Tonje Svee fra To Rom og Kjøkken i Trondheim skal være Norges representant til Jeunes Chefs Rôtisseurs 2022 i Mexico City 5.- 9. oktober...
Tonje Svee fra To Rom og Kjøkken i Trondheim skal være Norges representant til Jeunes Chefs Rôtisseurs 2022 i Mexico City 5.- 9. oktober...
Ikke bare er Trondheim og Trøndelag European Region of Gastronomy i 2022. Nå er det også klar at Trondheim blir vertskapsby for Bocuse d’Or...
Kommende uke blir garantert tidenes absolutt heftigste vinuke i Trondheim noensinne. Det hele starter tirsdag med Vectura-messe (smaking for hotell- og restaurantbransjen, journalister og...
Mange gode grunner til å besøke Storbritannia fremover. Michelin-guiden har nemlig hatt sitt stjerne-slipp for øyriket. Og nå er det hele 194 restauranter i...
Det er fristende å ta frem en kjent, gammel salme når vi skal fremsnakke julens beste drikke. For da må vi både gjøre døren...
Jakten på den perfekte ribba eller det beste pinnekjøttet har allerede pågått noen uker. Lutefisken er sikkert også på plass, mens vi kanskje venter...
Endelig åpner Olavshallen i Trondheim opp igjen som et fullverdig kulturhus, med musikk, kultur og mat/drikke på flere arenaer og i forskjellige utgaver. Fra...
For fjerde år på rad er vinlisten ved Park Hotel Vossevangen kåret til Norges beste. Men vindirektør Francesco Marzola er klar over at man...
Kraftkar fra Tingvoll ble kåret til «verdens beste ost» under verdensmesterskapet i Spania for noen år tilbake. I årets NM fikk samme ost «bare»...
Trondheim har seilt opp som en av Norges mest spennende matbyer, med bl.a. tre Michelin-stjernerestauranter. Men byen har også et svært godt vinmiljø og...
Danmark tar dobbeltseier ved Noma og Geranium i S. Pellegrino/Acqua Pannas kåring av verdens 50 beste restauranter. Sverige får 7.plass med Frantzén, mens Norges...
Baklandet Skydsstation, som kanskje er Trondheims mest kjente restaurant internasjonalt, sammen med Speilsalen på Britannia, har utvidet restaurantlokalene med selskapsavdelingen «Privaten» oppe i 2.etasje,...
I 1531 sendte lensherre Eske Bille en flaske aquavite fra Bergenshus festning til erkebiskop Olav Engelbrektsson i Trondheim. 490 år senere gjorde destillatør Ivan...
En kjent norsk vinkelner og en argentinskfødt, tyskbosatt matekspert skal lære amerikanerne kombinasjonen av mat og drikke. Vinkelner Liora Levi, som er både norsk...
Det ligger ikke tilfeldigheter bak når Egon, Norges største restaurantkjede, gjør sin årlige endring av menyen. 1. juni kom det tyve nye retter inn...
Nå er det klart hvilken restaurant som blir den første som flytter inn i Olavshallen-kvartalet. Bodega 44 er navnet på utestedet som skal breie...
Michelin-guiden har besluttet å flytte datoen for presentasjonen av 2021-utgaven for de nordiske landene til september 2021. Opprinnelig var utdelingen, som skal finne sted...
Tidligere restaurantsjef ved bl.a. Havfruen i Trondheim, Thomas Larsen, er ansatt som Food & Beverage Manager for et konsept kalt Dinner in the Sky....
En ny vinkelner har mønstret på ved Spontan Vinbar i Trondheim. Birk Torp har tatt turen lenger opp i Midtbyen, etter flere år ved...
Matfylket Trøndelag ble uten vinnere for første gang da 13 priser fredag 5. februar ble delt ut i 2020-utgaven av Det Norske Måltid. Vinneren...
Julehøytiden byr på mange muligheter for gode opplevelser på mat- og drikkefronten. Selve tilberedningen av det du skal servere gjestene på tallerken må du...
Det ble utklassingsseier for den første, opprinnelige norske juleakevitten da VinPuls-panelet testet årets utvalg av juleakevitter. 33 år etter at Arcus lanserte den første...
Travellin’ Strawberries plukker ikke bare jordbær. Nå har de i samarbeid med By brenneri, Dolmøy Seafood og Bryggeriet Frøya vært med på å utvikle...
Unge kokke- og servitør-emner fikk en fin smakebit på livet på et restaurantkjøkken eller blant gjestene ute i salen da «Ung restaurant»-prosjektet onsdag ble...
Visste du at det finnes en vinbar i Trondheim som kun serverer viner som ikke er tilgjengelig på Vinmonopolet? Hvis ikke, så bør du...
Når restaurantbransjen i Trondheim slår ut håret, skjer det under store meksikanske sombreros og med kokker og servitører svøpt inn i farverike gevanter. Slik...
Michelin-inspektørene har fortsatt sansen for Norge. Mandag ble det fem nye stjerner til norske restauranter. Trondheim fikk nok en stjernerestaurant da Speilsalen på Britannia...
Mens kollegene ved de beste restaurantene i Trondheim nærmest er skråsikker på at Speilsalen blir belønnet med Michelin-stjerne mandag 17.februar, er Bocuse d’Or-sølvvinner og...
To viner med forskjellig utgangspunkt og forskjellig stil er ukens utvalgte her på VinPuls. Begge har opphav på den iberiske halvøy, og både portugisiske...
Credo rangeres som Norges nest beste restaurant, etter Maaemo, og holdes som nr. 13 i Norden av matguiden White Guide Nordic som nylig presenterte...
Trondheim beste kokker er klare for et nytt Friends-arrangement. 8.mars stiller kokker og servitører fra syv av byens restauranter opp på Kraft Bodega med...
Vinmonopolets butikker har åpent lille julaften, så du kan fortsatt handle inn riktig drikke til julematen, det være seg ribbe, pinnekjøtt, lutefisk, juletorsk, vilt...
Inspektørene fra Michelin-guiden har denne høsten finsiktet nye restauranter i Trondheim med tanke på utdeling av nye stjerner når Michelin lanserer sin nordiske utgave...
Ni måneder i året jakter Carlo Marenda på trøfler i skogsområder i Piemonte. Sine beste fangster gjør han i et tettvokst dalsøkk mellom byene...
Hele 13 av Trondheims restauranter går sammen om å gi byen en egen vinfestival. Over tre dager i juni 2020 inviterer de til vintog...
Hva gjør du når du synes hverdagene hjemme i Nederland begynner å bli for hektiske og barna i familien utvikler allergi og plages med...
Det er blitt svært vanlig å bruke Tripadvisor for å finne frem til gode og spennende steder å spise når man er ute og...
For 12.gang skal en jury kåre årets beste norske kokebok. Fem finalister er plukket ut og vinneren offentliggjøres i Oslo 28.november. Kåringen er et...
Petter Hartweg Husby, daglig leder ved Vertshuset Røros, hadde lite kjennskap til vin før han ble introdusert for rieslingvinene til Jos. Christoffel jr fra...
Trondheim og Trøndelag er kommet ett skritt nærmere målet om status som «European Region of Gastronomy» i 2022. Juryen som har vurdert søknaden stiller...
Michelin-inspektører, hvor var dere? Send over syv stjerner, for det er det de fortjener, kokkene og servitørene fra syv av Trondheims beste restauranter som...
Nok en gang går syv av byens beste restauranter sammen om en mat- og drikkehappening uten sidestykke. Fagn er vertskap når kokker og servitører...
Iskremelskere i Trondheim har fått en ny favoritt. Det argentinske paret Silvina Losz og Victor Cernadas, med over 25 års erfaring fra Argentina og...
Glem Oddvar Brå og staven fra VM i 1982. Heretter er spørsmålet: Hvor var du da byens fremste kokker og servitører slo seg sammen...
Trondheim er av DN kåret til Norges mathovedstad, men nå er byen også satt ettertrykkelig på det internasjonale stjernekartet, etter at Credo og Fagn...
Norden er utvilsomt verdens mat-Mekka akkurat nå. Da medaljene i årets Bocuse d’Or ble delt ut onsdag kveld, ble det gull til Danmark, foran...
Roar Hildonen drømmer om å få drikke 100-poengeren Château Haut-Brion fra sitt fødselsår 1961, men husker fortsatt den første vinen han smakte, på Vadsø...
Norges kandidat i kokkekonkurransen Bocuse d’Or, Christian A. Pettersen, har lagt lista høyt for seg selv foran årets finale i Lyon denne uken. Bare...
Hovmester og vinkelner Mette Smistad Olsen på NordØst Food & Cocktails startet sin «vinkarriere» med en flaske søt tysk hvtivin, som hun fikk av...
Daniel Johansson, daglig leder og kokk ved Lille Skansen og Rockheim Panorama synes krydrede pepperkaker med gorgonzola picante sammen med en recioto-vin fra Italia...
Krumkake – klassikeren som aldri går av moten. Her får du en Jossa-variant med blåbær, hjemmelaget vaniljeis og julesirup. Perfekt til nyttårsaften, sammen med...
Jula varer vel strengt tatt ikke helt til påske, men her er tips om gode viner som kan ta deg både gjennom juleinnspurten, julemåltidene,...
Du får helt sikkert behov for et aldri så lite «hvileskjær» i romjula, i form av et enkelt og lett fiskemåltid mellom all ribbe...
Hvis du trenger en aldri så liten pause fra julebordsmaten, får du et godt tips fra kjøkkenet på Jossa her – en super hverdagsrett...
Midt under den mest heftige julebordsfråtsingen kan det være lurt å stoppe opp og ta en dag eller to med litt lettere kost. Fra...
Det er freddag! Og snart helg. Klart vi skal kose oss da! Kjøkkenet på Fagn Bar & Bistro i Trondheim byr opp til dessertfest...
Her er en rett du kan nyte når du er lei av eller vil servere noe godt uten å ty til kjøtt, fugl eller...
Ramen er blitt utrolig populært verden over de siste årene, også på norske restauranter. Akkurat nå er ramen noe av det mest trendy du...
Suppe er aldri feil. Når nettene nå blir lange og kulda skal sette inn, gjør det seg med noe varmt i måltidet. Fagn Bar...
Ny mandag, ny måned og ny restaurant som skal friste deg med spennende retter her på VinPuls. Fagn Bar & Bistro starter i det...
Ceviche, laks tataki, vårruller, taco med revet svin, tilslørte bondepiker og svele med bringebærsorbet er ikke hverdagskost i kantinen på Blussuvoll skole. Men når...
To Rom og Kjøkken avslutter sin opptreden som «Månedens restaurant» på VinPuls med en sjokoladebasert dessert som bare er til å spise opp! Med...
Noen av oss er vokst opp med å ha hvalbiff og hvalgryte på menyen ganske jevnlig. Andre har kanskje ikke fått med seg hvor...
Denne uken kunne To Rom og Kjøkken i Trondheim feire sitt 13-årsjubileum. Her på VinPuls feirer vi Roar Hildonen & Co med å ha...
Verdens beste kamskjell kommer fra Frøya. Basta! Og du kan få kjøpt dem ferske og fristende i en god fiskedisk i nærheten av deg....
Gravet andebryst er noe de fleste av oss kun smaker når vi er ute på restaurant. Her får du oppskriften på hvordan du kan...
Får du noe bedre enn mørk kvalitetssjokolade og store saftige, smakfulle solbær? Med en god, søt dessertvin til! Det måtte være når alt dette...
Vi har vel alle vokst opp med røkt torsk og gulrotstuing. Kokkene på Kalas & Canasta oppfordrer deg til å forsøke en mer moderne...
Ølsprøtt-snacksen fra firmaet Attåtnæring, produsert ved Melhus Bakeri, er igjen klar for finale i Det norske måltid, for andre år på rad. Finalistene i...
Sara Maalø (22) og Daniel Phengpan (22) fra Hegstad & Blakstad i Trondheim ble onsdag de første vinnerne av NM Community Catering, en videreføring...
Vi opplever kanskje tidenes beste sopphøst, spesielt gjelder det steinsopp og kantarell. Da er det absolutt på sin plass å gjøre noe skikkelig spenstig...
Det kan diskuteres hva som er den beste hvitfisken, men hos de fleste kommer nok torsk på topp. Og når du får den servert...
Laksesesongen går mot slutten, men fortsatt er det villaks å få hos de beste fiskehandlerne. Ukens rett på VinPuls er en variant av lakseloins...
Denne uken kjører vi full pakke på matfronten. Høsten er kommet, mørket siger på og regnskyene er trykkende. Da trenger vi kraftig og styrkegivende...
Vi er på vei inn i den aller beste krabbesesongen, så om været løyer og fiskerne på Hitra og Frøya kommer seg ut for...
Ta i bruk hagen og naturen! For akkurat nå er vi inne i den aller beste tiden for å utnytte bær, blomster og frukter...
Ingrid Espelid Hovig døde tidlig fredag formiddag 3.august, 94 år gammel. Det bekrefter Gyldendal forlag overfor NRK. Hovig ble født 3. juni 1924 på...
Når sommervarmen bare fortsetter og fortsetter trenger du oppskrift på en rett som er enkel å tilberede, skal serveres kald, men som samtidig både...
Årets sommer har vært utfordrende også for jordbærprodusentene, men forhåpentligvis får du tak i både gode trønderjordbær og har noe rabarbra på lur, slik...
Ukens VinPuls-oppskrift fra kokkene på Le Bistro i Trondheim er både sunn, passe lett og ikke minst smakfull: Ishavsrøye med sommerkål og litt ingefær....
Gled dere matvenner! I juli vil konsernkjøkkensjef Espen Aunaas i Frati Gruppen og kjøkkensjef Rune Ehlie ved Le Bistro servere dere nye oppskrifter hver...
Nå er det snart ferietid for de fleste av oss, og bare det gir oss grunn til å tenke på litt kos. Fra «Månedens...
Noen er kanskje skeptiske, men du bør absolutt gripe sjansen når fiskebutikken din tilbyr årets ferske hvalkjøtt. Her får du oppskrift på hvaltartar med...
Er du blant de mange som bare elsker pinnekjøtt? Da skal vi gi deg en god grunn til å sette pinnekjøtt på menyen også...
Har du kveitefilet liggende i fryseren, eller finner du et fint stykke kveite hos din fiskehandler så har du oppskriften på hva du kan...
Ny måned betyr nytt utested som «Månedens restaurant» her på VinPuls. Og nye kokker som vil servere deg sine beste oppskrifter. Her kommer en...
Pastaen er hentet fra Italia, men ingrediensene er så lokale som det er mulig å få dem i ukens oppskrift fra Sellanraa Bok &...
Det er tid for noe godt med fisk, sier kokkene ved Sellanraa Bok & Bar som er «Månedens restaurant» her på VinPuls. Denne fredagen...
17.mai er dagen for de gode opplevelser. Det gjelder naturligvis også på matfronten. Og du får ikke noe bedre enn hjemmelaget iskrem laget på...
Ny måned, ny fredag og nye kokker som skal lære deg å lage gode smakfulle retter. «Månedens restaurant» i mai på VinPuls er Sellanraa...
Gjennom hele april har Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi fra Bula Neobistro gitt oss oppskrifter fra sin ferske kokebok «Fritter shjiten» på VinPuls. Reneé avslutter...
Visste du at Top Chef-vinner og Bula Neobistro-eier Renée Fagerhøi har vært vegetarianer i 13 år? Hun har altså solid bakgrunn til å komponere...
Det går mot vår, og lengst sør i Europa er man allerede i gang med å høste asparges, både hvite og grønne. Du får...
Two Grumpy Old Bastards Norge Herbal Snaps, handcrafted digestif Bestillingsutvalget Varenr. 8314102, kr. 369,90 Produsent: Det norske brenneri Synes du Gammel dansk er for...
Her får du hjelp av Top Chef-vinner Renée Fagerhøi ved Bula Neobistro i Trondheim til å tilberede og servere sjøkreps på en måte du...
Synes du at det har vært nok skrei, lever og rogn i vinter, men at det fortsatt er godt med torsk? Da kan du...
Du må ikke nødvendigvis spise lammelår i påska. Her gir kjøkkensjef Mette Beate Evensen ved Røst Teaterbistro deg oppskrift på en ekte påskekylling. Alle...
Har du ikke hørt om «Hermann»? Han som er uunnværlig om du skal bake noe med surdeig. Vel, da skal du få leksjonen i...
Vi har alle vokst opp med, og garantert vært glad i, det ukentlige pannekakemåltidet. Her er en litt mer «voksen» variant, med tartar. Ukens...
I 2016 siden sto Renée Fagerhøi på kjøkkenet hos Kalas & Canasta. 22 måneder senere har 31-åringen vunnet Top Chef, åpnet egen restaurant og...