Bransjefolk skifter beite

Avslutningen av 2022 markerte at to av de mest erfarne sommelierene/selgerne blant norske vinimportører har gått til nye jobber. Isabella Adamczewska begynte i november hos Gaia Wine & Spirits, mens Ellen Arnoldsson i desember gikk til Ferment. Begge to er opprinnelig fra Sverige, men har bodd i Oslo i en årrekke.

Av Ulf Dalheim, publisert 11. januar 2023

Det skjer stadig vekk “vandringer” i den norske importørbransjen. Nå kan VinPuls fortelle at to av selgerne i henholdsvis Solera Beverage Group og Vinestor, som i fjor kom inn under samme eierskap, har funnet seg nye jobber.

Isabella Adamczewska som opprinnelig er fra Göteborg, har jobbet i Oslo siden hun begynte ved Engebret Cafe i 2011. Hun startet som sommelier hos Solera Bverage Group i 2015, men er nå hos Gaia Wine & Spirits som ny produktsjef.

Ellen Arnoldsson kommer fra Lund i Sverige og har siden 2017 vært salgsrepresentant for Vinarius i Vinestor Gruppen. Hun er nå på plass som markeds- og kommunikasjonssjef i det relativt nystartede importselskapet Ferment, som er en del av Moestue Gruppen. Ferment ble startet av Vinarius-gründer Jørn H. Abrahamsen i januar 2022, og har tidligere Vinarius-sjef Rolf Gathe som daglig leder. Det betyr at Ferment nå har tre tidligere Vinarius-medarbeidere i staben.