Credo legger ned Jossa Mat og drikke

Fra 1. mai blir det ikke lenger mulig å nyte retter fra a la carte-menyen eller spise dagens fristelse i restauranten Jossa Mat og drikke på Lilleby. Credo-eier Heidi Bjerkan har besluttet å legge ned den daglige driften ved restauranten som så sent som i juli i fjor fikk både Green Star Award og BIB Gourmand-utmerkelser fra den nordiske Michelin-guiden. Planen er å bruke Jossa-lokalene på en helt ny måte fremover.

Av Ulf Dalheim, publisert 12. april 2023

-Endringene vi gjør ligger i at vi ønsker en større fleksibilitet nå som vi også er i gang med å åpne vårt eget kompetansesenter, Credo Kompetansesenter, forteller Credo-sjef Heidi Bjerken til VinPuls.

-Så Jossa avvikles ikke helt?

-Jossa består, men vil alltid være i utvikling, og nå endrer den form. Det blir konserter, forskjellige eventer, vinsmaking og gjestespill. Jossa har et lokale vi ønsker å utnytte på flere måter, ved også å invitere byen til å bruke det, til alle typer festligheter, som konfirmasjon, bryllup og fest. Vi satser på like mye liv i lokalene som før, bare med litt mer forutsigbare rammer, sier Heidi Bjerkan.

Heidi Bjerkan og temaet ved Credo får fortsatt nok å henge fingrene i selv om daglig drift av Jossa legges ned fra 1. mai. Foto: VinPuls/Ulf Dalheim

Kun åpen de tre siste helgene av april

Da Credo/Jossa i går la ut meldingen på Facebook om at den daglige drift av Jossa Mat og drikke ville være historie når mai den skjønne og milde ankommer, ble det samtidig opplyst at man vil foreta en «soft redusering» av servering og aktiviteter i lokalet. A la carte-menyen og dagens fristelse vil være tilgjengelig kun de tre siste fredager og lørdager av april. Men så er det slutt på det som var.

Det handler om å tenke annerledes, ble det skrevet. La oss rett og slett gjøre morsomme greier.

Navnet Jossa oppsto allerede da Credo holdt til i Ørjaveita i Midtbyen. Jossa ble den mer løsslupne restaurantdelen som overtok for Credo bar i andre etasje, der nettopp konserter var en viktig del av aktivitetene. Jossa ble fremstilt som en kvinne som likte å reise, for å hente inspirasjon og ideer til hva som kunne serveres i lokalene.

Fulgte med på lasset til Lilleby

Da Credo flyttet til Lilleby fulgte Jossa med på lasset, og da ble det bl.a. nevnt at hun skulle stå bak en trivelig og folkelig nabolagsrestaurant, en slags motvekt til fine dining-restauranten Credo.

Heidi Bjerkan og Credo-teamet vil fortsatt ha nok å henge fingrene i, også etter at Jossa ikke lenger skal ha fast daglig drift. I tillegg til driften av Michelin-restauranten Credo, som mange mener kan hente hjem nok en stjerne under den kommende nordiske Michelin-utdelingen i Finland i juni, driver teamet også restauranten Edoramen samt bakeri og Geitmyra matkultursenter (for barn) i nabohuset, som tidligere huset Finnes barnehjem.