Dobbelt frokost-heder til Trondheim

Folk som liker gode hotellfrokoster har fått enda en grunn til å valfarte til Trondheim. For når Scandic Nidelven nylig erobret frokosttronen for 13.gang, så skjedde det denne gangen foran et annet trondheimshotell, nemlig det relativt nyåpnede Britannia hotel. 3.plass gikk i år til Thon Hotel Rosenkranzt i Oslo.

Mer enn 400 frokoster i hele Norge er vurdert i kåringen av landets aller beste hotellfrokost. Med årets seier har Scandic Nidelven vunnet kåringen hele 13 ganger i løpet av de 15 årene konkurransen har eksistert. For hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, betyr det likevel ekstra mye å få seierspokalen i år.

– I år kjenner jeg at prisen også varmer litt ekstra, da vi har mange nye ansatte på teamet, inkludert ny frokostansvarlig, ny kjøkkensjef og ny direktør for mat og drikke. Jeg tror at kombinasjonen av nye krefter sammen med våre erfarne frokosthelter, har løftet oss til nye høyder, både når det gjelder service og utvikling, sier Vassdal til bransjenettstedet horecanytt.no.

-Sterk frokostkultur i Scandic

Scandic-sjefene er naturlig nok veldig fornøyd med nok en gang å ha fått vinneren i Twinings Best Breatfast-kåring:

– At Scandic Nidelven nok en gang troner på toppen i denne konkurransen er ikke annet enn imponerende og velfortjent. I Scandic har vi i mange år hatt et sterkt fokus på å servere gjestene våre den beste frokosten i Norge, sier noe om den sterke frokostkulturen vi har i hele Scandic-kjeden, sier direktør for mat og drikke i Scandic, Helene Skjenneberg.

I en alder av 25 år er Martin Trana Flak tidendes yngste kjøkkensjef på Scandic Nidelven. Med det følger et stort ansvar. Siden han inntrådte stillingen i februar i år, er det likevel samtalene med gjestene som har gjort størst inntrykk.

– Det er først og fremst en ære å få jobbe med Norges beste frokost. Det er utrolig inspirerende å få jobbe i en hotellkjede der frokostkulturen er så sterk, og med et team som er så fremoverlent og lidenskapelig opptatt av god frokost. Jeg elsker å ha kontakt med alle de flotte leverandørene våre som gjør det mulig å holde på med frokost på dette nivået. Det beste med jobben er nok likevel alle de gode samtalene med gjestene våre ved Nidelven, forteller Flak.

-En frokost som har mye å gi til alle

Food & Beverage-manager på Scandic Nidelven, Espen Teigseth, hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal og Stephen Twining. Foto: Haugen-Gruppen

Dette er juryens begrunnelse for å gi Scandic Nidelven seieren nok en gang: 
En frokost som har mye å gi til alle, og som ivaretar ønskene til et bredt spekter av gjester. Alltid hyggelig stemning, og lokaler som er blitt romslige og hyggelige. God og bredt utvalg og en imponerende evne til å fornye seg hele tiden, noe som har vært avgjørende for at de fortsatt er vinnere. Flinke til å vise gjestene oppmerksomhet, samtidig som de tilpasser seg deres behov. Flinke til å finne de spesielle og lokale leverandørene, og høy kvalitet på maten.

Fra Nidelven til Britannia

To av de mest sentrale personene som sto bak da Rica Nidelven begynte sin seiersgang ved å vinne tittelen Norges beste hotellfrokost for første gang i 2006, Mikael Forselius og Bjarte Gjerde, har begge vært sentrale i gjenoppbyggingen av Britannia. Og frokosten der blir selvfølgelig satt i høysetet.

Britannia Hotel hadde nyåpning i vår etter en meget omfattende oppussing, og bidrar nå sterkt til å befeste Trondheim sin posisjon som frokostby nummer en. Britannia Hotel har lagt seg på en ny linje og gir en unik opplevelse. Med 5 stjerner og som medlem av Leading Hotels of the World leverer de en fantastisk frokostopplevelse, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

Britannia hotel kom for øvrig på tredjeplass i denne konkurransen i 2015, året før hotellet ble stengt for rehabilitering.

Dette er juryens begrunnelse for sølvet til Britannia Hotel: 
En helt ny type frokostopplevelse i Norge: Dette er som å spise frokost på restaurant, samtidig som hotellet har beholdt bufféen. Tør å gjøre noe annet enn det som er vanlig; lykkes veldig bra med det og har stort potensial til å nå enda lenger. Godt bemannet og flinke til å forklare gjestene hvordan frokosten fungerer i praksis. Høy standard og kvalitet både på tallerkenretter og buffé. Et nytt tilbud som fremdeles ikke er helt ferdig innarbeidet og gjennom barnesykdommene, men en usedvanlig spennende start.

15 år med frokostkåringer

Her er resultatene etter 15 år med kåringen av Norges beste hotellfrokost:

2005: 1) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 2) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 3) Holberg Comfort Hotel, Bergen.

2006: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Grand Hotel, Oslo 3) Scandic KNA, Oslo.

2007: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim og Rica Grand Hotel, Oslo 3) Clarion Oslo Airport, Gardermoen.

2008: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Oslo Airport, Gardermoen, 3) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo og Rica Seilet Molde.

2009: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Radisson Blu Plaza Hotel, Oslo 3) Rica Ishavshotel, Tromsø.

2010: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) Rica Ishavshotel, Tromsø, 3) Engø Gård, Tjøme.

2011: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Rica Ishavshotel, Tromsø 3) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 4) Rica Hotel Bergen.
Hederlig omtale: Nythun Høyfjellstue (nyopprettet pris i 2011)

2012: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Nythun Høyfjellstue, Fagernes 3) Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo, 4) Rica Hell Hotel, Værnes

2013: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim, 2) The Thief, Oslo 3) Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Sola/Stavanger.
Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue.

2014: 1) Rica Nidelven Hotel, Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

2015: 1) Scandic
Nidelven Hotel, Trondheim 2) Clarion Collection Folketeateret, Oslo 3) Scandic Ishavshotel, Tromsø og Britannia Hotel, Trondheim.

2016: 1) Thon Hotel
Lofoten, Svolvær 2) Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo 3) Scandic Nidelven, Trondheim og The Thief, Oslo. Hederspris:
Roger Johansen, Scandic Hell Hotel.

2017: 1) Scandic Nidelven Hotel,
Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Thon Hotel Rosenkranz, Bergen.
Hederspris: Bengt Bjørsvik, Scandic Byparken, Bergen.

2018: 1) Scandic Nidelven Hotel,
Trondheim 2) Thon Hotel Lofoten, Svolvær 3) Scandic Hell Hotel. Hederspris:
Zoltan Berkes, Thon Hotel Rosenkrantz, Oslo.

2019: Scandic
Nidelven Hotel, Trondheim 2) Britannia Hotel, Trondheim 3) Thon Hotel
Rosenkrantz Oslo