Bodega 44 har stengt dørene

Den spanskinspirerte restauranten Bodega 44 i Olavshallen har stengt dørene og levert oppbudsbegjæring til skifteretten etter kun et drøyt års drift. Pandemi og stengt kulturhus gjorde at restauranten egentlig aldri fikk komme i vanlig drift og finne sitt publikum. – Jeg tar det personlig veldig tungt, for dette er et fantastisk lokale med en unik stemning. Jeg hadde så lyst til å lykkes her, sier Hilde Aanensen, en av gründerne bak restauranten.

Av Ulf Dalheim, publisert 18. januar 2023

Bodega 44 åpnet i midten av november 2021 i lokalene som tidligere hadde huset administrasjonen i Olavshallen. Restauranten ligger i et av de små trehusene som ble inkludert inn i Olavskvartalet da bygget ble åpnet i 1989. Det opprinnelige huset ble kalt Knudtzongården og har historie tilbake til 1710. «En nykommer som skaper varme følelser», skrev VinPuls i sin restaurantanmeldelse i desember 2021. Og trakk frem kvaliteten på både mat og drikke, og ikke minst de sjarmerende og intime lokalene, med seks forskjellige rom med nydelig dekorasjon.

Hilde Aanensen, en av eierne bak Bodega 44, fotografert på trappa til “Knutzonhuset”, som har inngang til restauranten fra Kjøpmannsgata.
Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Leverte inn oppbudsbegjæring til skifteretten

Men da Bodega 44 stengte dørene 22. desember i fjor, fikk de ansatte vite at det ikke ville bli åpning igjen etter nyttår. Og mandag denne uken leverte Hilde Aanensen og Colin Dahl, eierne av aksjeselskapet La Rambla AS som har drevet Bodega 44, inn sin oppbudsbegjæring til Trondheim skifterett.

-Vi gikk egentlig rett inn i nedstenging bare to uker etter at vi åpnet i 2021. Alt ble kansellert, Olavshallen stengte og den bebudede gjenåpningen i 2022 ble utsatt og utsatt. I store perioder har det ikke vært nok folk innom oss. Det har vært mange faktorer som har spilt inn og gjort at vi før nyttår så at dette ikke gikk lenger, forklarer Hilde Aanensen.

Hun forteller at de startet med fire kokker, to bartendere og tre servitører, fullt fokusert på bare å «gønne på». Men så gikk alt skeis. Utover høsten i fjor innså Aanensen & Co at kostnadene ble for store til at det var mulig å fortsette driften om ikke ting bedret seg.

Har gjort opp med leverandørene

-Jeg har lagt ned mye arbeid i det å gjøre opp med leverandørene våre. Det samme gjelder lønn til alle ansatte. Jeg er opptatt av dialog og ærlighet, og å gjøre opp for meg., sier Hilde Aanensen.

-I tillegg til pandemi og lite aktivitet i Olavshallen, så har dere kanskje også fått konkurranse fra streetfood-bodene på Olavstorget rett bortenfor dere?

-Vi visste ikke om dem da vi planla Bodega 44 og utarbeidet konseptet for restauranten. Så ja, de tilbyr jo mat og drikke, og slik sett har de vært en konkurrent. Og så er de mer synlige for folk som kommer inn hovedinngangen til Olavshallen enn det vi er. Bodega 44 har vært litt bortgjemt, det er ikke alle som har vært innom Olavshallen som har oppdaget oss, svarer Hilde Aanensen.

Direktør Ann Elisabeth Wedø i Olavshallen sier til VinPuls at hun ikke ønsker å kommentere oppbudsbegjæringen fra Bodega 44.