Dansker kjøper Solera Beverage Group

Det danske multi-drikkevare selskapet Royal Unibrew AS har inngått en avtale om å kjøpe 100 % av aksjene i Solera Beverage Group – en ledende importør og distributør av vin og andre drikkevarer i Norge, Sverige og Finland. I Norge omfatter Solera importselskapene Engelstad, Best Cellars, Stenberg & Blom, Eurowine, Bottleneck, Winehouse, Sommelier, Multibev og distribusjonsselskapet Cuveco. Prisen er over en millard norske kroner.

Av Ulf Dalheim, publisert 2. juli 2021

Ole Petter Wie

-Vi er veldig glade for å kunne offentliggjøre denne avtalen. Royal Unibrew er et ledende regionalt multi-drikkevare selskap med fokus på vekst. At de har valg å investere i Solera Beverage Group gjør meg stolt, sier CEO i Solera, Ole Petter Wie i forbindelse med offentliggjøringen av oppkjøpet.

I en pressemelding opplyses det at Royal Unibrew allerede har en sterk markedsposisjon i Danmark og i Finland. Med dette oppkjøpet vil Royal Unibrew skape en Nordisk multi-drikkevare plattform med en eksponering mot ca. 30 millioner forbrukere i Norden og rundt Østersjøen.

Stefan Norberg, COO i Solera uttaler følgende: -Royal Unibrew er et lokalt forankret selskap, og den sterke lokale forankringen passer veldig godt med Soleras forretningsmodell. Vi ser fram til å videreutvikle Solera under det nye eierskapet. Jeg er overbevist om at vi med vår kombinerte kunnskap og kompetanse, kommer til å lykkes med å skape vekst sammen med våre partnere og kunder fremover.

Pris: Over en milliard norske kroner

Royal Unibrew kjøper Solera Beverage Group fra det Nordiske private equity selskapet CapMan for ca. DKK 770 millioner (= 1 025 897 millioner norske kroner), på en gjeldfri basis. Gjennomføringen av oppkjøpet er gjenstand for regulatoriske vurderinger, noe som forventes å skje i løpet av 3. kvartal 2021.

CEO i Royal Unibrew, Lars Jensen, sier: -Jeg er veldig glad for å annonsere at vi har inngått en avtale om å kjøpe Solera Beverage Group og vi ser frem til å ønske våre nye kollegaer velkommen til Royal Unibrew. Solera Beverage Group har bygd opp en sterk forretning i Norge, Sverige og Finland. Dette vil gi oss en sterk Nordisk plattform, hvor vi kan utvikle Norden til et fullstendig multi-drikkevare marked for Royal Unibrew. Den komplementære strategien mellom Solera Beverage Group og Royal Unibrew vil sikre et sterkt fundament for fremtidig lønnsom vekst.

Fakta om Solera Beverage Group:
Solera Beverage Group har spesialisert seg på import av vin, sprit, øl og andre drikkevarer. Solera har vokst ved å konsolidere mange små individuelle vin- og spritimportører til et selskap som selger et stort utvalg med drikkevareprodukter til de nordiske monopolene, utelivsmarkedene og dagligvaremarkedene. Solera ble etablert i 1924 og har siden 2002 opplevd en betydelig vekst gjennom å representere et stadig voksende antall ledende internasjonale merkevarer. Solera Bverage Group Holding hadde i 2020 en omsetning på 1 867 355 millioner kroner, og et resultat før skatt på 73 073 millioner.

Fakta om Royal Unibrew AS:
Royal Unibrew er et ledende regionalt multi-drikkevare selskap med en portefølje av sterke merkevarer i Danmark, Finland, Italia, Tyskland, Frankrike og Baltikum, og til 65+ land i resten av verden. Selskapet tilbyr et stort antall forbrukere kvalitetsprodukter innen øl, malt-baserte drikkevarer, brus, samt sider, ready-to-drink, juice, energidrikker og vann. I tillegg til egne merkevarer, så tilbyr Royal Unibrew lisens-baserte internasjonale merkevarer fra PepsiCo og Heineken i Nord-Europa.