Gjentar suksessen med sommerlig vinfestival på Bakklandet

I fjor fikk de stablet en vinfestival på beina i løpet av 2-3 uker. Denne gangen har de hatt lengre tid på seg til planlegging og finpussing. Sist uke ble billettene til Bakklandet Vinfestival onsdag 24. og torsdag 25. juli lagt ut. Arrangementssted også i år blir den idylliske plassen kalt Krana-parken på Nedre Bakklandet. Til årets festival kommer 13-14 vinimportører med et spennende utvalg av rundt 200 forskjellige viner som festivalgjestene kan velge blant. Prosjektleder Julie Benedikte Dalheim og gjengen bak festivalen lover dessuten musikk og salg av delikatesser og annen mat.

Av redaksjonen i VinPuls, publisert 24. juni 2024

-Alle utstillerne som sa ja til å være med på svært kort varsel i fjor blir med også i år. I tillegg har vi invitert med noen ekstra importører for å få et enda større og bredere utvalg av viner som festivaldeltakerne får anledning til å smake på. Ettersom det er et intimt og lite areal på Krana, blir det kun lagt ut et begrenset antall billetter til hver dag. Vi ønsker først og fremst at dette skal være en trivelig, uformell, koselig og sommerlig vinfestival, sier Julie Benedikte Dalheim, som ved siden av å jobbe som prosjektleder for Bakklandet Vinfestival også er påtroppende restaurantsjef ved Havet Kulturarena.

Ser ut til å bli et viktig treffpunkt for vininteresserte

De fleste vinimportørene som enten har Trondheim som adresse for hovedkontoret sitt, eller har egne ansatte med tilhold i Trondheim, blir med som utstillere på festivalen. I tillegg kommer det opp representanter fra flere av Norges viktigste vinimportører i Oslo, slik at totalt 14 vinimportører skal vise frem og servere sine viner. Bakklandet Vinfestival ser altså ut til å etablere seg som et viktig, årlig treff for vininteresserte fra hele landet midt på sommeren.

Onsdag og torsdag 24. og 25. juli arrangeres Bakklandet Vinfestival for andre år på rad i Krana-parken på Bakklandet. Prosjektleder Julie Benedikte Dalheim (t.h.) lover god stemning, spennende viner å smake på og smakfull mat å kjøpe.

-Vi fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på fjorårets festival. Gjestene syntes det ble en koselig og annerledes festival, med gode viner fra hele verden, hyggelig musikk og spennende streetfood. Blant aktørene som kommer i tillegg til vinimportørene også i år er Alma Mater, som bl.a. vil selge ost og spekemat. Medarrangør og nabo til Krana på Nedre Bakklandet, Blomster og Vin ved medeier og driver Ingrid Mathea Norwich, vil stå for salg av deres populære pinsa-pizza. Vi er også i dialog med Pala kaffebrenneri og Gola e Tentazioni iskremutsalg, så det kan bli både smakfull kaffe og Golas ekte, argentinske empanadas samt sitronsorbet med cava på festivalen, røper Julie Benedikte Dalheim.

Kan dukke opp en overraskelse

I en pressemelding skriver prosjektlederen at det vil bli mulighet for publikum å smake både etablerte kvalitetsviner, årets nyheter og viner fra hele verden. Alt dette er inkludert i inngangsbilletten. Det blir ifølge arrangøren “laidback” underholdning, morsomme boder og mulighet til å kjøpe mat. Ikke umulig at det dukker opp en eller annen overraskelse heller.

-I år går vi inn i et samarbeide med Blomster og Vin, som etter åpningen i fjor har blitt en virkelig “klassiker” på Bakklandet, med masse sjarm, god mat og vin og en fantastisk atmosfære. Festivalens ønske er å gi gjestene en tilnærming til vin som er ganske så annerledes. Vi ønsker å gi alle som setter pris på et godt glass vin og/eller er nysgjerrige på viner fra andre land, muligheter til å smake. Men også treffe de som er nybegynnere og som har lyst til å prøve(smake) og lære litt mer om vin, heter det i pressemeldingen.

Fra august blir det “vintirsdager” på Havet Kulturarena

De skriver videre at de i fjor gjorde dette på “impuls”, hvor de i løpet av 14 dager fikk på plass avtale om leie av grunn, skjenkeløyve fra kommunen, flinke underholdere, vinimportører som stilte på kort varsel, og at til og med været viste seg fra sin beste side. -Vi solgte ut alle billettene i løpet av noen få dager. Krana-parken er intim og vakker ved bredden av elva, men i samråd med politi/brannvesen har vi bestemt at vi bare skal selge noen hundre billetter hver dag. Så her gjelder det å være tidlig ute.

Julie Benedikte Dalheim forteller at hun som påtroppende restaurantsjef ved Havet Kulturarena har planer om å fortsette med vinarrangementer også der. Fra første uke i august vil det bli “Julies utvalgte” hver tirsdag, med fokus både på egne favoritter, temasmakinger og nye spennende viner til overkommelige priser. Det vil for eksempel også være dager med fine priser på karafler med vin. Dette er så klart inspirert av de gode, gamle vintirsdagene på Cafe 3B.

Info: Julie Benedikte Dalheim er datter av VinPuls-gründer Ulf Dalheim. Men hverken han eller VinPuls har noe med Bakklandet Vinfestival å gjøre.