesongen her!

Vi er på vei  inn i den aller beste krabbesesongen, så om været løyer og fiskerne på Hitra og Frøya kommer seg ut for...

Nyt naturen med ukens dessert

Ta i bruk hagen og naturen! For akkurat nå er vi inne i den aller beste tiden for å utnytte bær, blomster og frukter...

Hele Norges matmor er død

Ingrid Espelid Hovig døde tidlig fredag formiddag 3.august, 94 år gammel. Det bekrefter Gyldendal forlag overfor NRK. Hovig ble født 3. juni 1924 på...

Tartar er alltid en fulltreffer

Når sommervarmen bare fortsetter og fortsetter trenger du oppskrift på en rett som er enkel å tilberede, skal serveres kald, men som samtidig både...

Sommerens beste dessert

Årets sommer har vært utfordrende også for jordbærprodusentene, men forhåpentligvis får du tak i både gode trønderjordbær og har noe rabarbra på lur, slik...

Sommerlett ishavsrøye fra Le Bistro

Ukens VinPuls-oppskrift fra kokkene på Le Bistro i Trondheim er både sunn, passe lett og ikke minst smakfull: Ishavsrøye med sommerkål og litt ingefær....

Blomkål med marokkansk vri

Gled dere matvenner! I juli vil konsernkjøkkensjef Espen Aunaas i Frati Gruppen og kjøkkensjef Rune Ehlie ved Le Bistro servere dere nye oppskrifter hver...

Fløterand med blåbær

Nå er det snart ferietid for de fleste av oss, og bare det gir oss grunn til å tenke på litt kos. Fra «Månedens...

Hvaltartar med tindved

Noen er kanskje skeptiske, men du bør absolutt gripe sjansen når fiskebutikken din tilbyr årets ferske hvalkjøtt. Her får du oppskrift på hvaltartar med...

Pinnekjøtt på verdensreise

Er du blant de mange som bare elsker pinnekjøtt? Da skal vi gi deg en god grunn til å sette pinnekjøtt på menyen også...

Kveite med sommerlig vri

Har du kveitefilet liggende i fryseren, eller finner du et fint stykke kveite hos din fiskehandler så har du oppskriften på hva du kan...

Skate med norske asparges

Ny måned betyr nytt utested som «Månedens restaurant» her på VinPuls. Og nye kokker som vil servere deg sine beste oppskrifter. Her kommer en...

Gnocchi på trøndersk vis

Pastaen er hentet fra Italia, men ingrediensene er så lokale som det er mulig å få dem i ukens oppskrift fra Sellanraa Bok &...

En grüner går bra til villkveita

Det er tid for noe godt med fisk, sier kokkene ved Sellanraa Bok & Bar som er «Månedens restaurant» her på VinPuls. Denne fredagen...

Det beste du kan lage til 17.mai!

17.mai er dagen for de gode opplevelser. Det gjelder naturligvis også på matfronten. Og du får ikke noe bedre enn hjemmelaget iskrem laget på...

Jordskokk og andehjerte, nam, nam!

Ny måned, ny fredag og nye kokker som skal lære deg å lage gode smakfulle retter. «Månedens restaurant» i mai på VinPuls er Sellanraa...

Vinner-oppskriften fra Top Chef-finalen!

Gjennom hele april har Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro gitt oss oppskrifter fra sin ferske kokebok «Fritter shjiten» på VinPuls. Reneé avslutter...

Vegetarrett med masse smak!

Visste du at Top Chef-vinner og Bula Neobistro-eier Renée Fagerhøi har vært vegetarianer i 13 år? Hun har altså solid bakgrunn til å komponere...

Tid for asparges igjen!

Det går mot vår, og lengst sør i Europa er man allerede i gang med å høste asparges, både hvite og grønne. Du får...

Fresk ny, norsk snaps

Two Grumpy Old Bastards Norge Herbal Snaps, handcrafted digestif Bestillingsutvalget Varenr. 8314102, kr. 369,90 Produsent: Det norske brenneri Synes du Gammel dansk er for...

Sjøkreps fra Bula-Renée

Her får du hjelp av Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ved Bula Neobistro i Trondheim til å tilberede og servere sjøkreps på en måte du...

En ekte påskekylling

Du må ikke nødvendigvis spise lammelår i påska. Her gir kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro deg oppskrift på en ekte påskekylling. Alle...