Thomas Borgan går ut av Kraft Bodega

Ett av Trondheims aller sterkeste kokkenavn, Thomas Johansen Borgan, varsler at han trekker seg ut av topprestauranten Kraft Bodega på Brattørkaia 17 B. Borgan var med på å starte Kraft Bodega for seks år siden, og var kjøkkensjef og daglig leder der de første fire årene. Hvor veien går videre vet han ikke eksakt ennå, men det må helst bli noe uten service og personalansvar.

Av Ulf Dalheim, publisert 8. juli 2024

Thomas Borgan (43) er opprinnelig fra Rørvik og hadde lang fartstid ved flere av landets beste restauranter før han kom til Trondheim og Restaurant Fem Bord, deriblant Bølgen og Moi samt Palace Grill i Oslo. Hans største bragder er å bli Årets sjømatkokk 2011, Norsk mester og kongepokalvinner i kokkekunst 2012, Nordisk mester i 2013 og vinner av Global Chef Challenge Nord Europa.

-Jeg har vært i tenkeboksen en stund og har nå av ulike grunner bestemt meg for å forlate Kraft Bodega. Tro meg, dette er virkelig ikke en enkel avgjørelse, men jeg ønsker rett og slett å finne på noe annet nå, skriver Thomas Borgan på sin Facebook-profil.

Til VinPuls.no sier Thomas Borgan at han ikke har ikke så mye mer å utdype. Men etter seks år med Kraft er han klar for nye utfordringer som ikke omhandler restaurantdrift.

-Har absolutt ingen planer ennå, men som jeg skriver på Facebook er jeg åpen for innspill. Jeg vil se om det er noe gøy som dukker opp framover, sier han til VinPuls.

Steppet til side da han ble pappa

På Facebook skriver Borgan: Om det er noen som har ide om hva man skal finne på, rop ut. Arbeidet framover kommer ikke til å inkludere service og personalansvar, men alt annet gøy er jeg med på.

Da Thomas Borgan og samboer Renée Fagerhøi (driver av Bula Bistro) ble foreldre for to år siden, steppet Thomas til side som kjøkkensjef ved Kraft. Så det blir ingen endring på kjøkkenet der. Kjøkkensjef videre ved Kraft er Lasse Hamsund Larsen som tok over etter Borgan.

Thomas Johansen Borgan i aksjon på kjøkkenet ved Kraft, samt noen av rettene som har fulgt han og restauranten gjennom seks år. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Mener Kraft er Trondheims beste restaurant

Thomas Borgan understreker at Kraft sitter dypt i hans hjerte.

-Når jeg nå er på vei ut, så må det være lov å si at personlig mener jeg at Kraft er Trondheims beste restaurant. Basert på min smak, sier han smilende.

Han sender en stor takk til alle han har samarbeidet med for å gjøre Kraft til en av Trondheims aller beste restauranter.

-Tusen takk til alle de magiske folkene som har gjort Kraft til det det er. Dere har vært så ufattelig viktig for framgangen og utviklingen til Kraft Bodega. Jeg ønsker alle på Kraft lykke til videre framover, dere er Trondheims flinkeste og det beste restaurantteamet jeg noen gang har jobbet med, skriver Thomas Borgan.

Bak Kraft Bodega står de fire kokkene Andreas Espnes, Leif Eirik Karlsen, Robin Wold og Thomas Johansen Borgan. De driver Kontrast Catering og Kontrast Kantine (inkl. Kraft Bodega) gjennom selskapet Kontrast Investments. Eiersitsen i selskapene når Borgan nå går ut er ikke avklart.

Foto hovedbildet: Renée Fagerhøi